Majkowy zielony dom i .....
Re: Majkowy zielony dom i .....
Cudności pokazałas-ile kwiecia róznego a każdy piękny.Dziewanna wielka jak komin.Pamiat Serdsa czudiesnyj. 

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ślicznie Majeczko
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Majeczko ślicznie i kolorowo u ciebie
u mnie słoneczniczek też już zakwitł 

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majeczko chyba w domu masz chłodno przez to zarośnięte ,ale wygląda imponująco
słonecznik super na tle domu zielonego
słonecznik super na tle domu zielonego

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00

Pięknie, słonecznie i kolorowo u CIebie ! Lilie cudne !
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
MAJKA teraz chyba wszystko porządnie podlane z nieba . Ochłodziło sie a jutro ma być jeszcze chłodniej . Fajne anomalie najpierw 30 a teraz 10 *. Mam nadzieję ,że rośliny trochę odpoczną i sie wzmocnią przed dalszym kwitnieniem . Kurcze a tak chciałam zrobić próbę 

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Basia no dzisiaj to pewnie i u Ciebie dość sporo popadało.

Clematis Pamiat Serdtsa jest ładny ale Clematis Sizaia Ptitsa też nie brzydki

mam jeszcze taki który u mnie rośnie od nie wiem kiedy i chyba to jest Clematis Madame Julia Correvon

Jadzia zrobiłam odkład z tego wiciokrzewu i miejmy nadzieję że coś z niego będzie.
Anka a bo mi tak się wszystko rozsiewa i nie mam serca wyrwać to i kwitnie.
A inne klemki nie są fajne.
Tosia, Agnieszka dzięki
Majka to bardzo się cieszę że już kwitnie.
Stasia jeszcze nie zdążyło się nagrzać powietrze bo co kilka dni zmiana pogody, jeszcze dzisiaj do południa słońce piekło niemiłosiernie a teraz leje i tylko 14 st. I to jeszcze jak leje, ale się roślinki napiją.
Aga już nie słonecznie, leje jak z cebra i strasznie się cieszę.
Jadzia jeszcze raz bo teraz się dopisałaś. Próbę jeszcze zdążysz zrobić, najważniejsze że tak ślicznie leje.

Clematis Pamiat Serdtsa jest ładny ale Clematis Sizaia Ptitsa też nie brzydki
mam jeszcze taki który u mnie rośnie od nie wiem kiedy i chyba to jest Clematis Madame Julia Correvon
Jadzia zrobiłam odkład z tego wiciokrzewu i miejmy nadzieję że coś z niego będzie.

Anka a bo mi tak się wszystko rozsiewa i nie mam serca wyrwać to i kwitnie.

Tosia, Agnieszka dzięki

Majka to bardzo się cieszę że już kwitnie.

Stasia jeszcze nie zdążyło się nagrzać powietrze bo co kilka dni zmiana pogody, jeszcze dzisiaj do południa słońce piekło niemiłosiernie a teraz leje i tylko 14 st. I to jeszcze jak leje, ale się roślinki napiją.

Aga już nie słonecznie, leje jak z cebra i strasznie się cieszę.

Jadzia jeszcze raz bo teraz się dopisałaś. Próbę jeszcze zdążysz zrobić, najważniejsze że tak ślicznie leje.

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Majka z chęcią plac wolny bym wydzierżawiła,gdyby jeszcze za płotem,to by było najlepiej...
Jestem też zachwycona clematisami bylinowymi...Sizaia Ptitsa wyglądają potem jak śmigiełki helikoptera i ten kolor ...super.Pamiat Serdtsa jest u mnie dopiero od niedawna...miał jeden kwiatek,czekam z niecierpliwościa na kolejne...
Ładnie wpasowałaś clematis do róży białej.
Czerwona róża o która pytałam to może być rzeczywiście Nina Weibull...jest w kolorze najprawdziwszej czerwieni...

Jestem też zachwycona clematisami bylinowymi...Sizaia Ptitsa wyglądają potem jak śmigiełki helikoptera i ten kolor ...super.Pamiat Serdtsa jest u mnie dopiero od niedawna...miał jeden kwiatek,czekam z niecierpliwościa na kolejne...

Ładnie wpasowałaś clematis do róży białej.
Czerwona róża o która pytałam to może być rzeczywiście Nina Weibull...jest w kolorze najprawdziwszej czerwieni...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Basiu możesz pokazać szersze ujęcie , winobluszcz to już wiesz masz jak marzenie, ale czy pod nóżkami ma irgę i na to powojnik? ciekawa kompozycja,
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Majka, czy Ty tym rosyjskim ślicznotkom dawałaś jakies podpory? Ja sobie umysliłam, że bedą sie opierać o róże, a tymczasem róże małe, a witki powojnikowe długie.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MAJKA trzymam kciuki za wiciokrzewa.
Z deszczu jestem zadowolona ale już trochę za duzo leje . Mamy całe podwórko zatopione ciekawe jak moje rośliny to zniosą . Po takich ulewach ziemia mi ucieka do sąsiada ,bo ja na samej górze
. Piękny kolor powojnika tego czerwonego

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ale ja lubię oglądać Twoje zdjęcia 

-
Witam w ten deszczowy i bezczynny dzień, już dawno nie miałam tyle wolnego a deszcz ciągle pada.
Nela jak na razie to nie ze wszystkich jestem zadowolona. Clematis Juuli zakwitł dwoma kwiatkami i na tym koniec, nawet nie widać żeby wypuszczał pączki. A Mandschurica wciąż jeszcze się szykuje do kwitnienia. Ale te dwa Pamiat Serdtsa i Sizaia Ptitsa są rewelacyjne, oba mają dość dużo pączków i po kilka rozwiniętych kwiatków. I rosną po obu stronach białej i czerwonej róży. Nina Weibull jeżeli to ona to ma kolor czystej czerwieni bez żadnych zaciemnień i rozjaśnień.
Ania-tara to ja Majka mam tego powojnika. Na dzień dzisiejszy szerszego zdjęcia nie mam, wciąż leje. Pod nóżkami ma Tawułę japońską a irga zasłania mu tylko brzuszek - irga rośnie troszkę z boku. Mam takie gdzie Madame jeszcze nie kwitnie a kwitnie Juuli. Opisałam gdzie co jest posadzone.

Basia maje rosyjskie ślicznotki mają na czym się wspierać i tak się splątały z różami że w pierwszym momencie nie zauważyłam że to są kwiatki z obu powojników, dopiero jak bardziej się rozwinęły to zauważyłam inne kolory. Tu widać je oba wśród róż.

Skoro Twoje róże jeszcze małe to może powsadzaj im jakieś rozgałęzione gałązki żeby miały o co się oprzeć.
Jadzia ja mam dwa takie wiciokrzewy i teraz po tych deszczach spróbuję zrobić odkład z tego drugiego, może coś z tego wyjdzie. Współczuję Ci uciekającej ziemi, mnie jak wymuli to mi zostawi na dole ogródka ale teraz to wszystko wsiąka a na moich piaskach to jak popada jeszcze ze dwa dni to nie będzie za dużo.
Tego powojnika kupiłam i posadziłam nie pamiętam kiedy i chyba po roku przestał rosnąć wcale. Dopiero w zeszłym roku jesienią zauważyłam coś jakby pęd powojnikowy na trójnogu zrobionym specjalnie dla niego. Tu go trochę widać.

A teraz przeglądałam powojniki bylinowe i jak raz pasuje ten sam kolor.
AniaDS dzięki. Staram się żeby zdjęcia pokazywały szczegóły a nie tylko zarys kolorowych plam. 75% zrobionych przeze mnie zdjęć ląduje w koszu bo albo są nieostre albo nie to jest na pierwszym planie albo mi się nie podoba.
Wszystkim dziękuję za zaglądnięcie do mojego ogródka.

Nela jak na razie to nie ze wszystkich jestem zadowolona. Clematis Juuli zakwitł dwoma kwiatkami i na tym koniec, nawet nie widać żeby wypuszczał pączki. A Mandschurica wciąż jeszcze się szykuje do kwitnienia. Ale te dwa Pamiat Serdtsa i Sizaia Ptitsa są rewelacyjne, oba mają dość dużo pączków i po kilka rozwiniętych kwiatków. I rosną po obu stronach białej i czerwonej róży. Nina Weibull jeżeli to ona to ma kolor czystej czerwieni bez żadnych zaciemnień i rozjaśnień.
Ania-tara to ja Majka mam tego powojnika. Na dzień dzisiejszy szerszego zdjęcia nie mam, wciąż leje. Pod nóżkami ma Tawułę japońską a irga zasłania mu tylko brzuszek - irga rośnie troszkę z boku. Mam takie gdzie Madame jeszcze nie kwitnie a kwitnie Juuli. Opisałam gdzie co jest posadzone.
Basia maje rosyjskie ślicznotki mają na czym się wspierać i tak się splątały z różami że w pierwszym momencie nie zauważyłam że to są kwiatki z obu powojników, dopiero jak bardziej się rozwinęły to zauważyłam inne kolory. Tu widać je oba wśród róż.
Skoro Twoje róże jeszcze małe to może powsadzaj im jakieś rozgałęzione gałązki żeby miały o co się oprzeć.
Jadzia ja mam dwa takie wiciokrzewy i teraz po tych deszczach spróbuję zrobić odkład z tego drugiego, może coś z tego wyjdzie. Współczuję Ci uciekającej ziemi, mnie jak wymuli to mi zostawi na dole ogródka ale teraz to wszystko wsiąka a na moich piaskach to jak popada jeszcze ze dwa dni to nie będzie za dużo.
Tego powojnika kupiłam i posadziłam nie pamiętam kiedy i chyba po roku przestał rosnąć wcale. Dopiero w zeszłym roku jesienią zauważyłam coś jakby pęd powojnikowy na trójnogu zrobionym specjalnie dla niego. Tu go trochę widać.
A teraz przeglądałam powojniki bylinowe i jak raz pasuje ten sam kolor.
AniaDS dzięki. Staram się żeby zdjęcia pokazywały szczegóły a nie tylko zarys kolorowych plam. 75% zrobionych przeze mnie zdjęć ląduje w koszu bo albo są nieostre albo nie to jest na pierwszym planie albo mi się nie podoba.
Wszystkim dziękuję za zaglądnięcie do mojego ogródka.

-
Nie pokazywałam jeszcze łanu żółtych lilii

słabo kwitną to jest znak że trzeba je wykopać i posadzić gdzie indziej.
A to są portrety moich lilii
oczywiście nn
ta też nn
żółtek też nn
pierwsza rasowa ale tyko 3 kwiaty, dobre i to bo reszta po jednym albo wcale
a tu moja ślicznotka z cytrynkowym gościem

i rozkwitają kolejne dalie jednoroczne

ta ma niesamowity kolor, zdjęcie go nie oddaje, bordo z głębokim fioletem
chyba ostatnie spojrzenie na gigantyczne ostróżki, po tych deszczach i wiatrach to niewiele z nich zostanie.
Zresztą prawie wszystkie kwiaty będą do przycięcia albo do wycięcia, większość leży. Ale za to jakie napite.
słabo kwitną to jest znak że trzeba je wykopać i posadzić gdzie indziej.
A to są portrety moich lilii
a tu moja ślicznotka z cytrynkowym gościem
i rozkwitają kolejne dalie jednoroczne
Zresztą prawie wszystkie kwiaty będą do przycięcia albo do wycięcia, większość leży. Ale za to jakie napite.