Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski

Post »

Stachu, Erecty to są berberysy i kwitną... jak to berberysy - skromnie i żółto ;), niekoniecznie udzieliłam Ci odpowiedzi :oops: , uznałam, że prawo do tego ma Agusia ;) Witam u siebie i zapraszam jak najczęściej :wit

Zajrzę na Twoją kalinową działkę wieczorkiem, bo do tej pory tylko jakoś się mijaliśmy na różnych wątkach ;) ;:224
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Francesko kochana, oczywiście zapomniałam o ostrzeżeniach i obejrzałam zdjęcia :D ja się nie boję niczego poza pająkami, także spoko - nawet urodę w tych pokazanych przez Ciebie robaczkach dostrzegam ;:196
przecudny pięciornik - takiego koloru, subtelnego, nie posiadam - jeszcze ;) a lawenda = marzenie...
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Agata nie wiedziałam, że są różowe pięciorniki, myślałam, że tylko żółte :oops:
Robal pierwszy uroczy z fajną fryzurą, drugi obrzyyydliiiwyyyy ;:
Kiedyś takiego znalazłam w kalafiorze, na obozie w NRD, niestety na talerzu.... ;:219
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, obrzydliwy, prawda? ale bać się go nie można... chyba :)
obawiam się, że odmian pięciorników jest więcej... ja mam żółte, białe i pomarańczowe... chciałabym taki blady róż!
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Po prostu fuujjj!
Ja mam żółte i pomarańczowe, niestety różowych już nie zmieszczę :?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moj Pink Queen, rozwija blado rozowe kwiatki jak jest pare pochmurnych dni ale jak jest slonce non-stoper, to jest sliczniutko bialutki. Kocham go wielka miloscia :wink: bo kwitnie mi juz od poczatku maja, caly czas nieprzerwanie. Mialam 3-szt ale jednego po majowym sniegu szlag :evil: a drugiego mi czerwone mrowy zalatwily, dochodzi do siebie po podlaniu srodkiem na mrowy i widze ze wypuscil dzisiaj dwa kwiatki.
Awatar użytkownika
paryska
500p
500p
Od: 20 lip 2008, o 17:50

Post »

Świetne robaczki ;:138 tzn ich zdięcia, bo zdaje sobie sprawę, że to co u Ciebie robią nie wywołuje uśmiechu na Twojej twarzy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

robale... brrrrrr.
A ten lovely pink ma faktycznie lovely kolorek - taki słodziutki :D
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Francesca witam :wit

mazowieckie piaseczki nie najgorsze, bo warzywnik wygląda świetnie, inne też. Poza robalami. ten ostatni to jak pociąg pancerny...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Gdzie jestes Babo jedna? nie mow ze zasiadlas na laweczce i wstac nie mozesz :twisted:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Francesca pisze: ale taki Nikon D90 by się przydał, a do tego z pięć tysiączków trzeba :lol:
Mi wystarcza w zupełności Fujifilm Finepix HS10 :D Duuużo tańszy jest, co jest jego wyjątkową zaletą i ma dużo bajerków. Polecony przez zaprzyjaźnionego forumowicza sprawdza mi się znakomicie :uszy
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p
Od: 9 sty 2011, o 14:27

Post »

Francesco śliczne rózyczki. a warzywniak wcale nie taki mikrus ;)
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Piękna ta lawenda, muszę poszukać takiego koloru, nie wiesz przypadkiem co to za odmiana?
Robaczki bardzo fotogeniczne :wink:
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Jakoś nie mogę znaleźć czasu podczas tego dłuuugiego weekendu na komputer, więc przepraszam , ze nie odzywam się u siebie ani nie zaglądam do Was, postaram się to dzisiaj wieczorkiem nadrobić. :mrgreen:

Aguś
, cieszę się, że nie przestraszyłaś się robaków, ta gąsienica została przez mnie zauważona na chodniku, a nie podczas konsumpcji jakiegoś kwiatka więc nie uznaliśmy jej za wroga i życie jej darowaliśmy. Choć wygląda faktycznie obrzydliwie, przynajmniej na nasz ludzki gust, a że o gustach się nie dyskutuje to tym bardziej nie powinny być podstawą wydawania wyroków śmierci :;230

Kasiu, oprócz wyżej wymienionych kolorów pięciorników widziałam też czerwone :) Szkoda, że na niektóre rzeczy mamy za mało miejsca (hehe zabrzmiało jak tekst kobiety o szafie :;230 )

Jule, lubię swoje pięciorniki za to, że się umieją dostosować, zmiana koloru kwiatów to i tak niewiele w porównaniu kaprysami niektórych roślinnych "księżniczek na ziarnku grochu" ;)
Co do drugiego - zaszczyciłam przedwczoraj i wczoraj swoją obecnością spotkania ogniskowe i grillowe, nie mogę patrzeć na kiełbaski :twisted: Ale dziś wieczorkiem tylko ja i FO :;230

Parysko, nie zauważyłam, żeby te akurat robiły coś złego, nie bez powodu mszycom zdjęć nie robię :evil:

Jagusiu, prawda, że róż jak dla lalki Barbie? :lol:

Justynko, piaski zostały wzbogacone ziemią z 10 wywrotek, a na warzywnik daliśmy trochę kompostu i rosahumusem go według instrukcji opryskałam wiosną; ciekawe, na ile to wpływ tego ostatniego, że nawet mi rosną warzywa w tym roku ;).

Pamelko, dzięki za wskazówki fotograficzne, chciałam sprawdzić czym Ty i Andrzej robicie zdjęcia, ale przy Waszych hostingach nie umiałam tego zrobić. :oops: To jest bardzo optymistyczne, że sprzętem za trzy razy mniej kaski można takie dobre zdjęcia zrobić (hehe jeszcze umiejętności fotografa trzeba by podwyższyć :P)

Gosiu, róże - szczególnie te rosnące drugi rok - całkiem nieźle sobie radzą, muszę chuchać na dwie pnące, bo jakieś marne, jak się im polepszy to pokażę :)

Aniu, nie mam pojęcia co to za lawenda, kupiłam ją na rynku od "babci" dwa lata temu :).

Jedyne zdjęcie, jakie dziś zrobiłam, ale mogłam tylko na chwilkę opuścić synka (mąż jest przeziębiony i został odizolowany biedak, bo najmłodszy Franio ma za trzy tygodnie operację odkładaną już dwa razy i nie może się zarazić, zobaczymy czy się uda nie zasmarkać :lol: ; w każdym razie jestem teraz sama z synem)

Obrazek

Miłego popołudnia ;:196
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
beja0100
50p
50p
Od: 3 sty 2011, o 10:59

Post »