Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

Aguś lilie podsypałam wiosną takim ogólnym nawozem do kwiatów, nic więcej.

Aniu też bardzo lubię te lilie....Patricia pięknie się rozrasta i ma dużo kwiatów a Garden A ma ogromne kwiaciory i niesamowicie pachnie... wieczorami na tarasie aż za mocno :lol:

Izuśu Ciebie też na pewno piękne kwiatuszki kwitną....ciekawa jestem Twoich wiosennych nasadzeń, bo ja u siebie już widzę, że niestety sporo się nie zgadza....zakwitają mi odmiany , których nie zamawiałam :roll:

Marzenko, staram się podpisywać to co wiem....ja też bardzo lubię jak są nazwy....można dopisywać do zeszytu chciejstw...a i faktycznie znajduje się imionka do swoich nn :lol:

Elu teraz z dnia na dzień więcej lilijek zakwita :D Jak zakwitnie moje Monarda, jeśli będzie odpowiadał Ci kolorek, to bardzo chętnie się wymienię :D

Witaj Jolu dziękuję Ci bardzo za miłe słowa ;:196 trawka faktycznie jest jeszcze soczysta i zieloniutka, teraz kilka dni pada, więc i napije się do syta :D

Grażynko, Twoje to musi być jednak inna lilia, ponieważ Patrycia ma niezbyt duze kwiaty.
Garden A. naprawde pachnie zabójczo 8-) :D

Martuś i ja zachwycam się tą lilią, jest niesamowicie ukwiecona, a kwiaty ma olbrzymie ....jest piękna :D

Danusiu u mnie piaski, więc każda ilosć wody po prostu przelatuje, tak więc roślinkom nie grozi przelanie...bardziej zasuszenie, mimo biegania z wężem ogrodowym....szkoda Twoich lilijek....

Geniu dziękuję ;:196 tę różową z kolorowym środkiem wysyłałam Ci w zeszłym roku 3 cebule, mam nadzieję, że zakwitły :?:

Bożenko szkoda przemarzniętych lilijek....mam nadzieję, ze dużo ocalało i za chwilę będą cieszyły swoimi kwiatami ;:196

Irenko
pachnie naprawdę wspaniale....szczególnie wieczorami :D Czasami aż trudno wysiedzieć na tarasie taki zapach się unosi :lol:

Dziś po południu zakwitły kolejne piękności

Satisfaction jestem nią zachwycona, ogromne kwiaty, przepiękny głęboki czerwony kolor ze złotym środkiem i bajeczny zapach...żałuję, ze na razie mają tylko po jednym kwiatku, cebule były nie największe....mam nadzieję, że za rok będzie lepiej...
Obrazek

Obrazek

NN
Obrazek

Tresor pomarańczowa żarówa
Obrazek

Obrazek

Red Alert
Obrazek

Diabora
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakież u Ciebie bogactwo! I róże sliczne - Monica w Twoim wydaniu tez mi sie bardzo podoba! :D,
i lilie cudowne, a jakie tawułki! Szczególnie ta lila jest czarująca ...
Jestem coraz bardziej zakochana w Twoim ogrodzie ;:167
Slaczego Ty tak daleko mieszkasz, no dlaczego? :(
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aleeee ;:111 piękne lilijki ;:180 odebrało mowę ;:14
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marysiu :wit
Lilie faktycznie coraz piękniej kwitną, kocham ten okres , kiedy one obok róż królują w ogrodach :D

Izuniu dziękuje Ci za takie miłe słowa, strasznie się cieszę, ze podoba Ci się mój ciasny ogródek ;:196 Ja jak najserdeczniej zapraszam do siebie....może kiedyś zawitasz w moje strony ;:196
Faktycznie to smutne, że większość z nas ma tak do siebie daleko....internet ma mnóstwo funkcji.....szkoda, ze nie ma takiej, żeby nas przenosić do siebie nawzajem realnie 8-) :lol:

Joluś cieszę się , ze podobają Ci się ....każdego dnia coraz więcej zakwita....wszystkie cieszą....tylko szkoda, że wiele jest takich, których nie zamawiałm....więc prosty wniosek, ze tych wymarzonych po prostu nie będzie, bo przysłali co innego :roll: :evil:
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szkoda Agnieszko , że są niezgodności :( A gdzie zamawiałaś? Chociaż mam wrażenie że bez względu na miejsce zamawiania, to jeśli chodzi o cebulkowe, to baaardzo dużo jest błędnych :twisted:
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

lilijkowo ;:196
ależ cuda,widze że nawet różyczka zagląda do kielicha upajać się zapachem :wink:
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, przeszłam się wśród Twoich lili i prawie czuć zapach, no może to wyobraźnia albo wspomnienia działają, ale u Ciebie musi być bosko
z taką ilością pachnacych lili. Masz wiele ciekawych odmian. Czy sadziłaś też OT? One chyba jeszcze w Polsce ie kwitną bo teraz pora na azjatki.
Bardzo lubię róże w paczkach. Są piękniejsze nawet od tych już rozwinietych. A Twoja sesja zdjęciowa bardzo im daje uroku.
Twój ogród jest przepiękny, taki jakiś spokój z niego bije i równowaga pomiędzy zielenią i kolorami, pomiędzy pustką trawnika i gęstymi rabatami.
Jednym słowem ślicznie jest u Ciebie. ;:138
Milutkiego dnia ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko taką

Obrazek

masz rację kwitły pięknie wyrosły wysokie , Dzięki

kiedyś miałam takie ale mi zginęły

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu masz naprawdę wspaniałe lilie. ;:108
Zdjęcia robisz przecudne, nic nie uronisz z ich piękna.
Trudny wybór, ale najbardziej zachwyciły mnie Satisfaction i Sorbet. :)
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

;:7 ,Imponująca kolekcja lilii ,czy niektóre z nich podchodzą pod kolor bordowy?
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś gdzie ty kupujesz takie lilie??
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Pw :wit

Aguś to był już ostatni kwiat na Alchymiście....faktycznie ładnie skomponował się z lilijkami....ale już przekwitł....a szkoda....

Wiesiubardzo Ci dziękuję za takie miłe słowa ;:196
W ogródku faktycznie pachnie niebiańsko ....a że ja wąchacz jestem, to czuję się jak w raju :D OT też sadziłam :D
Różyczki w pąkach też uwielbiam :D

Geniu bardzo się cieszę, że ładnie Ci kwitły , jest im dobrze u Ciebie to i pięknie kwitną ;:196 Ta biało różowa, która Ci zginęła u mnie już kilka lat jest jedna, wcale się nie rozrasta, nie mam pojęcia dlaczego....

Tajeczko bardzo się cieszę, że podobają Ci sie moje lilie, ja je uwielbiam....chciałabym jescze wiele, wiele odmian....ale niestety ogródek na to nie pozwala :?
Z Sorbet jestem juz opatrzona, bo mam ją kilka lat....ale Satisfaction jestem zauroczona....jest wspaniała i pięknie pachnie :D

Andrzejku, no niestety jest troszkę rozczarowań co do trafienia z zakupami...ale cóż, coraz częściej tak bywa....dobrze, że one wszystkie takie piękne....

Witaj Aloesiku, mam kilka odmian mogących uchodzić za borowe, na pewno Red Alert i Diabora.

Witaj Aguś :wit U mnie wiele lilii jest kupionych w Lilypolu.
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p
Od: 23 cze 2009, o 17:52

Post »

:shock: I to wszystko w Twoim ogródku? ale cudeńka!
pozdrawiam
Małgorzata
Ot... chwastowisko marcyjanny.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ale słyszałam że są niezgodności odmianowe tam
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu bardzo dziękuję ;:196

Aguś no właśnie i ja niestety to potwierdzam :?

Dziś bez przerwy pada deszcz....ale cieszy mnie to bardzo, bo naprawdę jest sucho, może w końcu roślinki napiją sie do syta .
Troszkę koloroterapii :D

Błękitny Anioł, tegoroczny zakup kwitnie jak szalony :D
Obrazek

Obrazek

Comtesse de Bouchaud też zachwyca długością i obfitością kwitnienia, mimo, ze trafiła do mnie jako kolejna pomyłka jestem z niej bardzo zadowolona :D
Obrazek

Obrazek

Zaczynają kwitnąć późniejsze liliowce
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”