Ślimacze wzgórze
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ślimacze wzgórze
- 7koliberek9
- 200p
- Od: 17 mar 2008, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Lusiu
Dawno nie zaglądałam na forum a u Ciebie same cuda
Twój ogród wygląda przepięknie
Bardzo podoba mi się żarnowiec płożący, kwitnące głogi, kwiaty lilaka i ogólnie rzecz biorąc Twój ogród ma wspaniały klimat
Do tego robisz tak piękne zdjęcia że napatrzeć się nie mogę i godzinami mogłabym je oglądać 

Ogrodowe tęsknoty Justyny - Zapraszam:)
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Piękne zdjęcia Lusiu.Większość mówi,że maj jest najpiękniejszym miesiącem w ogrodzie,a dla mnie przełom czerwca i lipca.Wtedy kwitnie multum kwiatów,które lubię,trawa ma soczystą zieleń,dni są długie,wieczory ciepłe i można do nocy siedzieć w ogrodzie i wąchać jego zapachy,zwłaszcza maciejki.Ale się rozmarzyłąm.
- Lusia 57
- 1000p
Małgosiu, masz rację, w maju zachwyceni jesteśmy tą niewinną zielenią a w czerwcu mnóstwem kwiatów, dojrzałą zielenią i zapachami jaśminowców, maciejki, czarnego bzu.
:
:
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Lusiu czy to jest acena? Jeśli tak to Agatko u mnie ją skubniesz
ładnie się zadarnia

- Lusia 57
- 1000p
Justynko, dziękuję za miłe słowa. Twój ogród jest już dojrzały i ma mnóstwo pięknych roślin. Kalina wspaniała, biały bez, moje na razie niespełnione marzenie, azalie, rododendrony i wiele innych roślin, które u mnie może kiedyś zagoszczą.
Agato, nie wiem. Sprawdzałam ale nie udało mi się rozszyfrować. To jest nieduża roślinka okrywowa. Kupiłam ją we Franku, jak będę następnym razem to sprawdzę czy ją jeszcze mają.
Agato, nie wiem. Sprawdzałam ale nie udało mi się rozszyfrować. To jest nieduża roślinka okrywowa. Kupiłam ją we Franku, jak będę następnym razem to sprawdzę czy ją jeszcze mają.
- Lusia 57
- 1000p
Izo, trafiłaś, sprawdziłam w googlach.
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Lusiu piękne fotografie .Wszystko tak ładnie uchwycone
- Sure
Ach właśnie, acena, przypominam sobie, że już oglądałam w ogrodzie Grześka, tylko trochę inaczej wyglądały kwiatki. Piękna.. ciekawe, czy w cieniu też będzie chciała rosnąć? Izo, to kolejny powód, żeby sobie zrobić wycieczkę! 
Lusiu, wstawiam u siebie nowe zdjęcie Anabelek, wydaje mi się, ze jednak są inne, większe listki mają, spójrz sama..

Lusiu, wstawiam u siebie nowe zdjęcie Anabelek, wydaje mi się, ze jednak są inne, większe listki mają, spójrz sama..

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Lusia 57
- 1000p
Dziękuję Andrzejku, witaj w moim ogrodzie.
Agato, obejrzałam Twoje Anabelki, mają większe i wydłużone liście. Moja ma bardziej okrągłe ale kwiatostany tak jak u hortensji długo się utrzymują, jeszcze zimą robiłam im zdjęcia. A czy jakaś kalina ma takie długo utrzymujące się kwiatostany? Jeszcze poszukam.
Moja acena rośnie pod brzozą, do południa ma słońce a po południu cień.
Agato, obejrzałam Twoje Anabelki, mają większe i wydłużone liście. Moja ma bardziej okrągłe ale kwiatostany tak jak u hortensji długo się utrzymują, jeszcze zimą robiłam im zdjęcia. A czy jakaś kalina ma takie długo utrzymujące się kwiatostany? Jeszcze poszukam.
Moja acena rośnie pod brzozą, do południa ma słońce a po południu cień.
- Sure
Hm, niektóre kaliny długo kwitną, ale w większości mają potem owoce. A czy te kwiaty pachną i czy są czysto białe?
Podobne listki ma kalina angielska, ale krócej kwitnie. Długo ma kwiaty np. kalina japońska 'Watanabe', ale inny pokrój...
Może warto wrzucić zdjęcie w dziale identyfikacji? Sama jestem ciekawa, co to za jedna..
Podobne listki ma kalina angielska, ale krócej kwitnie. Długo ma kwiaty np. kalina japońska 'Watanabe', ale inny pokrój...
Może warto wrzucić zdjęcie w dziale identyfikacji? Sama jestem ciekawa, co to za jedna..
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4