Izka dziękuję i ja też przekazuję zaległe

wpadaj częściej. Teraz pogoda sprzyja, a wkrótce znów wyruszymy na bój z chwaściorami, przestanie padać.
Aguś dziękuje za przemiłą gościnę, pogoda sprzyjała, jak na dzisiejszy dzionek wręcz wyśmienita była

Piękny ogród, wspaniali gospodarze, oj wpadnę jeszcze do Was.A ciasto ... delicje na pw zapytam o przepis.
Paula i właśnie tak jest z ogrodem

a nawet jak wszystko już ok się wydaje, to po zimie znów coś wypadnie
Beatko mówisz facelia błękitna

piękna roślinka, piekna i do tego moj ulubiony kolor.
Tadeusz u mnie hortensja pnąca wcale tak szybko nie rośnie, coś jej chyba nie pasuje, niestety

Życzę sukcesów w jej uprawie. A rabatka tylko w połowie cienista, mój dom jest parterowy, więc jak słońce wysoko cienia nie daje.
Aga pw
Małgosiu, miło, że zajrzałaś

Moje trytomy nie były okrywane na zimę. Jedną, mniejszą zdołałam zwiazać i ta padła. A te sznurki, hippis, jak go nazywam to Żywotnik olbrzymi Whipcord, o nim myślalaś?
Taro tyle miłych słów

jak kupowałam moją działkę to było uprawne pole, żadnych drzew, krzewów, same chwasty polne. Jakoś pracuję nad tym, żeby stworzyć przytulny zakątek, jednak widok musi pozostać, bo on właśnie mnie zauroczył, a powinnam sprawdzić co pod ziemią ... ale kto wtedy o tym myślał

Nie mam szns z posiadaczami dojrzałych, klimatycznych zakątków z dojrzałymi roślinami.
Agatko to kostka ułożono pionowo. najpierw została nam z podjazdu, a teraz dokupujemy, zeby utrzymac konwencję. Pewnie, ze wolalabym granitowe kostki, ale one droższe dużo i teraz juz nie pasowałby do całości.
Anetko to ten Paweł

a jak się domyśliłaś
Agnieszko chyba wiem, w której części

cieszę się, że wpadłaś. Powiem szczerze, ze z iglakami wciąż mam problem. Podleważ z weży, czy nie? Boję się grzybowych chorób, ale M ma jeden jasny argument: a jak pada? Zwykle iglaste rabaty podlewam wężem pod drzewka, one przecież znacznie rzadziej wymagają podlewanie niż byliny.
Nie polecam kupowania niebieskich węży w OBI (nie pamiętam, jaka to firma), musiałam z igłą dodatkowo dziurkować je, bo nie miały zadowalającej mocy. Kilka stron temu wstawiłam fotkę najnowszych nabytków ze sklepu 'Dom i Ogród', więc proszę sprawdź.
Vituś, przeciez juz wiele razy pisałam, ze nie bardzo wychodz mi fotki

ze aparat skaraca perspektywę. Cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty, mam nadzieję pierwszej dopiero i nie ostatniej.
Jednak wpis bardzo miły, jak dla mnie

dziękuję, kopać nie będę
Margosiu czekam na potwierdzenia spotkania, z naszej strony

Mniejszych klonów juz nie ma ... chyba ...