ano taki :Rusalka pisze:a jaki masz komunikat z PIORINU?
http://piorin.gov.pl/sygn/php/rpowiat.php?kod=TACH

ano taki :Rusalka pisze:a jaki masz komunikat z PIORINU?
pomidoryforumowicz napisał(a):
. Żaden Miedzian , żadne Bravo- to musztarda po obiedzie.
W takim razie jakiego środka najlepiej użyć ?
Wcześniej zwijały się dość mocno, i po przeczytaniu kilku wątków, wywnioskowałam, że muszą być bardzo głodne. W sumie zaczeły się zwijać po tych upadłach we Wrocku, więc dałam dolistnie uniwersalny nawóz do warzyw, i do tego podsypałam też im w granulkach. Poprawiło się naprawdę dużo, ale dziś zobaczyłam, że właśnie te najniżej położone liście są takie. W każdym krzaku po jeden lub dwa na samym dole. Dziekuje za pomoc! Czy w takim razie je oberwać? Chyba tak zagłodzone nie są potrzebne, a i mnie straszą ;))Marcinu83 pisze:Agulka11 to nie są objawy choroby tylko ostre niedobory magnezu, należałoby opryskać siarczanem magnezu.
Moim zdaniem nic im nie jest.To są najprawdopodobniej próby wypuszczenia korzeni. Pomidory tak mają. To normalne.Majula pisze:Moje pomidorki rosną w gruncie, trochę koktajlowych, trochę karłowych. Niczym ich dotąd nie pryskałam i wolałabym nie musieć;) Niestety zauważyłam, że niektóre łodygi kilku koktajlowych są całe w drobne ciemne kropeczki. Nie plamy, bez widocznego nalotu, ale kropeczka przy kropeczce. Co to może być?
Bardzo proszę o pomoc i radę co z tym dalej robić. Nie mam żadnej wiedzy ani doświadczenia jeśli chodzi o opryski. A szkoda byłoby pomidorków, bo ładnie obrodziły...