Kocham Ogród - Gencjana cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kocham Ogród - Gencjana cz. 2

Post »

Olu lepsze są z pączków ;)
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Adrianno, wiesz bardzo lubię czytać Twoje posty. Zawsze są mądre, dowcipne i takie.... "właściwe" - nie potrafię tego ująć, ale mam nadzieję że rozumiesz ;:224 . Nóż i widelec czy Imię Róży to tylko ostatnie przykłady.
Czekam na kolejne ;:167
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu i Madziu, miło, że zaglądacie do mnie. ;:167

Asiu, ;:167 rozumiem, rozumiem, jak to miło, że moje "grafomaństwo" znalazło czytelnika. Skoro tak, jeszcze specjalnie dla Ciebie
coś na temat biednych nasturcji.Pewnie dziś trochę wzgardzonych i niemodnych,ale moim zdaniem niezasłużenie :( .A to tylko jeden
przykład. Można na nie popatrzeć okiem Wyspiańskiego, a można widzieć przedmiot konsumpcji. Ale obydwa spojrzenia
są właściwe, bo "..u ż y t e c z n e nigdy nie jest samo, ... p i ę k n e - wchodzi nie pytając bramą!"
(C.K.N)
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
x-d-a

Post »

Adrianko, witam po powrocie z urlopu ;:7
Nasturcje są piękne, tylko u mnie bardzo kochają je mszyce :evil:
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalu, nie tylko mszyce kochają to, co piękne. :D

Liliowce i lilie żyją i kwitną nawet bez kroplówki. ;:65
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj spotkała mnie wielka radość. :D Piszę o tym w tym miejscu, bo dotyczy roślinek. Ale i osoby. ;:162
Kiedy byłyśmy z Ewą (Cz.) w ogrodzie Gloridei , podziwiałyśmy wspaniała różę Abraham Darby
o cudownym zapachu. ;:138
Trudno było na nią nie zachorować, choć byłam raczej powściągliwa w okazaniu tego. :oops:
Ewa jednak zauważyła widocznie , co trzeba, bo wczoraj zostałam przez Nią obdarowana doniczką. ;:196
Była w szkółce kórnickiej kupiła sobie i mnie. Ewa jest jak ta róża, wspaniała. ;:167 Mam nadzieję, że moja wdzięczność
dorówna jej wspaniałomyślności. ;:180
Takich osób na Forum jest na pewno więcej. ;:132 Ja znam jeszcze jedną, ale mam głośno nie mówić. Patrząc na roślinki
myślę ciepło o Niej. :wit

A oto i Abraham Darby:

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Adrianko widzę, że i ciebie zauroczyły żurawki, pięknie się prezentują ich różnokolorowe liście, mnie się też bardzo podobają. Wiązówka już kwitnie a moja dopiero zaczyna. Wyjątkowo piękny różany podarunek ;:108 .
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko, lubię żurawki, ale nie kolekcjonuję. Ta róża pachnie pięknie cytrusami.Cieszę się z niej bardzo.

Nowe kwiaty ma Flora Danica.
Obrazek
Fresco
Obrazek

Dla Joli z Izer wiązówka
Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Adrianko, ;:167 podzielam Twój zachwyt nad Abrahamem Darby. Jest to niewątpliwie jedna z najpiekniejszych róż.
Cieszę się razem z Tobą że mogłaś stać się jej szczęśliwą posiadaczką dzięki Ewie. Proszę zdradź mi kim jest Ewa o
której piszesz. Tak ciepło o niej piszesz że chciałoby się ją poznać osobiście. Czy ona też działa na forum?
Chętnie obejrzę zdjęcia z jej ogrodu jeśli się nimi dzieli z innymi. W każdym razie prześlij jej pozdrowienia ode mnie.
A dla Ciebie serdeczne uściski ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Abraham to jedna z najpiękniejszych angielek, jest wciąż popularna i chętnie kupowana.
Oczywiście u mnie była to jedna z pierwszych róż :wink:
Piękny różany prezent :uszy
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I tej wiązówce też się u Ciebie podoba. Cieszę się. A moje ciągle jeszcze nie kwitną. Abraham piękny :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Adrianko. Gratuluję Abrahamka, gdyż to piękna róża. Jak długo trzyma kwiaty Flora Danica - mam na nią ochotę, ale chciałabym wymienić w miejsce róż, które w jeden lub dwa dni są przekwitnięte. Marzy mi się różanka, gdzie krzewy trzymają kwiaty dwa do trzech tygodni. Marzycielka ze mnie :D
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Adrianko ;:196
piękny prezent! ;:138 ;:167 ;:167 ;:167 to jet to co tygryski lubią najbardziej!
Będzie wspaniałą ozdobą równie wspaniałego ogrodu!
A Szkółki Kórnickie będę mieć pod ręką więc... dam cynk o nowej dostawie jesiennej ;:136
Wiecie gdzie kierowac zamówienia ;:4
buziaczki!
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu,miło, że też jesteś wielbicielką Abrahama. ;:136 Ewa sama przeczyta pozdrowienia, bo zagląda często na Forum.
Ale jak dotąd nie założyła wątku. :roll: Jest dobra, wrażliwa, delikatna, ładna. Mieszka kilka domów dalej. Ma dużą
wiedzę na temat roślin. ;:132 Szczególnie lubi wszelkie pachnące. Róże i krzewy. Ma bogatą kolekcję wszelakch roślinek.
Wrocławscy forumowicze znają ją osobiście, bo byłyśmy razem tu i ówdzie. Na str.46 są fotki, ale postaram się w najbliższym
czasie zrobić coś jeszcze.Coma nazwała ją Czajnik , bo się czai na Forum, a nie ujawnia. :uszy

Aniu, wczoraj o Tobie rozmyślałam. Jesteś bardzo dzielna. Tyle masz obowiązków i tak wspaniale opiekujesz się
różami i nie tylko. A i na Forum też sporo czasu znajdujesz.Jak Ty to robisz, Dziewczyno? ;:180 ;:180

Jolu, a ja w swej naiwności myślałam, że to mnie ma się podobać. :;230 :;230

Krysiu, wkleiłam niedawno fotkę Flory po 2 tyg. To był jej 1 kwiat. Będę obserwować. A przecież było bardzo
gorąco. Ale jest odrobinę ocieniona. Pomarzyć każdemu wolno. :;230 Był taki, co diabłu duszę oddał, by piękna
chwila mogła trwać... ;:132

Ewuniu, jak to miło widzieć , że też się cieszysz. A ja się martwiłam, że na powąchanie i podziwianie będę miała
tak daleko. :;230 :;230 Kochana jesteś, że o nas masz zamiar pamiętać. Myślałam o Tobie przejeżdzając dziś w pobliżu
nową trasą do Kwiatonu.(409).Kupiłam astilbe. wys. ok 1m, ciemnoczerwona.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Temu się udało, czyli o manii przesadzania
Jestem od zawsze zwolenniczką złotego środka. ;:108 Nie lubię w niczym przesady. :roll: Jednak namiętnie przesadzam w ogrodzie. :D Może dlatego, że lubię zmiany? :tan
Okazuje się, że to, co stanowi jakaś podejrzaną nieco cechę charakteru, wychodzi bylinom na dobre. A i krzewom nie
przynosi szkody. Byliny przesadzam najczęściej ze względów estetycznych, ale przekonałam się , że wiele bylin z czasem
marnieje :(. Przesadzenie i podzielenie jest dla nich świetnym liftingiem. ;:65 Nie dzielimy oczywiście ( jest to wielce ryzykowne)
roślin z korzeniem palowym ;:223 .Dodatkowe sadzonki dla zaprzyjaźnionych ogrodomaniaków to wcale niemała korzyść
uboczna. ;:136 Ogólna zasada mówi, że przesadzamy po kwitnieniu. Można przesadzać nawet w czasie suszy, jeżeli do
przygotowanego dołka przed włożeniem roślinki nalejemy wody, a nie tylko po.No i nie zapominamy przez najbliższe
dni.Jak jest upał, przyda się cieniowanie. Sukces pewny.

A ten liliowiec, który zaniedbałam przesadzić, :;230 dzięki temu tworzy wspaniałą kępę.

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”