Storczyki Wandy_23
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Wandy_23
Tak, tak Wando koniecznie kup tego drugiego i tego nakrapianego też, popatrz tu na forum ile jest tych nakrapianych cudaczków każdy inny i każdy śliczny
Hehe, dzięki za rady... No zobaczymy co z tego będzie, ale na pewno pięknie by się komponował z tym żółtym, który ma fioletowe środeczki 

Wando, jak kupisz koniecznie wstaw zdjęcia - wszyscy tu chętnie popatrzymy na nowe cudo

Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale na tym wątku Kusicieli...wyrazy współczucia dla Autorki
Ale skoro już tu Założyłaś wątek, długo bez zakupów nie Wytrzymasz. Wiem to z doświadczenia. Po jakimś czasie Zaczniesz wybierać storczyki rzadsze i trudniejsze hodowli... Życzę sukcesów w uprawie orchidei

Ale skoro już tu Założyłaś wątek, długo bez zakupów nie Wytrzymasz. Wiem to z doświadczenia. Po jakimś czasie Zaczniesz wybierać storczyki rzadsze i trudniejsze hodowli... Życzę sukcesów w uprawie orchidei

justus27 pisze:Po jakimś czasie Zaczniesz wybierać storczyki rzadsze i trudniejsze hodowli...
No zobaczymy, póki co wstrzymam się co do trudniejszych okazów

Ale w przyszłości kto wie, kto wie

Wando, zobaczysz że tak będzie . Ja też nie wiedziałem że pokuszę się o inne odmiany a tu proszę, dziś kupiłem sobie piękną Miltonię ( oczywiście przecenioną ) 

Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Dobry początek
Czekamy... Na nowości 

- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Przyszłam do Ciebie z rewizytą
Bardzo ładne falki,dobry początek kolekcji i pierwsze sukcesy w reanimowaniu korzeni
wiem,to z doświadczenia,jak na nim zawitałam to miałam chyba 6 storczyków a po niedługim czasie zrobiło się ok.40!
Szykuj miejsce na parapetach!

Bardzo ładne falki,dobry początek kolekcji i pierwsze sukcesy w reanimowaniu korzeni

Justynka ma rację,to forum uzależniajustus27 pisze:Ale na tym wątku Kusicieli...wyrazy współczucia dla Autorki![]()

Szykuj miejsce na parapetach!
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Wandziu dziękuje za odwiedziny
...Witam kolejną storczykoholiczkę
nieźle się zaczyna twoja hodowla i mam nadzieję, że się rozwinie bo storczyki uzależniają... 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Klaudia89
- 200p
- Od: 16 maja 2011, o 12:59
Witaj Wandziu wśród zarażonych
Piękny początek kolekcji. Gratuluję pierwszych sukcesów związanych z reanimacją - to jest bardzo motywujące, przede wszystkim do nabywania nowych okazów
Jestem podobnego zdania co większość wypowiadających się tu forumowiczów: jak Ci się jakiś falek podobał, a nie szkoda Ci na niego pieniążków to go kup. Ja nie przepuszczam okazji, tym bardziej, że jestem wybredna i jeśli już spotkam coś bardzo dla mnie wyjątkowego to zabieram to do domu
Dla pocieszenia powiem Ci, że pierwszego storczyka dostałam półtora miesiąca temu i już mam w swojej kolekcji sztuk 9 

Cześć 
Dziękuję za miłe słowa
I za namowy do kupna, pojechałam do tej kwiaciarni wczoraj i już go nie było
Oczywiście żałuję, że nie wzięłam go od razu...
Ale zaraz będą mieć nową dostawę, więc będę ich odwiedzać i może coś nowego znajdę...
Ale teraz już będę pewnie nakręcona na taki intensywny fiolecik

Dziękuję za miłe słowa

I za namowy do kupna, pojechałam do tej kwiaciarni wczoraj i już go nie było

Ale zaraz będą mieć nową dostawę, więc będę ich odwiedzać i może coś nowego znajdę...
Ale teraz już będę pewnie nakręcona na taki intensywny fiolecik

- Klaudia89
- 200p
- Od: 16 maja 2011, o 12:59
Widzisz, dlatego czasem warto wziąć od razu, bo potem można tylko żałować
Ale kto wie, może przy dostawie będą jeszcze ładniejsze

Ale kto wie, może przy dostawie będą jeszcze ładniejsze

Hej.
Postawiłam moje storczyki na parapet - do tej pory stały na komodzie i sobie rosły. No i mój reanimowany po tygodniu ma czarne końcóweczki. Czy to coś złego
Wcześniej tak nie wyglądał... Zdjęcia poniżej:

Postawiłam moje storczyki na parapet - do tej pory stały na komodzie i sobie rosły. No i mój reanimowany po tygodniu ma czarne końcóweczki. Czy to coś złego

- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49

Nie zastanawiałam się nigdy dlaczego jedne są zielone, a drugie wpadające w bordo, ale to normalne

Nie martw się

Kolekcja zapowiada się obiecująco

- gosiiiaczek
- 500p
- Od: 11 sty 2011, o 12:11
czarne?? dla mnie są ciemno-zielone
po prostu przedłuża korzenie, czyli wszystko idzie w dobrą stronę 

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;