A truskawki ... po to się je uprawia aby owocowały a jeśli jest inaczej to nie ma sensu.
Ta odmiana taka jest - pięknie rośnie i dobrze owocuje jeśli zapewni się jej to co ona lubi.
Wiosna dostają 2 a nawet 3 razy oprysk ze skrzypu ( wyciąg i gnojówka naprzemiennie)
To wzmacnia rośliny i zapobiega chorobom grzybowym
JacekP wiesz jak to jest z kupowaniem roślin i etykietami.
Dopiero jak zakwitnie wtedy widać co jest a co miało być wiec trzeba zaczekać na kwiaty bo to co widać to faza pączków.
Asklepias tuberosa inaczej Trojeść bulwiasta z tego co sie orientuję kwitnie w 3 kolorach - pomarańczowy, żółty i czerwony ale to pewnie zależy od odmiany.
W wątku poniżej jest o nim dyskusja.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=32&t=3181
Będę miała oko na niego aby w pełni kwitnienia zrobić zdjęcie i dać go do identyfikacji.
Dziękuje
Dziś mimo solidnego deszczu ( pada od wczoraj ) musiałam iść na działkę aby zebrać truskawki. Już dawno tak nie zmokłam ale opłaciło się bo taka mała grządka - 18 krzaczków truskawkowych a zebrałam 2 wiaderka 3-litrowe.
Zakwitły kolejne róże i cudnie wyglądały z kroplami deszczu na płatkach ale tak lało ,ze nie byłam w stanie zrobić zdjęć.
Pokażę zdjęcia róż, które kwitną od kilku dni.
Część ma etykiety a pozostałe to NN bo etykieta jak to ostatnio mówią " minęła się z prawdą " ...