Mój ogród - eukomis cz.1
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hortensję to ja już mam :P tylko taką troichę mniejszą ale równie pięknie kwitnącą 

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
to na noc jak będą zapowiadać mrozy to będziesz musiała okrywać ją by nie zmarzła bo szkoda by było gdyby nie zakwitła latem
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- ulina
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 mar 2007, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Dzisiejszy wietrzny i mroźny poranek spędziłam w Twoim ogrodzie.

Wizyta w Twoim Pięknym Ogrodzie pomogła mi w podjęciu decyzji ...pędzę na Allegro zamówić różyczkę na pniu. :P :P
Pozdrawiam, Halina
- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
Witaj Halinko, oj piękny ten ogródeczek ąz mi sie nie chce wierzyć że jest niewiele większy od moich dwóch ciutek, będę zaglądała do Ciebie i może cos sobie nawet zrobie w ogródku wg Twojego pomysłu, na pewno bedzie mini oczko i może przekonam rodzinke aby zmniejszyć trawnik, bo skasować na pewno nie dadzą, piękniutko super pomysł gratulacje, teraz rozumiem te wypowiedzi o małych ogródkach, które do mnie przysyłali forumowicze
jeszcze raz super, też bardzo lubie duzo nasadzeń różnorodnych form i barw,
Czy klon palmowy okrywasz na zimę i czy rośnie w pełnym słonku,
Pozdrawiam Bardzo cieplutko

jeszcze raz super, też bardzo lubie duzo nasadzeń różnorodnych form i barw,
Czy klon palmowy okrywasz na zimę i czy rośnie w pełnym słonku,
Pozdrawiam Bardzo cieplutko

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Halinko parę postów wcześniej prosisz o poradę w sprawie przebudowy oczka...ośmielę się zabrać głos w tej sprawie ale tylko z praktycznego spojrzenia na ten temat...otóż powiększ ,ale przede wszystkim musisz pogłębić do minimum 1.20m by ryby bezpiecznie przezimowały.Ja mam tak głębokie i mieszkają tam na okrągło duże ilości ryb których w żaden sposób nie zabezpieczam na zimę poza całoroczną pracą napowietrzacza.
A jak Twoje rybki ,domyślam się,że nie ma już ich ... za to po zmianie oczka bedziesz miec je przez cały rok
Halinko - jest nas już mała grupka uprawiających Delonix Regia ale wszyscy jesteśmy początkujący .
Zapraszam Cię tutaj - z ,dołącz do nas i wymieniajmy się na bieżąco doświadczeniami,bo wszyscy raczkujemy w tej uprawie.
Wierzę,że uda nam się nie tylko wyhodować piękne drzewka ale również doczekamy się kwiatów,
czy wyobrażasz sobie swój balkon skąpany w takim ogniu kwiatów? Chciałabym to móc zobaczyć...a tymczasem trzymajmy kciuki i wymieniajmy sie doświadczeniami z uprawy.... moje są w tej chwili małe i bezlistne...

A jak Twoje rybki ,domyślam się,że nie ma już ich ... za to po zmianie oczka bedziesz miec je przez cały rok
Halinko - jest nas już mała grupka uprawiających Delonix Regia ale wszyscy jesteśmy początkujący .
Zapraszam Cię tutaj - z ,dołącz do nas i wymieniajmy się na bieżąco doświadczeniami,bo wszyscy raczkujemy w tej uprawie.
Wierzę,że uda nam się nie tylko wyhodować piękne drzewka ale również doczekamy się kwiatów,
czy wyobrażasz sobie swój balkon skąpany w takim ogniu kwiatów? Chciałabym to móc zobaczyć...a tymczasem trzymajmy kciuki i wymieniajmy sie doświadczeniami z uprawy.... moje są w tej chwili małe i bezlistne...

- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Odpowidzi
Witaj moja imienniczko, cieszę się, że lubisz jak w ogrodzie jest kolorowo ja uważam, że lato u mas jest bardzo kródko i trzeba nacieszyć oczy i duszę kolorami.-A jak wiemy kolory leczą duszę. Ja sieję bardzo dużo, może aż za dużo kwiatów letnich bo są przepiękne takie nasze polskie - taki wiejski ogródek babci czy mamy, takie wspomnienia z dzieciństwa bo mnie już tylko wspomnienia zostały i widok mojej mamy zakochanej w daliach daleko na jednej z wsi lubelszczyzny: w moim ogródku rośnie kosmos, w tym roku udało mi się kupić kosmos bylinowy ,który pachnie czekoladą i ma bordowe kwiaty to będzie coś, floks przepięknie pachnacy,astry,malwy tylko dwie byliny, bo nie mam miejsca na więcej ,są piwonie ,łubin,lilie, liliowce, w tym rokuposadziłam ponad 200 szt tulipanów myślę, że nie wszystkie zjedzą nornice ,tulipany to są ulubione kwiaty mojego męża i to on kupuje zawsze jakieś nowości .I ja mam taki właśnie ogród latem kolorowy. Mam też kilka iglaków ale to tylko dlatego ,żeby było dobre tło dla kwiatów, Nie mam nic przeciw iglakom są piękne i kolorystyczne i kształtne ale ogród z iglakami to kojaży mi się ze smutkiem -posadzone w jednym miejscu przez kilkanaście lat jak wytresowane zwierzątka w ZOO ,muszą tkwić na swoim stanowisku. Nie lubię takiej dyscypliny Myślę, że to ogród dla ludzi co nie lubią grzebać w ziemi ale "powinno się mieć ogród bo taka moda wię go mam na pokaz," może kogoś obrażę to "Przepraszam" a ja lubię zmiany i ciągle coś przesadzam . Jestem typową rybą i lubię być w ruch ciągle zmieniam mój ogród .
Re: Odpowidzi
Witaj serdecznie!eukomis pisze:Witaj moja imienniczko, cieszę się, że lubisz jak w ogrodzie jest kolorowo ja uważam, że lato u mas jest bardzo kródko i trzeba nacieszyć oczy i duszę kolorami.-A jak wiemy kolory leczą duszę. Ja sieję bardzo dużo, może aż za dużo kwiatów letnich bo są przepiękne takie nasze polskie - taki wiejski ogródek babci czy mamy, takie wspomnienia z dzieciństwa bo mnie już tylko wspomnienia zostały i widok mojej mamy zakochanej w daliach daleko na jednej z wsi lubelszczyzny: w moim ogródku rośnie kosmos, w tym roku udało mi się kupić kosmos bylinowy ,który pachnie czekoladą i ma bordowe kwiaty to będzie coś, floks przepięknie pachnacy,astry,malwy tylko dwie byliny, bo nie mam miejsca na więcej ,są piwonie ,łubin,lilie, liliowce, w tym rokuposadziłam ponad 200 szt tulipanów myślę, że nie wszystkie zjedzą nornice ,tulipany to są ulubione kwiaty mojego męża i to on kupuje zawsze jakieś nowości .I ja mam taki właśnie ogród latem kolorowy. Mam też kilka iglaków ale to tylko dlatego ,żeby było dobre tło dla kwiatów, Nie mam nic przeciw iglakom są piękne i kolorystyczne i kształtne ale ogród z iglakami to kojaży mi się ze smutkiem -posadzone w jednym miejscu przez kilkanaście lat jak wytresowane zwierzątka w ZOO ,muszą tkwić na swoim stanowisku. Nie lubię takiej dyscypliny Myślę, że to ogród dla ludzi co nie lubią grzebać w ziemi ale "powinno się mieć ogród bo taka moda wię go mam na pokaz," może kogoś obrażę to "Przepraszam" a ja lubię zmiany i ciągle coś przesadzam . Jestem typową rybą i lubię być w ruch ciągle zmieniam mój ogród .
Pomimo, że nie jestem ani Twoja imienniczką ani spod znaku ryb mam podobne spojrzenie na ogród. Też nie lubię iglaków w ogrodzie i trawnika, które nieodparcie kojarzą mi się z pokazowym ogrodem bez duszy i bardzo smutnym. Kocham natomiast ogród kolorowy z przeróżnymi kwiatami, którym nie mogę się oprzeć i dlatego też ciągle coś przesadzam, dosadzam i dosłownie wciskam, bo niestety nie mam umiaru.
- ulina
- Od: 15 mar 2007, o 20:31
Re: Odpowidzi
Jestem też typową rybą, mam ogródek wiejski, w którym rosną kwiaty sadzone wiele lat temu przez moją Mamę (np. lilie św Józefa, piwonie, narcyzy białe pachnące itp). Wielkie spustoszenie wśród cebulowych zrobiły nornice, mimo, że na podwórku mam trzy dzikie koty przybłędy (mój rudzielec niestety przepadł bez wieści). Teraz kupuję więc byliny i sadzę, sadzę i przesadzam, ciągle przesadzam.eukomis pisze:Witaj moja imienniczko, cieszę się, że lubisz jak w ogrodzie jest kolorowo ja uważam, że lato u mas jest bardzo kródko i trzeba nacieszyć oczy i duszę kolorami.-A jak wiemy kolory leczą duszę. Ja sieję bardzo dużo, może aż za dużo kwiatów letnich bo są przepiękne takie nasze polskie - taki wiejski ogródek babci czy mamy, takie wspomnienia z dzieciństwa bo mnie już tylko wspomnienia zostały i widok mojej mamy zakochanej w daliach daleko na jednej z wsi lubelszczyzny: w moim ogródku rośnie kosmos, w tym roku udało mi się kupić kosmos bylinowy ,który pachnie czekoladą i ma bordowe kwiaty to będzie coś, floks przepięknie pachnacy,astry,malwy tylko dwie byliny, bo nie mam miejsca na więcej ,są piwonie ,łubin,lilie, liliowce, w tym rokuposadziłam ponad 200 szt tulipanów myślę, że nie wszystkie zjedzą nornice ,tulipany to są ulubione kwiaty mojego męża i to on kupuje zawsze jakieś nowości .I ja mam taki właśnie ogród latem kolorowy. Mam też kilka iglaków ale to tylko dlatego ,żeby było dobre tło dla kwiatów, Nie mam nic przeciw iglakom są piękne i kolorystyczne i kształtne ale ogród z iglakami to kojaży mi się ze smutkiem -posadzone w jednym miejscu przez kilkanaście lat jak wytresowane zwierzątka w ZOO ,muszą tkwić na swoim stanowisku. Nie lubię takiej dyscypliny Myślę, że to ogród dla ludzi co nie lubią grzebać w ziemi ale "powinno się mieć ogród bo taka moda wię go mam na pokaz," może kogoś obrażę to "Przepraszam" a ja lubię zmiany i ciągle coś przesadzam . Jestem typową rybą i lubię być w ruch ciągle zmieniam mój ogród .

Pozdrawiam, Halina