Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3
Zakończenie różności dałas takie,że można się oślinić.Pięknie jak zwykle u ciebie.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Irenko na zdjęciach to inaczej wygląda , ja tylko zawiedziona byłam kwitnieniem RH u mnie bardzo przymarzły , ale oczywiście coś tam kwitło no i róże też przemarzły .Inne kwiaty kwitną obficie.
Irenko witaj
dawno nie odwiedzałem Twojego ogrodu , ale teraz nadrabiam z wielką przyjemnością .
Jak zwykle pokazujesz piękne roślinki - przetacznik cudo ... takiego jeszcze nie spotkałem
Rococo zachwycające .....
spotkałem w swoim sklepie ogrodniczym też takie cudeńko i już są wysiane .
Ciekawe czy wzejdą i bąda takie piękne jak u Ciebie

Jak zwykle pokazujesz piękne roślinki - przetacznik cudo ... takiego jeszcze nie spotkałem

Rococo zachwycające .....

Ciekawe czy wzejdą i bąda takie piękne jak u Ciebie

Jadziu dziękuję za miłe słowa
, ten sklepik to moje utrapienie
, trudno obok niego przejść obojętnie. Co do ogórków to w tym roku będę miała później ponieważ musiałam wysiewać po majowych chłodach. Zwykle wysiewałam pod koniec kwietnia a tym razem siałam po 10 maja. Ogórki ładnie się rozrosły, kwitną i mają wiele zawiązków, koper w tym roku też wyjątkowo dorodny, nawet część musiałam wyrwać i wyrzucić, a tak wyglądają moje ogórki.

Małgosiu dziękuję
, same miłe słowa, ty jak coś napiszesz to można się
.
Geniu u ciebie zawsze jest tak cudownie kolorowo, że tu na forum mało kto ci dorówna. U mnie prawie wszystkie krzewy i kwiaty ucierpiały ale powoli się odnawiają, wiele też musiałam wymienić na nowe i teraz kwitną jedne i drugie
.
Adamie
rzeczywiście dawno cię nie było, tym bardziej mi miło a za pochwały dziękuję
. Przetacznik jest trochę dziwaczny a zwłaszcza kwiaty, które w pełni kwitnienia są zakończone "rozgwiazdą". Z bratków będziesz zadowolony, mają ładne zakończone falbanką kwiaty, w przyszłym roku już same się wysieją abyś tylko dał radę je rozsadzać, nawet nie wyradzają się i ciągle mają ładne kwiaty.
Dzisiaj ciąg dalszy róż i "różności" ...

Odnowiły się Rh i azalie

Małgosiu dziękuję

Geniu u ciebie zawsze jest tak cudownie kolorowo, że tu na forum mało kto ci dorówna. U mnie prawie wszystkie krzewy i kwiaty ucierpiały ale powoli się odnawiają, wiele też musiałam wymienić na nowe i teraz kwitną jedne i drugie

Adamie

Dzisiaj ciąg dalszy róż i "różności" ...

Odnowiły się Rh i azalie

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pocieszę Cię Irenko ,że gdybym miała taki sklepik obok siebie niestety też byłby moim utrapieniem
Istny busz ogórkowy
u mnie trochę delikatniej to wygląda ,gdyż dałam im kijki i przeciągnęłam drut. Niestety muszę je zmuszać do tego żeby poszły na wyżyny . Różyczki śliczne jak jedna . Mam też takie długaśne ogóry a za parę nasion płaciłam aż 12 zł . Czy ta szałwia to też muszkatułowa . U mnie też busz koprowy dawno takiego nie miałam . To wszystko będzie pomrożone

- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Irenko, bardzo ładne różyczki.. Czy różowa wiązówka jest u Ciebie wysoka? Ja mam 1 rok i ma ok.1.60 

- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witaj Irenko
Róże piękne-szkoda,że nie podpisałaś
Mam takie różowe jak Twoje i nie nazwane,gdybyś Irenko znała ich imię byłabym
Chodzi mi o te

Twoja First lady cudna-mojej trochę w tym roku pączki podgryzły robale ale jakoś próbuje się pozbierać.
Chopin u Ciebie taka dorodna-moja jeszcze w tym roku się nie otworzyła chociaż lada dzień....
Róże piękne-szkoda,że nie podpisałaś
Mam takie różowe jak Twoje i nie nazwane,gdybyś Irenko znała ich imię byłabym

Chodzi mi o te

Twoja First lady cudna-mojej trochę w tym roku pączki podgryzły robale ale jakoś próbuje się pozbierać.
Chopin u Ciebie taka dorodna-moja jeszcze w tym roku się nie otworzyła chociaż lada dzień....
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Nic oryginalnego nie powiem , ładnie u Ciebie Irenko...taki ład i spokój w ogródku ...

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Piękne ogóreczki - będą plony!

Jadziu wspominasz o długich ogórkach a dlaczego takie posiałaś
, ja mam zwykłe krótkie, z nich też można robić różne przetwory. To nie jest szałwia muszkatołowa a omszona, jest dużo mniejsza od tej pierwszej, dobrze zimuje i ładnie rośnie, koper również mrożę, mam już pół szuflady.
Adrianko dziękuję
, moja wiązówka dopiero zaczyna kwitnąć, mam ją kilka lat i dorasta chyba do 2 m, nie mierzyłam wysokości ale gdy stanę pod nią to ręką ledwie sięgam do kwiatów. Twoja też będzie taka wysoka.
Haniu dziękuję
, róże, o które pytasz mam od kilku lat i gdy kupowałam miały na etykiecie ogólnie napisane "róża wielkokwiatowa", obecnie te, które kupuję mają dokładne nazwy. Wspominasz o First Lady, nie mam takiej róży, mam Eden, która jest bardzo podobna do niej. Chopina kupiłam w tym roku, jest rzeczywiście dorodny i ma olbrzymie pąki.
Maryniu dziękuję za miłe słowa
, ogórki na razie ładnie wyglądają ale do zbiorów jeszcze trochę lecz gdy będą takie ulewy i zimno to nie wiadomo jak to będzie.
Róża Haike

Adrianko dziękuję

Haniu dziękuję

Maryniu dziękuję za miłe słowa

Róża Haike

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Kiedyś miałam te sałatkowe i bardzo mi smakowały i były wielgasne . Zawsze sobie przy wejściu zrywałam takiego wiegaśnego słodziutkiego ogórka i dopiero potem szłam na przegląd ogródka
Wszystkim one bardzo smakowały ,ale to było chyba ze 4 lata temu wtedy tak obrodziły wszystkie ogórki ,że musiałam rozdawać . Muszę poczytać oHaike moze to będzie moja czerwona NN

- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irenko najlepsze cechy ogrodnictwa można podziwiać w Twoim królestwie, kwitnąco, kolorowo, niesłychana bujność i zdrowość roślin, wszystko ogromnie zadbane i wypielęgnowane, można jedynie szczerze zazdrościć i próbować naśladować, bo warto, naprawdę warto
Ogórki pierwsza klasa, podziwiam że w gruncie w ogóle mogą się udać, w obecnych coraz gorszych latach a co do kopru, to w tym sezonie wszędzie doskonale się udał, a pamiętam jak niekiedy było go jak na lekarstwo, taka już jego zdaje się uroda.
Pozdrawiam Tomek

Ogórki pierwsza klasa, podziwiam że w gruncie w ogóle mogą się udać, w obecnych coraz gorszych latach a co do kopru, to w tym sezonie wszędzie doskonale się udał, a pamiętam jak niekiedy było go jak na lekarstwo, taka już jego zdaje się uroda.
Pozdrawiam Tomek

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Irenko Haike przepiękna, taka krwistoczerwona....z daleka wyróżnia sie na rabacie
ale i wszystkie inne różyczki piękne, zdrowiutkie i ukwiecone 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Irenko,co ty robisz tej serduszce,że ona kwitnie u ciebie jeszcze?
Witaj Igorze, dziękuję
, serduszka to wiosenny zakup, na razie ciągle kwitnie i wypuszcza nowe kwiatostany, sama jestem ciekawa jak długo jeszcze będzie kwitła bo jest bardzo dekoracyjna. Zadowolona też jestem, że Rh i azalie ładnie się rozrosły.
Jadziu nie dziwię się, że lubisz ogórki, ja też lubię a zwłaszcza świeżo zerwane z grządki. Róża Haike jest niezawodna, dobrze znosi zimę, nie choruje i obficie kwitnie, kwiaty ma duże a kolor ciemniejszy niż na zdjęciu.
Tomku
serdecznie dziękuję za tyle pochwał i miłych słów
. Chyba przeceniasz moje umiejętności oraz dbałość o ogród, po prostu lubię jak rośliny wyglądają dobrze i panuje jako taki porządek zwłaszcza w tak małym ogrodzie gdzie wszystko widać. Ogórki każdego roku sieję w gruncie i zawsze się udają, mam ich pod dostatkiem, zagonek ogórkowy ma 2,5 m długości, w sezonie zbieram około 30 kg
.
Agusiu ta róża ma identyczny kolor jak Bergman, to aparat trochę rozjaśnia. Na razie róże nie chorują ale jak będzie tak lało to nie wiadomo jak będzie. Dziękuję za miłe słowa
.
Małgosiu codziennie podchodzę do serduszki i chwalę ją, że tak pięknie kwitnie
i oby to trwało jak najdłużej. Od kiedy ją posadziłam i zasiliłam nawozem nic nie robię, tylko podlewam a ona rośnie i wypuszcza coraz więcej kwiatów
.
Rozpoczyna kwitnienie Double Perfum

Różyczki NN (kolor bordowy)

Wiązówka

Ciemiernik ma coraz więcej pąków

Ogromne liście żurawki

Kwiat głowienki

Liliowiec

Jadziu nie dziwię się, że lubisz ogórki, ja też lubię a zwłaszcza świeżo zerwane z grządki. Róża Haike jest niezawodna, dobrze znosi zimę, nie choruje i obficie kwitnie, kwiaty ma duże a kolor ciemniejszy niż na zdjęciu.
Tomku

Agusiu ta róża ma identyczny kolor jak Bergman, to aparat trochę rozjaśnia. Na razie róże nie chorują ale jak będzie tak lało to nie wiadomo jak będzie. Dziękuję za miłe słowa

Małgosiu codziennie podchodzę do serduszki i chwalę ją, że tak pięknie kwitnie

Rozpoczyna kwitnienie Double Perfum

Różyczki NN (kolor bordowy)

Wiązówka

Ciemiernik ma coraz więcej pąków

Ogromne liście żurawki

Kwiat głowienki

Liliowiec