tara- oaza marzeń cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: tara- oaza marzeń cz.5

Post »

Tara bardzo mi przykro że miałaś taką stratę.Człowiek kupuje chodzi dogląda cieszy się a takie bydlaki przyjdą na gotowe i jeszcze najczęściej zmarnują :(
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu ;:167 ależ Ty masz tych róż i wszystkie takie CUDNE !!!
Co jedna, to ładniejsza !!!
Ogródeczek ŚLICZNY ;:138 ;:138 ;:138
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Aniu piękne masz różyczki i inne kwiatki oczywiście też. Czekam na Herkulesa ale mój sadzony na wiosnę więc chyba kwiatków nie będzie. Twój iście jagodowy. :shock: ;:138
Aniu bardzo mi przykro z powodu kradzieży....coś ostatnio taka dziwna moda nastała....najpierw u Tosi później u Oliwki a teraz u Ciebie. Banda przeokrutna. :twisted:

Aniu chow się cieplutko. ;:196
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Aniu ,mój Herkules nie jest aż tak wybarwiony ,jakiś taki bladziutki ,
W zeszłym roku zakwitł 2 kwiatkami ,ale twym jest już stanowczo lepiej .

Przykro mi z powodu kradzieży ,,,musiałabyś się przeprowadzić na działkę ,ale rozumiem ,że to niemożliwe ,
wiesz zresztą .że złodzieja nie upilnujesz ,tylko on Ciebie pilnuje ...... ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Taruś nie Ty jedna naiwna.
U mnie było podobnie sporo lat temu, kiedy jeszcze wszystko za drogie pieniądze sprowadzało się z zagranicy.
Moją czarną papryką tak się chwaliłam przed koleżanką, że na drugi dzień znikła.
A za tydzień koleżanka dzwoniła, że kupiła czarną paprykę i zagotowała a ona zmieniła kolor i czy mnie też tak robi.
A czarnej papryki wtedy nikt w Polsce południowej nie miał. ;:223
Wiem, że to nie pocieszenie ale zawsze nadzieja, że już będziemy mądrzejsze na przyszłość.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Aniu, rozumiem i współczuję :cry:
2 dni temu ktoś mi wlazł na podwórka i zerwał 2 jedyne i malutkie pędy z mchowej Capitan B., którą kupowałam w Serbii. Przy okzaji ją zmasakrował.
Myślałam, że mnie szlag trafi na miejscu :evil: :evil: :evil:
Też mamy podejrzenia, bo niedaleko mieszka rodzina, które już trzy pokolenia są powszechnie znane z hmm...braku poszanowania cudzej własności.
Tak więc mniej więcej wiem, co przeżywasz. ;:196
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Aniu. Współczuję bardzo i wiem co przeżywasz. Wreszcie na tej działce trochę odetchnęłam - na poprzedniej pamiętasz - stale coś się działo. To wycięto, to wykopano. Dziś wkleiłam zdjęcie róży, która jest u mnie trzeci sezon, a dopiero teraz mogę zobaczyć jak ona kwitnie, gdyż w poprzednich latach zawsze ktoś jeszcze w pąkach wszystkie kwiaty ściął. Wiem, że to marne pocieszenie, ale niestety takie są nasze realia. Trzymaj się mocno, jestem z Tobą.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Aniu, serce pęka!Wiesz, to jest brak słów. Ja teraz już nikogo z obcych na działkę nie wpuszczę, a róże przesadzę z widocznych miejsc. Tylko nie wiem kiedy mogę to zrobić. Ta co mi ścięli ma teraz 2 małe pączki i czy można to przesadzić. Aniu natchniesz się jeszcze na nich. Mnie tak serce boli, a tym co to zrobili życzę najgorszego. Żeby rozkoszy w życiu nie zaznali. Dziady obrzydłe!! :twisted:
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aniu a to dziady żeby wykopać różę... :roll: ;:196 dla Ciebie przesyłam ...a im gromy ślę... ;:14
.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Witaj Tarusiu ;:196 bardzo mi przykro że przytrafił Ci się taki nie miły incydent ale niestety są ludzie i ludziska :(
Piękna ta młodziutka Anabellka, nawet nie wiedziałam nic o jej istnieniu......oj widzę że mam spore zaległości :roll:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Aniu, ja po powrocie z wojaży zastałam jeden olbrzymi kwiat Candeliht, cały w różowych podeszczowych plamach :( to pierwszy jej kwiat i mam nadzieję ujrzeć następne w pełnym rozkwicie. Czy u Ciebie też tak brzydko wygląda po deszczu?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

nie mam fotek bo jakoś wczoraj miałam dość wszystkiego ale....
wcześniejsze nareszcie doczekałam się lilii wodnej
Obrazek

Gosiu - to prawda, przykre ale trudno trzeba przełknąć kolejna gorzką lekcję życia,

Halinko milo mi, ze Tobie się też podoba,

Elizabetko - Herkules rzeczywiście piękny jagodowy, w ub.roku mnie nie zachwycił, uważam że Twój zakwitnie mój w pierwszym roku kwitł ale jak mówię nie byłam nim jakoś zauroczona,

Bogusiu - jak już mówiłam mnie w pierwszym roku powiem szczerze nawet rozczarował, ale widać szykował niespodziankę na ten rok, robi się piękny krzaczor,

Grażynko - dlaczego ludzie tacy podli, podstępni - przecież w Twoim przypadku np.na co liczyli, że to się nie wyda, palili głupa i nic więcej :twisted: trudno dalej będziemy "znosić" roslinki do naszych ogródków, niech ich..........

Oliwko - nie jesteśmy w stanie ochronić nasze roślinki, dla zlodzieja to zwykły kwiat a dla nas rarytas, pamiątka, najgorsze że przy okazji zniszczą, dlatego m.in.zawsze broniłam się od bzu - połamią krzak ale słowo: proszę, dziękuje to przez gardło im nie przejdzie, ale kradzione nie tuczy, pozdrawiam

Krysiu - pamiętam co miałaś, u mnie był spokój ale jak róże zaczęły kwitnąć to widać było więcej gapiów może dlatego, a swoja drogą to chłopaki muszą koniecznie poprawić ogrodzenie.

Tosiu - ja teraz przesadzałam pogoda sprzyjała deszczyk, przesadziłam:np. MariaTheressia, jedna Barcarolla, Rumbę, i coś jeszcze mają paki będą kwitły, tylko mocno lałam w dołki no i a większą bryłą korzeniową, jak najmniej naruszyć korzenie.

Misiu - popatrz a tak grzmiało i ich nie wystraszyło, prawdziwe dziady, dzięki

Jolu - milo mi, ze wpadłaś a mam Anabelki szt.12 + 1 :;230

Basiu - po deszczu róże nie są szczęśliwe, ale Candeliht na pewno jeszcze będzie kwitł to jest żywotna róża, u mnie była w ub.roku po raz pierwszy młodziutka - a kwitła długo, tylko zrywaj przekwitłe kwiaty to ona wtedy będzie się z Tobą bawić i wypuszczać następne, fajna taka zabawa ja to bardzo lubię

:wit :wit :wit
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aniu, jakie to przykre zostać tak okradzionym. I do tego zawsze padnie na to co najładniejsze i to na czym nam najbardziej zależy.
Oby im ręce wyrwało przy tym wykopywaniu róż. ;:223 Mam nadzieję że reszta Ci się odwdzięczy jeszcze piekniejszym kwitnieniem ;:138
Buziaczki ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Anuś aż strach pomyśleć co się dzieje z ludziskami :shock: ,może będą jeszcze próbowali coś wykopać,miej to na uwadze :roll:
Pogadamy jutro na skypie? ;:196
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANIU teraz dopiero doczytałam co sie stało . My chuchamy ,dmuchamy ,a ktoś zabiera naszą własność . Wiem, co w ubiegłym roku przeżywała Krysia-Ada jak ciągle jej kradli kwiaty . Piękna lilijka ;:196 Po upalny dniu teraz sie trochę zachmurzyło i popadał deszczyk ,ale minimalnie . Mam nadzieję ,ze to nie koniec
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”