ninetto, majko, gloriodei
dziękuję za miłe słowa, odwiedziny i rady
Te róże z Czech kupiłam w zeszłym roku na stronie
http://www.obchodsruzemi.cz/ . Otóż muszę ze smutkiem stwierdzić, że gospodarze tego sklepu już chyba nie chcą robić z nami interesów

W zeszłym roku byli bardzo chętni i zamówiłam u nich 20 krzaków. Najpierw je otrzymałam, a dopiero potem miałam wysłać im na konto pieniądze. Zdziwiło mnie ich wielkie zaufanie, bo przecież mogłam im wcale nie zapłacić. Moimi zakupami pochwaliłam się na forum. Widocznie niedługo po mnie inni zaczęli zamawiać róże z Czech. Około miesiąc temu zapytałam Czechów czy mogłabym tej jesieni zamówić u nich znowu większą ilość róż i .... do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi... Zauważyłam również, że gdy wchodzę na ich stronę, brak opcji : "dodaj do koszyka", co w zeszłym roku nie było do pomyślenia. Wywnioskowałam logicznie, że nie chcą już robić żadnych interesów z Polakami. Ale dlaczego? Czyżby ktoś z naszych rodaków zamówił róże; tak jak ja najpierw je otrzymał, a później miał zapłacić i tego nie uczynił?

Być może ... Zraził w ten sposób sklep do Polaków i teraz "kicha"

A mają takie fajne róże i to wiele odmian historycznych, których nigdzie w pobliżu nie kupisz...