Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Post »

Dalu dziękuję za zdjęcie kwitnącej Anabelki, jest oszałamiająca, tak hortensje podobają mi się bardzo, jednak czekam dopiero na jakieś sukcesy w ich uprawie.
Też spodobał mi się Twój 'bukszpanowy wąż' okalający ziołową rabatę i zdjęcia poszczególnych zakątków i roślin. Gratuluje urlopu i również potwierdzam że jeśli teraz zostawi się ogród nawet na klika dni, to zastaje się po powrocie inny widok i sporo nowej pracy, ale świat jest taki piękny że jeśli ma się tylko możliwość to trzeba koniecznie go obejrzeć, ogród musi sobie poradzić czasem bez nas :D

Pozdrawiam Tomek
x-d-a

Post »

Tomku, za każdym razem z bólem serca opuszczam moje zwierzaki i mój ogród, ale jak już wyjadę to czerpię wrażenia 'pełnymi garściami' :D
A jak już wrócę to jestem taka szczęśliwa i mam taki 'power' ;:224
Cieszę się, że Ci sie podoba w moim ogrodzie :P

Grażynko, masz rację, wiele jest w Polsce wspaniałych zakątków :!:

Małgosiu, dokładnie - to ta sama roślinka ! Bugenvilla to pnącze :lol:
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj, Dalu po udanym urlopie. :D Widać po tych pięknych fotkach, że tak było.Bardzo ładne miejsce. To moje również ulubione zestawienia - góry, woda i zieleń. A w ogrodzie masz nie mniej kolorowo.Mam nadzieję, że poopowiadasz, jak się spotkamy,
obszerniej.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Witaj Dalu, fajnie zobaczyć inną roślinność niż u nas. Bajkowy ten oleander :)
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalu cudowne widoki pokazujesz... ale najważniejsze, że wypoczęłaś. W Twoim ogrodzie pełnia lata i równie piękne widoki jak te wakacyjne :) ;:196
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Witaj Dalu po urlopie :D
Świetny wypoczynek, piękne fotki i wspomnienia, energetyczne baterie naładowane :D Z radością cżłowiek wraca na swoje włości ;:108
A i ogród sobie poradził podczas urlopowania właścicielki :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Już wróciłaś ? Zwiedziłaś piękne miejsca ... A ogród jak zniósł rozłąkę ?
Widzę , że pięknie kwitną Ci róże. Ja znowu skusiłam się na kupno kilku nowych krzewów , ale te róże u mnie ... kiepsko rosną :(
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Dalu witaj :wit
Piękne miałaś wakacje...
Turcja zawsze kojarzyła mi się z przeludnionymi ośrodkami wypoczynkowymi,słońcem i ciepłą wodą do kąpieli
i w zasadzie z niczym więcej :D
A tu proszę jaka niespodzianka - Park Narodowy - przepiękne zdjęcia,ta ogromna bugenwilla i takiz sam oleander aż mi serce podskoczyło na ich widok. ;:138
Czy ta miejscowość w której spędzałaś wakacje znajduje się na terenie przylegającym do tego Parku N.?
x-d-a

Post »

Krysiu, Oludeniz to wyjatkowe miejsce, nie waham się powiedzieć - nawet w skali europejskiej, a w paru miejscach już byłam...To miejscowość, która powstała kilkanaście lat temu w przepięknej zatoce, nad laguną , w miejscu, gdzie góry malowniczo przegladają się w morzu. Na szczęście Turcy bardzo mądrze zagospodarowali to niezwykłe miejsce, budując tam niskie hotele, pięknie wkomponowane w krajobraz i zamykajac całą miejscowość dla ruchu samochodowego. No i cały przylegający obszar, obejmujący lagunę i leżące nad nią plaże to Park Narodowy, zagrodzony i dostępny dla turystów tylko za opłatą. Nie wolno tam już budować nowych hoteli, więc liczba wypoczywających ludzi jest ograniczona. Plaże są jednak tak ogromne, że jeśli się chce, można znaleźć miejsca, gdzie następny człowiek jest w odległości kilkunastu metrów...Dla mnie - bomba!
Obrazek Obrazek
Ta druga fotka to z wycieczki w okolice Oludeniz :D

Ewelinko, ogród podczas mojej nieobecności zarósł niemożebnie, ale powoli doprowadzam go do porządku...Te róże to okrywowe, które u mnie akurat dobrze rosną i ładnie kwitną, ale tak generalnie to nie jestem wielką fanką róż - lubię je, podobają mi się, ale często irytują ze względu na liczne choroby, szkodniki, no i kolce :evil:

Aguś, ogród musiał sobie poradzić ;:224 Najgorzej, że u mnie od kilku tygodni jest bardzo sucho i jak nie podlewałam prze z te kilka dni to niektóre roślinki zwiędły i pospuszczały smutno główki :(

Magdo, wypoczęłam wspaniale, wymoczyłam sie w basenie i w morzu za wszystkie czasy! A teraz czeka mnie duży remont, więc muszę mieć dużo sił i cierpliwości...

Izo, to może jeszcze figowiec i bugenwilla:

Obrazek Obrazek

Adrianko, własnie jestem w trakcie likwidacji wrocławskiego mieszkania i wielkiego remontu, ale jak tylko będzie okazja z wielką przyjemnością oderwę się od tego rozgardiaszu i spotkam z Tobą i innymi forumkami ;:108

A u mnie w ogrodzie zaczynają kwitnąć hortensje ogrodowe:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dalu piękne wakacje powiedz mi jeszcze raz jaka to miejscowość i jakie biuro podrózy oferuje takie miejsca :D
x-d-a

Post »

Agnieszko - Oludeniz nad Morzem Egejskim. Jest w ofercie kilku biur, m.in. Itaki i Alfa Star :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ale ceny takiej wycieczki :( :shock:
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Daluś witam Cię serdecznie po wspaniałym urlopie :wit :wit
Pięknie wyglądasz , wypoczęta i widać , że szczęśliwa ;:196
Widoki z Turcji i ogrodu super :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witam Dalu, witam. Wspaniala wycieczka do pięknych bajecznych miejsc. Też mi się taka marzy, ale niestety pozostanie na razie w marzeniach... Tymczasem wczasuję we własnym ogródku. trzymam kciuki, wiesz za co
x-d-a

Post »

Wandziu, ja też juz od teraz wczasuję we własnym ogródku, chociaż tego lata trudno to będzie nazwać odpoczynkiem, bo mamy WIELKI REMONT i przeprowadzkę :evil: A Tobie życzę spełnienia marzeń :P

Bożenko, miło, ze wpadłaś do mojego ogrodu ;:7

Agnieszko, cena zależy od kilku czynników - standardu hotelu, długości pobytu, sezonu , w jakim wyjeżdżasz - i kształtują się od 1500zł do 4000zł :P

Uff, w końcu się ochłodziło i spadł deszcz ;:47 I dobrze, bo było już bardzo sucho, a ja miałam dość biegania po ogrodzie z konewkami i wężem, jak również przestawiania zraszacza :twisted:
Kilka fotek jeszcze sprzed deszczu - na początek wyhodowane przeze mnie z bulwek begonie:
Obrazek

Obrazek

...i z nasionek - godecja:

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”