Ogródek An-ki
Re: Ogródek An-ki
Aniu, pięknie rosną i kwitną Twoje róże. Ja na razie mogę podziwiać je tylko na forum, bo u mnie do tej pory rozwinęło się tylko kilka pojedynczych kwiatów 

- jarko
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne masz róże Aniu. Escimo jeszcze nie zdobyłem. Możesz wymienić kilka róż z Twojego ogrodu, tych najbardziej i najprzyjemniej pachnących?
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Czy ten Ulrich ma jakieś smugi na płatkach, czy też mi się coś w oczach mieni(

Jarku witaj.Jak na mój nos to pachną intensywnie:Chippendale,Augusta Luise,Urlich Brunner Fils,Comte de Chambord,
Duchesse de Rohan,Mme Isaak Pereire.
Inne albo wcale nie pachna, albo o wybranej porze dnia , albo woń jest delikatna,ulotna.
Foggio-Marysiu bardzo mi żal,że tak długo musisz czekać na kwiaty.Pociecha to taka,że u nas przekwitają a u Ciebie dopiero będzie co podziwiać.
Aniu Ds-to niesprawiedliwe,że wymarzła Ci taka różyca.Bonita R. jest przepiękna.
Duchesse de Rohan,Mme Isaak Pereire.
Inne albo wcale nie pachna, albo o wybranej porze dnia , albo woń jest delikatna,ulotna.
Foggio-Marysiu bardzo mi żal,że tak długo musisz czekać na kwiaty.Pociecha to taka,że u nas przekwitają a u Ciebie dopiero będzie co podziwiać.
Aniu Ds-to niesprawiedliwe,że wymarzła Ci taka różyca.Bonita R. jest przepiękna.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Igor dziękuję.A następne uzależnienia,uwierz na słowo,przeżyjesz
Oliwko no właśnie ma te smugi i na pewno nic Ci się nie mieni.
Danusiu Ulrich jest remontantką ale u mnie jakoś stanął na 150 cm.Ma ładny kolor-od ciemnego różu do ciut jaśniejszego.Kwiat ładnie zbudowany,duży.I najważniejsze-pachnidło ma tak intensywne,że i zakatarzony je poczuje.
Jadziu dobrze,że obfociłam Vltawę z każdej strony bo dzisiaj już kwiaty powycinałam(oczywiście wysuszone na pędach)
i nie byłoby co fotografować.

Oliwko no właśnie ma te smugi i na pewno nic Ci się nie mieni.

Danusiu Ulrich jest remontantką ale u mnie jakoś stanął na 150 cm.Ma ładny kolor-od ciemnego różu do ciut jaśniejszego.Kwiat ładnie zbudowany,duży.I najważniejsze-pachnidło ma tak intensywne,że i zakatarzony je poczuje.
Jadziu dobrze,że obfociłam Vltawę z każdej strony bo dzisiaj już kwiaty powycinałam(oczywiście wysuszone na pędach)
i nie byłoby co fotografować.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- jarko
- Od: 1 cze 2010, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki. Jak myślisz, będzie pasowała Augusta Luiza do już rosnącej Aquarell,. też Tantau, jednej z najpiękniej pachnących w moim ogrodzie? Jak zwykle mam kłopoty w kolorystycznym zestawieniu.
Igor i mnie żurawki wzięły na dobre.Jak na razie mam 10 szt.A przysięgałam jeszcze w zeszłym roku,że to nie moje rosliny
Jarko Augusta jest mocno pstrą różą.Jedni są nią zachwyceni inni troszkę mniej.Zależy co się komu podoba.
U mnie prezentuje się tak:

Przepraszam za marne zdjęcie(bez okularow fociłam
)
Czy zestawienie 2 pstrych(bo i Aquarel to krem-żółty-trochę rózu) będzie wizualnie miłe dla oka to nie jestem pewna ale na pewno się nie pogryzą.(razem dadzą Maskarade?)Raczej się razem wtopią.Ale jak mówi moja przyjaciółka różana-nie ma złych zestawień.
I nie martw się bo zestawić ze sobą róże by nam odpowiadało jest bardzo trudno.Zawsze efekt jest nie taki jak go wymyśliliśmy a do tego dodaj pomyłki i już mam zestaw np taki pomarańcz,żółty i....ostry róż,który miał być następną żółcią albo biel która okazała się czerwienią-no i diabli wzięli kolorystyczną koncepcję .

Jarko Augusta jest mocno pstrą różą.Jedni są nią zachwyceni inni troszkę mniej.Zależy co się komu podoba.
U mnie prezentuje się tak:

Przepraszam za marne zdjęcie(bez okularow fociłam

Czy zestawienie 2 pstrych(bo i Aquarel to krem-żółty-trochę rózu) będzie wizualnie miłe dla oka to nie jestem pewna ale na pewno się nie pogryzą.(razem dadzą Maskarade?)Raczej się razem wtopią.Ale jak mówi moja przyjaciółka różana-nie ma złych zestawień.
I nie martw się bo zestawić ze sobą róże by nam odpowiadało jest bardzo trudno.Zawsze efekt jest nie taki jak go wymyśliliśmy a do tego dodaj pomyłki i już mam zestaw np taki pomarańcz,żółty i....ostry róż,który miał być następną żółcią albo biel która okazała się czerwienią-no i diabli wzięli kolorystyczną koncepcję .
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, żurawki Cię wzięły
to może i ja kiedyś do nich dojrzeję
Każdym zdjątkiem mnie zachwycasz, jednak największe wrażenie zrobiłaś na mnie Bonitą R. Już bym ją sadziła
i zrobiłabym jej aureolę z Vltawy
Moja Eskimoska na razie w pąku - zielonym! i chyba będzie podobna do Twojej

Każdym zdjątkiem mnie zachwycasz, jednak największe wrażenie zrobiłaś na mnie Bonitą R. Już bym ją sadziła

Moja Eskimoska na razie w pąku - zielonym! i chyba będzie podobna do Twojej

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Aneczko czy wiesz, że masz niedaleko siebie szkółkę róż ?
W Strumieniu na ulicy Leśnej 22.
Nawet telefon mogę Ci podać....
A co powiesz na tą piękność - http://www.kierzek.pl/#/odmiany/hybrid_ ... ted_memory
W Strumieniu na ulicy Leśnej 22.
Nawet telefon mogę Ci podać....

A co powiesz na tą piękność - http://www.kierzek.pl/#/odmiany/hybrid_ ... ted_memory
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
Basiu Bonita R.warta zachodu.A wymyślona przez Ciebie aureola z Wełtawy -pyszna.
Widzę ,że już wróciłaś więc witaj i jutro poodwiedzam ogródki.
Kogro Ty sumienia nie masz?Nawet mnie nie kuś.I tak muszę wykopać 2 róże bo tak się gęsto porobiło.(zupełnie nie pomyślałam,że one rosną w szerz i w górę
)
Tosiu witaj.Jutro Cie nawiedzę(w ogródku oczywiście)
Widzę ,że już wróciłaś więc witaj i jutro poodwiedzam ogródki.
Kogro Ty sumienia nie masz?Nawet mnie nie kuś.I tak muszę wykopać 2 róże bo tak się gęsto porobiło.(zupełnie nie pomyślałam,że one rosną w szerz i w górę

Tosiu witaj.Jutro Cie nawiedzę(w ogródku oczywiście)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Aniu jak tylko będzie-dostaniesz jąAnnes 77 pisze:Aniu fajnie nazwałaś pana Od Eskimo "panoczek"Dzięki,ża wyrażasz chęć zakupienia tego pięknego,waniliowego kwiatu:)

Kogrusiu-kupimy a jak nie będzie to pokombinujemy.
Izabell dzięki.To miłe,że ktoś do nas zagląda i pochwali nasze pięknotki.Wycieczki oprowadzać-a to się uśmiałam-3 osoby i już tłok na moich włościach nie do opisania.
Taro mam nadzieję,że Bonita już Ci zakwitła?
Bogusia?????? no nareszcie.Czy ja dobrze widzę?To są Eskimoski?
Giardina nr1 mocna,długo kwitnie i taka prężna.

Uploaded with ImageShack.usPomponella nie jest nic gorsza.Wigorna i piękna.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Aniu, a ten niebieski powojnik-cud to co za jeden? ma takie duże kwiaty, czy to tylko na zdjęciu?Pewnie już pisałaś, ale nie zwróciłam uwagi 

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki