U Przemka w ogrodzie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: U Przemka w ogrodzie cz.II

Post »

No to rewelacyjne zakupy, o cenach nie wspomnę :uszy
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przemku bez i robinie sobie daruje :;230
U mnie opuncje te ukorzenione zginęły została ta ukorzeniona .

Genia
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Jolu ceny bzów w porównaniu do innych krzewów są niskie szkoda że iglaki nie są tak atrakcyjne cenowo :wink:

Igor oglądałem Twoje żurawkowe zakupy, jesteśmy chyba na podobnym poziomie żurawkowej choroby, cos ok 40 :lol: po ostatnich zakupach czuję że zurawkowe potrzeby na dzień dzisiejszy zaspokojone :wink:

Geniu ale z klonika o którym mówiliśmy nie rezygnuj :)

Dzisiejsza ogrodowa wiadomość dnia :!: zakwitły pierwsze liliowce :D
Obrazek

Obrazek

oraz moja pierwsza jeżówka Hot Papaya
Obrazek

Abies procera Glauca
Obrazek

a teraz zapraszam na mały spacer po ogródku :D
Obrazek

Dawid tutaj może dostrzeżesz pergolę w całości :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Przemku super spacerek ,aż szczenę zbierałem z podłogi :;230 :;230
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ładny mi mały spacer, przecież to ogromny ogród, zasapałem się i muszę odpocząć :;230 .Przemku jesteś ogrodniczym obszarnikiem, w dodatku potrafiącym doskonale urządzać swoje włości, ze smakiem i znastwem roślin. Podziwiam i gratuluję tylu wspaniałych okazów i wciąż dokupywania nowych. Róże piękne, ja też muszę ich mieć jeszcze więcej, to prawdziwe królowe ogrodów :D

Pozdrawiam Tomek :wit
x_Adasko

Post »

Oj spacerek fantastyczny, ale będzie jeszcze lepszy jak tam zawitam :D Wtedy to nie szczena a cała głowa odpadnie :;230
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku nigdy w życiu , ani z klonika ani z buków nie zrezygnuję ,już się nie mogę doczekać kiedy u mnie będą rosły .

A liliowce masz super u mnie na razie kwitną te zwyklejsze na resztę cały czas czekam .

U mnie tak za 2 lata to będzie się działo jak te nowe nabytki dobrze się rozrosną .
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

Przemku oj ładnie u ciebie.Ja też zachwyciłam się robinią FRESIĄ i mam teraz dwie.Prawdę piszesz, że nie łatwo ją kupić, a ja szukalam dużej i nieszczepionej i teraz rosną na eksponowanych miejscach w ogrodzie.Liliowce ci obrodziły, przecrocze, a moje jeszcze w pąkach. Pozdrawiam Ania
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Przemku liliowce śliczne- zwłaszcza ten drugi. Po tych spacerowych widoczkach to aż.... musiałam sie cofnąć do pierwszej części twojego wątku i zobaczyć ile mają twoje włości.
Napisałeś: "wielkość jakieś 15 arów, może ciut więcej" :roll: Te 'ciut więcej' to drugie 15 ? :? Przestrzeń niesamowita, robi wrażenie ;:180 I te cudowne, wielki iglaki. ;:224 Zza moich to jeszcze uszy zającowi widać :lol:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mały spacer po ogrodzie?! Przeciez dnia by brakło, zeby cały ten park zwiedzic!
Stworzyłeś i wciąż tworzysz cos naprawdę pięknego! Jestem pod silnym wrażeniem ;:180
Awatar użytkownika
vitoldo
500p
500p
Od: 6 cze 2010, o 23:24

Post »

Dlaczego tak późno trafiłem do Twojego wątku, tego nie wiem :wink: :) Moja strata :roll:
Ale co tu dużo mówić: "Cenka opada" ;:180 Muszę sobie zarezerwować spory kawałek weekendu aby przestudiować to na spokojnie, ale już widzę, że "O matko..." :) A oprócz tego, że ogród super, to zdjęcia technicznie też jakieś takie rewelacyjne ;:108 Krótko mówiąc, jest co oglądać ;:180
To mój ogród jest dla mnie, a nie ja dla mojego ogrodu
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Przemku dzisiejszego poranka przebieglem przez Twój ogród, jaki tam ogród toć to piękne fragmenty parku przedstawione na zdjęciach . Wszystko tu starannie wypielęgnowane i utrzymane w nienagannym stylu.
Przemek gratuluje i wrócę tu na pewno aby podziwiać dalsze efekty Twojej pracy.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Przemku, przestrzeń masz fantastyczną :!: Rośliny mają swobodę i można je w pełni podziwiać z każdej strony.
Ja się przeraziłem, jak znalazłem dziś u mnie miskanty i trzcinę stłoczone pomiędzy bylinami. Już kombinuję, jak je wyeksponować :idea:
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Przemek ;:136
Ale dałeś po oczach tymi fotkami :P Pamiętam jak byłem u Ciebie , to wtedy bardzo mi się podobało. A teraz , to już całkiem rewelka. Takich widoków , jak i miejsca, to tylko do pozazdroszczenia. A i pamiętam, jak pokazywałeś mi siewkę kukurydzy ozdobnej. Mówiłeś, że coś nie widać u niej przebarwień. A teraz wygląda super :D
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

WITAM MIŁYCH GOŚCI Widzę że spacerek się spodobał ;:138 bo dawno nie było u mnie tylu odwiedzających, zwłaszcza że ja ostatnio nie mogę sobie pozwolić na dłuższą wycieczkę po forumowych ogródkach.

Łukasz to pierwsze kwiaty liliowców na tegorocznych nabytkach, te młode sadzonki mają po jednym pędzie kwiatowym i po kilka pąków ale ubiegłoroczne sadzonki mają juz po 3-4 pędy kwiatowe pełne pąków

Andrzej Cięszę się że się podobało zapraszam częściej :wit

Tomku dzięki za miłe słowa ale w rzeczywistości wygląda trochę gożej, fotkami można troszkę zmanipulować rzeczywistość :wink: A róż od dwóch lat mam dużo więcej i warto było ;:108

Adam chyba nie będzie tak źle :wink: nic nikomu nie odpadnie.

Geniu jak się sadzi drzewa w ogrodzie to przez pierwsze lata rosną wolno i niewiele widać za to potem z każdym rokiem ogród się mocno zagęszcza :D , Kwiatki na liliowcach to na nowych roślinach kupionych tej wiosny, najważniejsze że się zgadzają :D

Aniu tak to jest czsem gdzies sie wypatrzy ciekawą odmianę a potem z rok trzeda się za nia rozglądać aby gdzieś znaleźć i kupić :D a liliowce bardzo cieszą zwłaszccza że to ich pierwsze kwiaty,

Aniu najwąniejsze że iglaki juz rosną u Ciebie to za jakiś czas będzie jak w lesie :wink: a na tych fotkach tak wyszło jakby ten ogródek był większy jak jest w rzeczywistości.

Izo bardzo dziękuję :D staram się ciągle coś obmysleć, tylko w tym roku nie mam zupełnie czasu na realizację moich postanowień , ale może jesienią, w planach modernizacja obrzeży tych wszystkich rabat, bo jak je robiłem rok temu to trochę błędów popełniłem, kolejne to oczko wodne ale to większa sprawa i bardziej kosztowna bo trzeba będzie całą folię nową położyć, no i zaplanować i wykonać jakieś rabaty przy właśnie remontowanym ganku, no i coś zrobić z tym ściókowaniem rabat aby było skuteczne i wyglądało bardziej esterycznie, więc planów bez końca.

Witku witam w moim ogródku :D w tym roku w ogrodzie widac już dużo forumowych wpływów i przeobrażeń, no i fotki już nie z telefonu, więc zaczyna wyglądać trochę lepiej.

Zenku z tym "wypielęgnowane" to gruba przesada :wink: denerwuje mnie to że nie mogę zdążyć zrobić wszystkiego jak należy, ale ogród to przyjemność, więc czasem musi ustąpić miejsca innym sprawom.

Jacku jak wiesz ta przestrzeń nie jest aż tak szeroka jak widać to na ostatnich fotkach, a miskanty to niby duże kępy ale w tym roku rosną u mnie jakoś kiepsko, jeden nawet padł, niby wiosną pojawiły się liście a potem znikł :?

Igor Dzięki :D no właśnie roboty mnóstwo, planów jeszcze więcej, a czasu jakby mniej ale może do jesieni wyjdę na prostą, bo chodzi mi po głowie plan aby powiększyć sobie trochę ogród, jak się skończy ten okropny remont a mnie uda się do zimy uporządkować teren za domem, może do zimy zdążę to wiosną przestawić ogrodzenie z siatki to żaden problem i byłoby dodatkowo z 5arów.

Marcin wtedy bezpośrednio po roztopach średnio to wyglądało teraz trochę się zazieleniło :wink: kukurydza ma już chyba ponad metr i wybarwiona jak należy, nawet chyba większa niż ta co na polach rośnie,a lilijka od Ciebie niebawem zakwitnie :D
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”