Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Guciu mój pies jest taki duży że swobodnie może wąchać stojące na parapecie storczyki, a jak chce zobaczyć co dzieje się za oknem to skacze na kaloryfer i wtedy jeszcze dodatkowo obwącha kwiatki ;:128 potrafi docenić ich piękno
Ciekawe z czym wrócicie z giełdy ;:198
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W oczekiwaniu na nowe nabytki każdej z nas ;:198 zamieszczam obiecane zdjęcia moich rozwijających się pączuszów oraz korzonków i maleńkiego listka (od żółtego falenopsisa). Ciekawa jestem czy to "coś" wyrastające u podstawy będzie korzonkiem czy może nowym pędem kwiatowym :wink: musze sie uzbroić w cierpliwość...

Obrazek Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2008, o 23:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

wydaje mi się, że to nowy korzonek rośnie. Pęd kwiatowy wychodzi bezpośrednio ze ,,środka" liścia, jakby z kieszoni i w jego linii symetrii.
Inne korzonki też poczuły wiosnę i maja zieloniutkie koniuszki :lol: i jest młodziutki listek - oj widać, że chce mu się żyć !
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie wygląda ten falek. Widać, że rośnie na całego. :lol:
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04

Post »

Joanno- ;:111

no to teraz masz emocje- na bank :P .
Obserwacje ,jak sobie radę daje storczyk i *co wyprawia* :?: , jest w wiekszym stopniu ekscytujący , z dozą adrenalinki , niż proste zadowolenie z kupowanego cuda.
Będzie to troszkę trwało , zanim sie okaże *what it is ?*

A tak inaczej ,to pewnie... ;:108 czekać będzie zmiana podłoża i przegląd korzeni w doniczce.To widzę :P

Oczywiście w stosownym czasie.

Pozdrawiam J ;:76 OVANKA
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Witam i pozdrawiam serdecznie wszystkich storczykoholików :mrgreen: Musze się przyznać, że chyba tez złapałam tego "wirusa" ;:109 skusiłam się na różowego falenopsisa w Castoramie ( po dość okazyjnej cenie) i jak na razie wygląda kwitnąco, mam nadzieję, że choć pierwszy to jednak nie zmarnuje się ;:33

A Twoje okazy Joanno cudowne, zwłaszcza przypadł mi do gustu w oko ten faleopsis pomarańczowo-żółty z żyłkami :D
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Witajcie Dziewczyny ;:7
Bardzo dziękuję za tak miłe i liczne wpisy :lol: oj emocje są Jovanko bo jakoś teraz wszystkie storczyki "ruszyły", EWA ma rację, poczuły wiosnę ;:3
I tu pytanie kolejne już :oops: do Jovanki : kiedy przesadzić :?: bo ten falenopsis jest dość młodziutki, tak mi się wydaje, wszystkie korzonki (te co widać :lol: ) są zielone, no ale jasne jest że w środku coś może się dziać :roll: i generalnie chyba za dużo korzonków nie ma, więc pewnie do tej samej doniczki a nie większej trzeba będzie przesadzić :?:
Na wiosnę czeka mnie operacja jednego z białych falenopsisów (tego z różowym środkiem) bo widzę że korzenie ma w dość kiepskim stanie :( takiego go kupiłam ale kwitł i nie chciałam pozbawiać się możliwości podziwiania kwiatów :lol: teraz chyba powooooli idzie mu nowy listek więc niebawem zabieram się do dzieła :wink:

Miaaa, fajnie że dołączyłaś do storczykoholików ;:191 a ten pomarańczowo-żółty z żyłkami to też mój faworyt ;:183 w rzeczywistości jego kolorek jest nieco inny, mniej pomarańczowy a bardziej wpadający w malinę :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Byłam dziś na wystawie :tan
Pojachałam oczywiście z Babcią :wink: było pięknie, kolorowo, choć w małej sali, ale za to wybór storczyków do kupienia przeogromny ;:31
No i kupiłam, a właściwie dostałam na "wcześniejsze" urodziny mojego wymarzonego sabotka ;:87
Zdjęcia porobię mu jutro i się pochwalę, dziś baterie po wystawie sie wyczerpały w aparacie ;:191
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Asiu gratuluje i z niecierpliwością czekam na fotkę :) I mam małą prośbę, zaglądnij do mnie bo mam problemik, może pomożesz :)
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zdjęcie, zdjęcie, zdjęcie :!:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Witajcie :P
Oto zapowiedziane fotki mojego cudnego sabotka ;:109
Mam nadzieję że poradzę sobie z jego pielęgnacją i że zakwitnie u mnie jeszcze nie raz :wink: albo ze przynajmniej rozwinie swój pączek :oops:
Oto on, nabytek z wystawy w Warszawie ;:87
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Aśka ;:111 cudowny zaraz po phalaenopsisach to paphiopedilum są moimi ulubionymi storczykami ;:109 a ile taki kosztuje na wystawie, bo u nas był w kwiaciarni, ale miał połamany jeden płatek, więc go nie kupiłam i kosztował 37 zł.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Jejku śliczny, podobny do mojego ;:49
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Piękny ten sabotek. Jeszcze takiego nie mam i żałuję.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Ciesze sie że sie Wam podoba :P
na wystawie były od 40 zł w góre, ale trzeba sie liczyć z tym że to stolyca :? więc ceny wyższe automatycznie...
A konkretnie ten mój kosztował 50 zł, troche dużo, ale i tak nie żałuję że go kupiłam, bo w kwiaciarni pewnie by był jeszcze droższy :evil: pomijając fakt że w kwiaciarni jeszcze paphiopedilum nie widziałam :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”