Ogród Alicji
Ogród Alicji
Mój ogród jest trochę nietypowy,większa jego część to trawnik na którym rosną trawy i krzewy ozdobne,rododendrony,hortensje.Mam 2 oczka wodne,jedno ogrodzone w którym żyją karasie , 4 gat,lilli wodnej,tatarakiem i wieloma innymi roślinami wodnymi.
Mam duży ogród skalny i mały ogródek kamienisty gdzie rosną opuncje.
Główną ozdobą mojego ogrodu oprócz kwiatów-pacioreczniki 10 gat.kwiatów w donicach i pojemnikach są ptaki.
Jedno oczko przeznaczone jest dla kaczek mandarynek i karolinek.Cały ogród do swej dyspozycji mają kurki ozdobne i samce bażantów 6 szt.
Bardzo lubię pnącza,mam clematisy,glicynię i milin amerykański i wiele bylin.
Zdjęcia usunięte z hostingu.
bab...
Mam duży ogród skalny i mały ogródek kamienisty gdzie rosną opuncje.
Główną ozdobą mojego ogrodu oprócz kwiatów-pacioreczniki 10 gat.kwiatów w donicach i pojemnikach są ptaki.
Jedno oczko przeznaczone jest dla kaczek mandarynek i karolinek.Cały ogród do swej dyspozycji mają kurki ozdobne i samce bażantów 6 szt.
Bardzo lubię pnącza,mam clematisy,glicynię i milin amerykański i wiele bylin.
bab...
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Al 56 - witamy - witamy kogoś nowego na forum. No zaskoczyłaś nas, a przynajmniej mnie tymi nietypowymi ozdobami twojego ogrodu. Kaczusie mandarynki, karolinki i jeszcze bażanty - to niesamowite. Ja zawsze marzyłam, aby mieć w ogrodzie choć jedną taką kaczkę. Napisz mi proszę, czy ona jest uciążliwa w ogrodzie, czy może sobie tak swobodnie chodzić - czy nie niszczy roślin?
Kaczki to nie problem,tylko musi być oczko wodne tylko dla nich.Kaczki i roślinność wodna to złe połączenie - wszystko zniszczą.Bażantów mam 6,każdy inny równie piękny,oprócz tego po ogrodzie biegają wolno 2 świńki morskie i 2 króliczki miniaturowe.oraz stadko maleńkich kurek 5 ras
Oczywiście warzywnika nie mam,tylko kwiaty i krzewy ale trawnik mam najładniejszy w okolicy,gęsty prawdziwy angielski.Dzięki ptakom nie mam ślimaków,moje funkje mogą rosnąć bezpiecznie.
Utrzymanie takiej gromadki wymaga trochę pracy i cierpliwości ale oglądanie ich w pełnej krasie jest tego warte
bab...
Oczywiście warzywnika nie mam,tylko kwiaty i krzewy ale trawnik mam najładniejszy w okolicy,gęsty prawdziwy angielski.Dzięki ptakom nie mam ślimaków,moje funkje mogą rosnąć bezpiecznie.
Utrzymanie takiej gromadki wymaga trochę pracy i cierpliwości ale oglądanie ich w pełnej krasie jest tego warte

bab...
Witaj Alu. Odwiedziłam twój ogród, zrobił na mnie ogromne wrażenie ale widząc stadko przepięknych ptaków można zaniemówić z wrażenia. Te ptaki są piękniejsze od kwiatów. Zastanawiam się jak to wszystko można pogodzić, żeby mieć tak zadbany ogród i tyle wspaniałych zwierząt. Koniecznie pokaż więcej zdjęć. Będę odwiedzać twój ogród. Pozdrawiam serdecznie Irena.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 16 lut 2008, o 20:40
- Kontakt:
Ja też podziwiam bardzo ciekawych mieszkańców Twojego ogrodu. To naprawdę fajny pomysł.
Wyobrażam sobie też, że przez to praktycznie nie możesz zostawić pustego domu na dłużej niż 1 dzień. No, chyba, że ktoś życzliwy mieszka w sąsiedztwie.
Jak i gdzie Twoje zwierzątka spędzają zimę, zwłaszcza taką typową zimę?
Pozdrawiam, Nikodem
Wyobrażam sobie też, że przez to praktycznie nie możesz zostawić pustego domu na dłużej niż 1 dzień. No, chyba, że ktoś życzliwy mieszka w sąsiedztwie.
Jak i gdzie Twoje zwierzątka spędzają zimę, zwłaszcza taką typową zimę?
Pozdrawiam, Nikodem
- Julia
- 200p
- Od: 11 wrz 2005, o 09:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
PODZIWIAM.....
cudne ptaki
i wiesz co ....otworzyłas mi oczy na inne spojrzenie na ogród.
Wyobrażam sobie ...jak ślicznie musi wyglądać ogród, kiedy kaczki brzechtają się
w wodzie, bażanty spacerują itd,itd...
Proszę Cię Al 56..pokazuj koniecznie fotki swoich pupili.
Pomysł na taki ogród baardzo mi się podoba..

i wiesz co ....otworzyłas mi oczy na inne spojrzenie na ogród.
Wyobrażam sobie ...jak ślicznie musi wyglądać ogród, kiedy kaczki brzechtają się
w wodzie, bażanty spacerują itd,itd...
Proszę Cię Al 56..pokazuj koniecznie fotki swoich pupili.
Pomysł na taki ogród baardzo mi się podoba..

Piękno leży w oku patrzącego.
serdeczności - Julia
serdeczności - Julia
- gagawi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo mi sie podoba Twój ogród i ptactwo i nie mogę się doczekać na kolejne zdjęcia. Kaczka mandarynka jet prześliczna, po cichutku marzyłam o takiej u siebie, ale nie mam kompletnie żadnej wiedzy o hodowli ptaków ozdobnych. Zadowoliłam się więc papugą. :P
Fajnie będzie jak wkleisz portreciki swoich podopiecznych.
Fajnie będzie jak wkleisz portreciki swoich podopiecznych.
Niestety coś za coś,albo ptaki albo podróże.W życiu już się dosyć najeżdziłam i teraz mam 2 pasje ogród i ptaki.
Oczywiście trochę z tym zachodu,trzeba wieczorem bractwo zapędzić do wolierek.Zimę spędzają w wolierkach,osłoniętych folią ,chgodzą nawet po śniegu.
To nie wszystkie moje ptaki,mam ich naprawdę duużżooo
Trzymam je dla ozdoby ,nie hoduję ich,czasdami tylko zimą rozmnożę trochę papug,aby mieć pieniądze na zakup nowych.
W ogrodzie mam wolierę dł.4,5 m w której mieszkają moje papugi i inne drobne ptaszki.
Możecie mi wierzyć,że nie ma nic piękniejszego gdy człowiek siądzie pod dachem z winorośli,obok widać i słychać szczebiot papug a bażanty przychodzą do ręki po słonecznik.
Więc po co wyjeżdżać,tu mam swój raj na ziemi

Oczywiście trochę z tym zachodu,trzeba wieczorem bractwo zapędzić do wolierek.Zimę spędzają w wolierkach,osłoniętych folią ,chgodzą nawet po śniegu.
To nie wszystkie moje ptaki,mam ich naprawdę duużżooo

Trzymam je dla ozdoby ,nie hoduję ich,czasdami tylko zimą rozmnożę trochę papug,aby mieć pieniądze na zakup nowych.
W ogrodzie mam wolierę dł.4,5 m w której mieszkają moje papugi i inne drobne ptaszki.
Możecie mi wierzyć,że nie ma nic piękniejszego gdy człowiek siądzie pod dachem z winorośli,obok widać i słychać szczebiot papug a bażanty przychodzą do ręki po słonecznik.
Więc po co wyjeżdżać,tu mam swój raj na ziemi