Altika pisze:Róże masz piękne, nie mają rdzy?
Altiko, na jednej przyłapałam czarną plamistość, ale już mam nadzieję pokonana. Z mszycami tez się rozprawiłam za pomoca mydła
aleksanderk pisze:Truskawka udająca czterolistna koniczynę aż zal zjadać takie cudo
Olku, szkoda, szkoda, ale jaka słodka była
Przed pomidorkami rosnie rodzynek brazylijski, czyli psyhalis. Owoce ma bardzo podobne do żółtych koktajlowych omidorków, tylko w smaku takiejakieś mdłe. Syn je polubił i trzeba było zaeksperymentować. Wszystko wskazuje, że bedą owoce
heliofitka pisze:ile ty masz róż...21, coś czuję, że to nie koniec
Iwonko, dzisiaj naliczyłam 46 szt (jedna odnalazłam za dalią

), z tym że w tej liczbie 10 to Symphatie. Znaczy się zrobiło się baaaardzo sympatycznie i różano
Akurat ta ostrózka jest jednoroczna, z nasionek i w różnych kolorkach
Jadziu, dziękuję za link. Bardzo mi się przyda taka lekcja poglądowa

Kwiatek zaskakujacy, nieprawdaż ?
Mój warzywniak taki mikroskopijny. Po grządce czy ciut więcej. Fasolka się zbuntowała i tylko cześciowo wzeszła. Ogórków też tylko troszeczke, ale pomidorkówpowinno starczyć. Mam jeszcze kilka krzaczków pod folią, choć pod gołym niebem lepiej rosną . Są mniejsze, ale krzepkie. Być może w folii jest za mało światła, bo wyciągają się do góry.
Zuziu, nie wykluczam, że to jest kroneburg, Jeden mi się gdzieś zapodział i może to jest właśnie on

Mam też formę pienna, ale kwiaty wyglądają inaczej.
Aniu, i Ty potwierdzasz że to kroneburg ? To dlaczego kwiaty u poszczególnych krzaczków się różnią tak bardzo

Chyba mi włosy wypadną od tego drapania po głowie i ciągłego główkowania odnośnie nazw
Jolu, masz racje. To nowy zakup. Jest taka maleńka a kwiatuszek już pokazała. Z poprzedniego roku także ma dopiero pączusie.