ZENOBIUSZ pisze:Odwiedziłem dzisiaj Twój ogrod,jest bardzo ładny wypełniony roślinności ą :o Bardzo podobają mi się twoje iglaki są zdrowe i pięknie wykolorowane,zdradz tego tajemnicę. Oglądając te urocze miejsca , zauważyłem w pobliżu oczka wodnego ładne gatunki traw, w bieżącym roku chciałbym je zasadzic w swoim ogrodzie. Proszę o podanie ich nazw i określenie w jakich warunkach powinno się je sadzić. Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam Zenek
Co do iglaków cała moja pielęgnacja polega na jednorazowym nawożeniu nawozem z mączki kostnej,częstym podlewaniu.

Trawy przedstawione na fotografii są dosyć pospolite.znakomicie znoszą nasze zimy Specjalnych wymagań nie maja .jedynie miskant chiński ma ponad dwa metry wysokości i należy wziąć to pod uwagę.Wydmuchrzyca piaskowa jest rośliną dziko rosnącą na wydmach więc do podłoża dodałem około 60 % piasku .

Niestety nazwy tej trawy nie pamiętam ,mam ja posadzoną na pograniczu wody tak że można przyjąć rośnie w wodzie bardzo dobrze się rozrasta .i co najważniejsze dorasta tylko do 10 cm.kilka kęp tej trawy mam posadzone w zacienionym i suchym miejscu efektem tego jest bardziej zbita bryła i nie rozrasta się tak natarczywie.

i kolejny wtop brak nazwy.ale na pewno ktoś dopisze .U mnie rośnie w wodzie bardzo szybko się rozrasta ą trawę należy ciągle pilnować .

ta trawka pięknie wygląda między kamieniami zawsze wygląda jak wyschnięta ale taka jej uroda.Kraj pochodzenia Nowa Zelandia

Rozplenica Japońska łatwa w uprawie co prawda szybko rośnie i pięknie kwitnie,praktycznie nic przy niej nie robie na zimę zostaje w gruncie .Jak znajdę pozostałe fotki traw to umieszczę