Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Re: Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Post »

Oj, Jak ja lubię bywać u Ciebie i sycić oczy mnogością w ogrodzie. Moje hibiskusy chyba w tym roku (podobnie jak hortensje) nie zakwitną, jeden to z pewnością na kompost trafi (ma sześć listków :evil: )

A u Ciebie taka różnorodność, pięknie wybarwiony klon Shir. Aureum ;:138 ;:138 ;:138
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu zakupy super. Jak już szaleć to na całego. Ja tez tak lubię. Jedną roslinka tak nie cieszy jak wypełniony cały samochód :;230
Szyszunie super i żólty klon palmowy ;:224 Oj mam na niego słabość, kusi mnie strosznie od kilku miesięcy. Tylko cena ochładza moje zapędy. Widziałm mniejszy krzaczek za 170zł. Nie wiem czy to jest normalna cena czy lekko wygórowana.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
gggabulka
200p
200p
Od: 22 mar 2011, o 12:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

pamelka pisze:Marzanko znaczy zauroczyły Cię serduszki :D
Marta zapomniałam, ze jutro masz jeszcze pracę :oops: teraz już pamiętam ;:14 A różyczki dostały się pod nogi, bo jako jedne z ostatnich zakupine, nie licząc skrzynki traw, która wyladowała na kolenach Uli :;230 Mowiłam, ze to autko za małe
Kilka zdjęć zakupowo-prezentowych
jeżówka Hot Papaya
Obrazek

Obrazek

jakaś taka bardzo ładna szałwia
Obrazek

i druga, a w tle piękna trawka, nie podsycha, taki jej urok
Obrazek

i jednoroczne, na wymiankę bratków, gailardie ... tu też trawkę widać i ostróżeczkę jednoroczną
Obrazek

nachyłek
Obrazek

i rudbekia dla koneserów
Obrazek

różyczki Pirouette, Alchymist, Flora Danica, Augusta Luise (Ulcia ;:196 ) i jakaś taka nn
Obrazek

Obrazek

trawki, trawki
Obrazek

i widoczek dla Agi :wit
Obrazek

Doranoc ;:19
wow ale zakupy ;:180 ;:180
a te szyszki wyglądaja bardzo oryginalnie :)) super!! ;:224
Nasz kawałek raju z mieście http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41942" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga rozglądaj się, te buczki są wąskopokrojowe, więc w każdym ogródku się zmieszczą
Jolu widziałam taki wieloletni buczek żółty ;:224 Piękny, chyba ze 4,5 metra wysokości, wysoki, żłoty chudzielec wśrod zieloności innych drzew. Mówię Ci cudo :uszy Z variegatką mam taką samą opinię.
Pawełku i jak tu się nie zachwycić zwiedząjąc kilku-kilkunastoletnia kolekcję :uszy
Tak to Irtha, a opodal rośnie Strypemonde, jakże podobna ;:224
Listy listami, czemu tylko nasze ogrody nie wydłużają się wprost proporcjonalnie do liczby chciejstw :;230 Doskonale zdaję sobie sprawę, że o niewielu nawet odmianach mam blade pojęcie :oops:
Elu Flora Danica była ostatnia, więc zapytałam o promocję i Pani powiedziała 6 zł :lol:
A od czego nasze kochane forum, kilka zacnych wątków, trochę notatek i jako fachowcy wkraczamy jesienią do szkołek rzucając od niechcenia nazwy takich różyczek ;:224 i wszystko jasne :;230
Ogródek mój nie jest nadmiernie pojemny, jednak postępuje w nim zagęszczenie, systematycznie :lol:
Aaa nażarty korzonkami mojej jeżówki :cry: pędrak został spożyty przez tłustą wronę ;:14
Małgoś na pobliski ryneczek jeden lub drugi wystarczy podjechać, także dostatek jednorocznych i bylinek. W szkółkach drożej niestety.
Jeśli nie masz na myśli planety o nazwie Saturn, to to jest chyba Bieluch :;230
Marta, a która jodełka Silberlocke, czy Ice Breaker? Ta pierwsza, wiem.
Obawiam się, że i w tym roku variegatka Syriacus nas nie zaszokuje, jakbyśmy tylko trafiły Rosa Sinensis byłaby szansa na ładne kwiatki.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko, a czemu hortensje nie zakwitną? Nie okrywalaś na zimę? Ja hibki okreciłam agro, a i tak póki co tylko variegatowaty w pączkach.
Wpadaj jak często masz ochotę, postaram się zawsze coś ciekawego uchwycić :wink:
Monika pw, to sobie pogadałyśmy ...
Muszę jednak dodać, ze najbardziej ze wszystkiego cieszą okazje, znaczy niskie ceny mam na myśli :D
Gabi dziękuję za mile slowa.

Kilka fotek w pędzie pomiędzy deszczami cykniętych ukradkiem...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Spokojnej nocy :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Lepiej zamilknąc, bo nie ma słow do wyrażenia takich widoków.
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Jolu super zdjęcie, a pędraka Ci nie zazdroszczę bo mam u siebie. U mnie koperek wyrósł przy różach i wiesz że jeden z nich uratował mojego Leonarda? jak widzisz że coś więdnie to odkopuj i szukaj, albo trzeba pryskać. Masz duże dęby w pobliżu?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Żółty nachyłek zeszłoroczny wziął sie i poszedł :( A taki jest ładny.
Z resztą w tym roku wcale nie byłam na ryneczku, jednoroczne słabo mi wzeszły więc niedostatek w tej materii.
Te ogólniejsze widoki fantastyczne, niezłe zagęszczenie ci się robi.
aha i powiem ci, że z moich 10 pąków trytomowych 8 zeżarły ślimaki-świnie ;:145 . Zapomniałam w tym miejscu o granulkach ;:223 ;:223
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Oj niskie ceny to jest to co tygrysy lubią najbardziej :;230
Bardzo ładne zestawienia krzewów-podoba mi się podoba i trawa Red Baron -zachwyca Jak obserwuje swoją bidę to aż trudno mi uwierzyć że ona taka ekspensywna. No ale nie można mieć wszyskiego
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Joluś, pewnie, że ta pierwsza :uszy tylko zaraz , zaraz.. ;:65 zachwycam się Twoim pięknym okazem, a przecież ja posadziłam właśnie maleństwo, teraz tylko czekać, czekać podobnych efektów :lol: ;:65
Skradzione widoczki.. :P cudne, a i ten na sen jak zawsze :uszy
wszystko moje jest tu:
zapraszam
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Takiej lektury zdjęć było mi potrzeba do porannej kawy :)
Moje rośliny będą tak wyglądały gdzieś za miesiąc :wink:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu dziękuję :oops:
Ulcia to meje pierwsze doświadczenia z pędrakami, a jak pisałam na pw o dęby nie jest trudno bo w najbliższej okolicy lasy. Dziękuję za informacje.
Dorotko fotki, jak zwykle przekłamują perspektywę, zwężają i skracają czasem ;:108 Miejsca jeszcze trochę jest, ale i roślinki się rozrastają :uszy Chciałam dodać, że i trawnika mam jeszcze sporo, więc wszystko zdawałoby się we właściwych proporcjach.
Jednorocznych trochę wysiałam, ale tez niedużo, tytoń ozdobny wsunęły mszyce, tunbergie i kobea nie chcą rosnąć, za to astry i słoneczniki dobrze się mają. Dopiero teraz wschodzą późno siane dziwaczki i aksamitki.
Kupiłam kilka jednorocznych bo rudbekie nie przezimowały i jest spora wyrwa w nasadzeniach.
Wstrętne ślimaki ;:14 są i u mnie, tylko moje mają domki :wink: w paluszki i za ogrodzenie, bo pobliski skup zamknęli.
Moniczko, właśnie te niskie ceny ;:224 to tylko 3 zł, a to 4 :;230 i tak nazbiera się kilka groszy do wydania, jednak zawsze mniej boli gdy roślinek kilka.
Mam dwa Red Barony i powiem Ci, ze wyraźnie widzę różnicę w rośnięciu. Tem na wzniesionej rabacie, lekko nią osłonięty jest taki jak na fotce. Drugi niżej wśród iglaków, tak jak piszesz bida :? Musiałam go szukać wśród trawy, która nasiała się w jego włókninową dziurkę i próbowała zagłuszyć. Już myślałam, ze nie przezimował.
Marta, to pozostaje czekać na szyszeczki już tylko ;:108 Koreanki są dosyc dynamiczne rosnacuymi drzewami, moja nad jeziorkiem jest ze 4 razy większa, niż w dniu zakupu.
Paweł cieszę się, że chciałeś do kawusi pooglądać ;:108 No to do południowej kawusi trochę zielonych kulek :D za chwileczkę :wit
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Jola, pięknie sie wszystko u Ciebie rozrasta ;:63 ogród sie robi coraz dojrzalszy ;:63

Piszesz, że ślimaki wynosisz za ogrodzenie.... cóż, chcę Ci tylko powiedzieć, że wczoraj wpadła mi w ręce książka ogrodnicza, czytałam chwile o szkodnikach - między innymi o ślimakach ... No i autorzy przedstawili wnoski, że wynoszenie ślimaków kawałek za płot nic nie daje bo ONE WRACAJA w rodzinne strony :;230 tam gdzie się narodziły i gdzie było papu :;230
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

AgaNet pisze: Piszesz, że ślimaki wynosisz za ogrodzenie.... cóż, chcę Ci tylko powiedzieć, że wczoraj wpadła mi w ręce książka ogrodnicza, czytałam chwile o szkodnikach - między innymi o ślimakach ... No i autorzy przedstawili wnoski, że wynoszenie ślimaków kawałek za płot nic nie daje bo ONE WRACAJA w rodzinne strony :;230 tam gdzie się narodziły i gdzie było papu :;230
Tak, tak, moje ślimaki wędrują pod buta. :evil:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga wiem, wiem, tylo moje ślimaki urodzone za siatką w chaszczach, a potem przedostają się do mnie :D
Andrzej, a jakże łysy z rączki :oops: Cieszę się, ze jednoroczne pnącza rosna, u mnie passe :evil: Zamiast kulek ;:224
Kulki zdecydowanie być muszą :D zaraz poszukam listkowców.
Iguś, a ja tak nie mogę :oops: niestety.

Mały, ale szalony Ginko Biloba Variegata
Obrazek

Picea mariana Aurea
Obrazek

Pinus mugo Koral
Obrazek

Pinus ponderosa Agnieszka, dosyć szybko przyrasta
Obrazek

Jałowiec nadbrzeżny "Golden Wings"
Obrazek

Abies koreana Silberperle
Obrazek

Pinus strobus Tiny Curls
Obrazek

Lonicera japonica Aureoreticulata
Obrazek

Parthenocissus quinquefolia Star showers (winobluszcz pięcioklapowy )

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”