Leszku, raczej to nie jest ta roślina- lepiężnik, chociaż bardzo podobna....listki z wierzchu są gładkie i na pewno nie miał takiego kwiatka....gdyby tak kwitł,to na pewno zauważyłabym... Fajnie prezentuje sie u Ciebie ten lepiężnik nad żółwiem
Florian- skłaniam sie bardziej ku podbiałowi, nie mniej jednak nie zauważyłam kwitnienia na żółto-może jeszcze za młody.... i tylko ten jeden okaz jest od ubiegłego roku,więc póki co jeszcze się nie rozrósł i nie rozpanoszył w moim ogrodzie,ale już go przesadziłam-bo miał za ciasno

. Podobają mi się jego listki....a korzonki miał krótkie.
Aniu- u mnie marniejszy na pełnym słońcu,chociaż już podskoczył znacznie po deszczach....tam gdzie trochę mniej słońca- ma się o wiele lepiej i już widać nawet kolor na kwiatach.
Moi Drodzy- długo nie zaglądałam, postaram się nadrobić zaległości...jakieś mnie ogarnęło ogólne zniechęcenie ... te deszcze są bardzo dołujące,ale już dzisiaj na szczęście było o wiele piękniej.
Poza tym jakiś czas temu kolejnego powojnika dopadł uwiąd,a dzisiaj po południu zauważyłam ,że nawet najpiękniejszego największego Biedronkowego tez nie ominęła choroba...Rano było dobrze,a po południu już listki niektóre zwieszały sie smętnie...

Czy ja coś robię nie tak? Czy ziemia jest skażona? Jednego sprzed domu na dniach wykopię i wyrzucę,bo w tym roku nawet nie zdążył zakwitnąć, kiedy część rośliny zwiędła, a potem i reszta.... czy mogę po wymianie ziemi posadzić w tamtym miejscu jakąś różę pnącą?
To jest front domu i chciałabym aby było tam jakieś pnącze kwitnące.... może i być róża, bo juz nie mam pomysłu co jeszcze....
Tak na dzień dzisiejszy wyglądał już Jackmanii... jestem po prostu wściekła....
Blado-różowe lewkonie-przepięknie pachną

Są pełne kwiaty jak i puste....bardzo mi sie podobają wszystkie.
Lwia paszcza... faktycznie pszczoły śmiesznie wyglądają,kiedy wpychają się do tej paszczki
Kilka lilii...
Hortensja Alpenglichen
Hortensja Anabell też już na nowym miejscu.
Hortensja Blue Bird- mam nadzieję,że będą niebieskie kwiaty.
Już widać kolor na 2 łubinach- różowy i biały/kremowy.Jak rozkwitną całkowicie, to będzie lepiej widać...
Lwie paszcze w kolorze cytrynowym i białym,chociaż na zdjęciu kolorów nie widać wyraźnie.... ale cytrynowy świetnie odznacza sie w realu na tle zieleni
Róża The Fairy i reszta towarzystwa.
Wierzba japońska- wygoliłam ją, bo wkurzała mnie słabym wzrostem gałązek po przymarznięciu zimą. mam nadzieję,że zmiana fryzury pobudzi ją
Miłych snów życzę Wszystkim odwiedzającym;:196