Jeżeli masz inne źródło dochodu i nie masz czasu na grzebanie w ziemi, to wydzierżaw sąsiadowi który niezłą kasę robi na produkcji bobu i masz temat załatwiony.kukiz333 pisze:forumowicz nie mowie ze nic nie robiac, generalnie zajmuje sie czyms innym ale mam też 3.5 ha ziemi, i mysle jak ja wykorzystac, w tym roku posialem trochę ogorkow, mam też sasiada ktory niezla kasę robi na produkcji bobu, zastanawiam sie co jeszcze moze być zyskowne.. a TY siejesz, zbierasz i nic na tym nie zarabiasz to po co to robisz?
Możesz sprawdzić czy to nie ślimaki.Witajcie wiecie może co to za choroba gdy na Śremskich pojawiają sie dziurki na liściach?
Przy takim podejściu do sprawy można osiągnąć dwie korzyści ,zjeść ogórki z ślimakami.Ja bym tam ślimaków nie zwalczał. Jeżeli jakieś warzywo jest przez nich jedzone.... to znaczy, że i Ty bez obawy możesz to zjeść . Ślimak to taki tester na ile Twoje warzywa są ekologiczne
Pozdrawiam
Kasiaa- pisze:Witajcie wiecie może co to za choroba gdy na Śremskich pojawiają sie dziurki na liściach?
Coś mi się wydaje, że pomyliłeś Forum. Tu, raczej większość sieje, zbiera i nic na tym nie zarabia. A ci, którzy trudzą się hodowlą warzyw, bardzo nam, amatorom, pomagają i służą radą. A tak generalnie, to po prostu kochamy obserwować jak z maleńkiego nasionka wyrasta na przykład dużo ogórkówkukiz333 pisze: a TY siejesz, zbierasz i nic na tym nie zarabiasz to po co to robisz?
Możesz podpisać się jakimś imieniem? Bo ciężko do ciebie się zwracać. Bardzo prosiłabym o zdjęcie, bo moje też coś zaatakowało.zawadzkiego pisze:Witam, moje ogórki zaatakował Zmienik lucernowiec czym to usunąć bo nigdzie nie mogę znaleźć
Zdjęcia nie mam ale to coś takiegoromaszka pisze:zawadzkiego pisze: Możesz podpisać się jakimś imieniem? Bo ciężko do ciebie się zwracać. Bardzo prosiłabym o zdjęcie, bo moje też coś zaatakowało.
forumowicz pisze:Ja bym tam ślimaków nie zwalczał. Jeżeli jakieś warzywo jest przez nich jedzone.... to znaczy, że i Ty bez obawy możesz to zjeść. Ślimak to taki tester na ile Twoje warzywa są ekologiczne
![]()
Pozdrawiam