Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

o matko... :shock: :shock: :shock: ale ślicznie ;:63
Tawułki wspaniałe a takiej szałwi nie znam i jestem nią zachwycona ;:138

Gratuluję tylu barw w ogrodzie ;:138
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zdjęcia jak zwykle piękne ale nie ma się co dziwić skoro modelki tak urocze ;:138 jak tak czekam na kwitnienia swoich ;:65 tak się rozpędziłam a nie napisałam że o lilijki mi chodzi :;230 ale póki co ....Aguś co to za szałwia ciekawa , ładnie się prezentuje w takiej kępie ;:138 no i piękne tawułki , uwielbiam te kolorowe miotełki :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu ja też jestem nią zachwycona ....jest ogromna....wiedziałam, że te rośliny rosną do pokaźnych rozmiarów.......ale nie wiedziałam że mogą być takie olbrzymie :D

Małgosiu to świetnie, że nie została połamana całkowicie....w wazonie też cieszy :D

Misiu jest sporo kolorów tawułek....samych odcieni różu i lila jest sporo :D

Małgosiu mam nadzieję, że uda mi się zebrać nasionka szałwii, bo też bardzo mi się podoba....szkoda, że to nie bylina....

Zuziu ta lilijka u mnie jest pierwszy rok i na razie jest niewysoka....ma koło 70 cm i ogromniaste kwiaty .....jest wspaniała, rośnie pod tarasem , który cały jest zasnuty jej zapachem :D

Magduś dziękuję za miłe słowa, bardzo się cieszę, że podoba Ci się mój ogródek....jeszcze troszkę i kolory ustąpią miejsca zieleni....

Elu ja też bardzo lubię tawułki, sadzę je wszędzie i w cieniu i na słoneczku :roll: :lol: Uważam, że są wspaniałym towarzystwem dla innych kwiatów, te zwiewne pióropusze wspaniale podkreślają piękno innych kwiatów np róż :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rzeczywiście tawułki kwitną przepięknie. Ja jeszcze na nie czekam. Dziwne, bo krokusy miałam o wiele wcześniej niż ty, a z tawułkami jak widzę odwrotnie.
Szególnie ładne ujęcie to czerwona tawułka na tle białej brzózki :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu no właśnie różnie jest z tymi kwitnieniami....wiosna przychodzi do mnie zdecydowanie później, a już latem wszystko się wyrównuje :D

Tak niesamowite dziś było niebo że aż pobiegłam po aparat.....niesamowite.....wściekły róż ....aparat w pełni nie oddał widoku....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzejku to niebo dziś było niesamowite....musiałam cyknąć :wink: :lol:
Szałwię dostałam w zeszłym roku malutką sadzoneczkę....wyrósł z niej kolos :lol: Ona podobno pięknie się wysiewa....u mnie niestety nie ma szans, bo rośnie na agrowłókninie obsypanej korą....ale może uda mi się zebrać nasionka....spróbuję ....
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...ale wspaniałe niebo...bardzo malownicze ;:138
..a u mnie było bure...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Aguś piękny pokaz lilii i tawułek ;:224 Jest czym oko nacieszyć. Niebo niesamowite :shock:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aguś, cudne lilie.
Niestety ja jestem trochę niezadowolona, bo moje zamówienie niekoniecznie pokrywa się z rzeczywistością.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Szałwię już wpisałam sobie do zeszyciku... ;:138

Nie chcę Cię martwić, ale taki kolor nieba to najczęściej jest spowodowany smogiem :(. Gdyby to była zima to powiedziałabym że idzie na mróz..... ale w lecie.....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Właśnie dzieci mi mówily, że nad jeziorem całe niebo jest pomarańczowe :roll: Ale to chyba raczej takie oświetlenie chmur przez zachodzące slonce, niż smog. Wiele razy widziałam takie chmury.
Pięknie Aguś ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu niebo mnie zachwyciło...było dosłownie różowe....niestety nie potrafiłam na zdjęciach oddać jego uroku....

Jolu bardzo czekałam na lilie, uwielbiam te kwiaty :D wiele po raz pierwszy u mnie kwitnie....tym większa była ciekawość :D

Gosiu u mnie identyczna sytuacja....zakwitło na razie tylko kilka odmian i już widzę, że niektórych wcale nie zamawiałam.....więc wiadomo, że nie będzie tych na których mi zależało :evil:

Jagusiu smog to raczej nie.....bałam się, że te kolory nieba zapowiadają jakąś silną burzę z gradem....ale na szczęście na strachu się skończyło....jest po prostu bardzo zimno ....

Jolu niebo było niesamowite, niestety nie udało mi się na fotach tego oddać....to był dosłownie ostry róż ....aż bałam się, że zwiastuje jakąś potężną burzę....ale na szczęście nie :D

Troszkę fotek
Nowy mieszkaniec.....szalony :roll: :lol:
Obrazek

Westerland wciąż nieodmiennie mnie zachwyca.....niestety jeden krzaczek trochę połamałam próbując umieścić go w pergolce, bo bardzo się wykładał ;:223
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nina Weibull niby taka zwyczajna...a wciąż bardzo obsypana kwiatami , piękna kolorowa plama wśród zieleni

Obrazek

Obrazek

Posadzona tej wiosny parkowa Coral
Obrazek

Arthur Bell
Obrazek

NN
Obrazek

Wciąż niesamowicie ukwiecona Rumba
Obrazek

Monica
Obrazek

Ostatnie kwiaty Alchymista....aż żal....
Obrazek

The Fairy Yellow
Obrazek

Obrazek
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko :wit nowy mieszkaniec uroczy :D Róże rewelacyjne ;:180
No właśnie co do róż- przyznam szczerze, że zawsze mi się podobały ale w czyiś ogródkach. A teraz nie dość że zamówiłam dwie pnące to jeszcze wczoraj przyłapałam się na tym, że planuję rabatę różaną :roll: Stanowczo muszę stwierdzić, że to forum szkodzi zdrowiu :;230
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Kociak do wymiziania, chociaż nie wygląda na takiego co się da trzymać na kolanach i głaskać... prędzej na rozrabiakę i pirata :wink:
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Fajny kocurek...a imię już ma :?:
Piękne fotki swoim różycom zrobiłaś ;:63
FRAGO-linki
w 'powężowym'