TO ISTNY SZOK

Niech wszystkie storczyki, dalej Ci tak pięknie rosną i kwitną

Dziękuję Kasiukasia74 pisze:Piękny ten NN. coś z belliny albo violacei ma w sobie, gratuluję masy pędzików i nowych przyrostów oraz dzieciaczka
Lucynko ja patrzę na twój profil to ogarnia mnie szok gratuluję złotkalucynaf pisze:Sylwia, nawet nie będę próbowała powtarzać tych skomplikowanych nazwnapiszę tylko ogólnie :
TO ISTNY SZOKCO TY ZA WSPANIAŁOŚCI POKAZUJESZ
![]()
Niech wszystkie storczyki, dalej Ci tak pięknie rosną i kwitną
Mówisz,że to pędziki jak się cieszęakwarybka pisze:Ale się u ciebie dzieje!NN to chyba Phal. violacea, gratuluje pędów na Angraecum!
Sprawiłaś sobie moje marzenie; Baptistonia echinata
Witaj u mnie ach skleroza nie boli ale kiedyś Ania pisała mi ,że to może być phal. violacea 'Sumatra' i coś w tym chyba jest :Pmakosiu pisze:Witaj Sylwio,
masz piękne i różnorodne storczyki.
Co do NN to nie jest czasami Phalaenopsis Lea Maria Salazar? Kasiu masz rację ta hybryda była tworzona z Phalaenopsis violacea, jeśli to jest ta roślina.
Zgadzam sięmakosiu pisze:Faktycznie, jak na Phalaenopsis Lea Marie Salazar to ma chyba za bardzo oste końce płatków.
Za szybko,ale tak twierdzi mój Mmarwes pisze:Sylwio ta seteczka stuknęła Tobie szybko, (dobrze że to tylko w storczysiach). Czekamy wraz z resztą forumowiczów na żniwa kwiatowe wśród zapędzikowanych storczyków.
Justynko to już trzeci kwiatek i widzę,że coś znowu się zaczyna dziać,może to czwarty,ale miano królewicza jak najbardziej mu się należy.justus27 pisze:Wszyscy się zachwycają falkiem NN...to ja powzdycham do sabotka
Piękny królewicz Ci zakwtł...Dwoma kwiatuszkami na dodatek...gratuluję
Arletko nie miałam żadnej opiekunki większość wsadziłam do orchidarium gdzie były doświetlone i odpowiednio nawilżone.arlet3 pisze:Sylwio śliczne kwitnieniafajnie, że obyło się bez strat (musiałaś mieć dobrą opiekunkę)
Nowości śliczneno i już po setce
Oj szybko,szybko ale Asiu Ty coś o tym wieszJoane pisze:Piękne podsumowanie po powrocie.
Dobrze, że obyło się bez strat.
Cudowny to Paphiopedilum.
Widzę, że szybko zagalopujesz do drugiej setki.
No a mnie nie chce zabrać z sobą.lucynaf pisze:Sylwia, Ty to regularnie jakiś bank okradasz