Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

Witaj Agniesiu ;:196
Piękne masz różyczki, to takie wdzięczne kwiaty kwitną do pierwszych przymrozków i zdobią przez cały czas nas ogród....tak sobie ostatnio myślałam jak się przeszłam przez swój ogród aby posadzić jeszcze trochę ich w takie miejsca gdzie inne kwiaty już przekwitły a żeby rozweselić trochę te zakątki :D
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś podziwiam i podziwiam te slicznotki :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu ;:196 u ciebie to dopiero jest czym się zachwycać, 40 róż i to same piękności. Zdjęcia super, bardzo wyraźne i ciekawe ujęcia :D .
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Aga, widoczki podeszczowe piękne...masz rękę do roślin i do połączenia ich w piękne kompozycje ;:224
Dzwonki drobne też prześliczne- ja posiałam dzwonki Poscharskiego - też podobają mi sie takie drobne,błękitne kwiatuszki ;:108
Róze jak zwykle piękne- kolejną dopisałam w kajeciku- Artur Bell- eh... i jak tu nie rozchorować sie jak tu tyle piękności można obejrzeć ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś ja też bardzo lubię tę różyczkę, bardzo obficie kwitnie, pięknie pachnie, kolorek ma też śliczny, nie jest podatna na choroby, nie przemarza....same zalety :D Ale faktycznie gabaryty ogrodu bardz nas ograniczają i trzeba mocno się zastanowić nad nasadzeniami ....

Andrzejku nie ma sprawy....tylko musisz przyjechać i wykopać 8-) :lol:

Halinko bardzo się ciesze, że moje różyczki swoim widokiem sprawiły Ci przyjemność ;:196

Joluś, Ty masz wielkie pole do popisu z nasadzeniami w swoim wielkim wspaniałym ogrodzie :D Cudownie zdałyby egzamin u Ciebie duże parkowe róże, są to bajecznie ukwiecone wielkie krzaczory...byłyby widoczne z daleka....ja niestety nie mam na nie miejsca....ale i tak nie podarowałam i posadziłam sobie kilka.....najwyżej będę mocno ciąć 8-) :lol:

Misiu bardzo się cieszę, ze spodobało Ci się u mnie ;:196

Irenko, niby 40 , ale wiele się powtarza, np Niny Weibull , Arthura Bell czy Rumby mam po 4 krzaczki....tak , że odmian nie jest wiele....ale będę kombinować, żeby zrobić miszmasz i znaleźć miejsce dla innych jeszcze pięknotek :lol:

Aniu bardzo dziękuję za miłe słowa....często kompozycje są dosyć przypadkowe....ale w końcowym efekcie wyglądają ciekawie....jak coś wybitnie nie pasuje....to wędruje w poszukiwaniu lepszego miejsca :lol:
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Gdzie nie zajrzę tam róże. I choć się zarzekałam, że się nie dam temu chciejstwu paskudnemu, to już nie jestem taka pewna... :wink:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aguś czy u Ciebie mszyce szalęją na różach...jakoś nie widziałam..ja muszę coraz pryskać ...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucy tak to jest z tymi chciejstwami....czasami długo nas coś nie rusza, bo w realu widzimy kilka popularnych odmian i nic wielkiego....ale gdy tak pochodzimy po forumowych ogródkach i popatrzymy na ogrom wspaniałych odmian każdej rośliny....to coraz bardziej zaczynają wpadać nam w oko roślinki, na które wcześniej nie zwracaliśmy uwagi 8-) :lol:

Misiu teraz na szczęście mam spokój z mszycami, ale niestety musiałam pryskać....bo było sporo....
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Agnieszko dzwonki uwielbiam i to każde.Też mam ich troszeczkę.Róże portretujesz rewelacyjnie.
Dzisiaj z wizytą był pewien pan-kocha ogrody-i wiesz co mi powiedział?Dlaczego mam taki busz różany zamiast po 2-3 krzaczi tej samej maści.W duchu przyznałam mu rację bo też tak lubie ale co ja zrobię jak wszystko się podoba?
Arthur prezentuje się cudownie.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Ja też mam ten problem różany brak miejsca i mam nawet dwie zwykłe róże chyba królową Ele i Watykan i chętnie bym się ich pozbyła żeby zrobić miejsce nowym ale nie mam serca ich wyrzucić.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Zauważyłem dzwonka o podwójnych płatkach. Cudo :!:
Niestety 'Thorpedo' nie przeżył inwazji ślimaków :(
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aguś piękne portrety różyczek , wyobrażam sobie jak musi wyglądać teraz Twój ogród w realu z takimi pięknotkami :roll: czasami widzi się jeden krzaczek oblepiony kwiatami i to już jest widok niesamowity a co mówić taka ilość , wiem doczytałam że niektóre się powtarzają ale wtedy efekt wizualny ciekawszy ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzejku faktycznie wiciokrzewy sa kochane przez mszyce....podobno nie wszystkie, ale ja tylko z takimi się spotkałam....

Aniu ....no właśnie , to problem....ja też bardzo lubię jak w ogrodzie powtarzają się roslinki i zawsze tak sadziłam....ale tyle jest piękności....mnóstwo z nich chciałoby się mieć w ogrodzie, że nie wiadomo co robić :roll: :lol:

Gosiu ja też mam królowa Elę i bardzo ją lubię....ślicznie i długo kwitnie, ładnie pachnie, jet zdrowiutka.....nie pozbywaj się jej :D

Jacku mnie też ten dzwoneczek zachwycił :D Szkoda Twojego Thorpedo....te paskudne ślimory :evil:

Elu na razie różyczki ślicznie kwitną , ale są to przeważnie takie popularne odmiany. Marzy mi się jeszcze kilka odmian i bardzo bardzo kombinuję gdzie by je wcisnąć 8-) :lol:

Wreszcie przyszedł czas lilii....każdego dnia zakwitają kolejne....a ja czuję się jak w raju....bo je uwielbiam....

Wspaniale pachnąca z ogromnymi kwiaciorami Garden Affaire
Obrazek

Obrazek

Malinowa Koures
Obrazek

Obrazek

Ogromna i niesamowicie ciemna Red Alert
Obrazek

Obrazek

Pierwszego kwiatuszka pokazała Patricia's Pride
Obrazek

Drobne ale cudnie pachnące kwiatuszki Lilii św Antoniego
Obrazek

Żawrówiasta śliczna Tresor
Obrazek

Obrazek

Diabora
Obrazek

Obrazek

Merluza
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Piękny pokaz lilii , zaczyna się "dziać"w ogrodach , te barwy i zapachy ... chwilo trwaj :!: :!:
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Piękne lilie i podziwiam za znajomość odmian ;:63
Ja mam ich niewiele. Jakoś tak wolę inne kwiaty. Kilka jednak zawsze mam, nawet dla samego zapachu. Od kilku lat dokucza moim liliom poskrzypka i to też zniechęca mnie do posadzenia większej kolekcji. Potrafi to cho :twisted: bardzo zniszczyć te piękne rośliny.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”