Wlasnie zastanawiam sie, dlaczego ja jeszcze nie mam takiej bialej ostrozki Przeca ona jest czadowa
Ewa palikujesz ja, czy sobie tak daje rade z wysokoscia i duzymi kwiatami?
Iza, w rodzinie siła Begonii mam kilka, a każda ulubiona.
Justyna, duży ogród, długie rabaty (do pielenia ), dużo ostróżek. Begonie są bardzo miłe, może je przelewasz? Ja mam problem z regularnym podlewaniem, więc szaleją
Michał, chyba specjalnie dla Ciebie białe Pod różowym powojnikiem, który jeszcze nie kwitnie jak należy
Ciekawe co to za odmiana hortensji bo ma w kwiatostanie kwiaty płodne i płonne ?
Wygląda dość ciekawie , skoro zimuje w domu to uprawiasz ja w doniczce ?
Ewo, rózne rzeczy zdarza mi się robić, przelać nie...Szybciej ususzę
Postanowiłam, ze będę kupowała już kwitnące, po różnych perypetiach i doświadczeniach.
Jule, to białe to szałwia, biała ostróżka coś u mnie nie rośnie. Wszystkie posadziłam pod ogrodzeniem, a za nim rosną ostróżki sąsiadki (ode mnie ). Mają się o co opierać. Najwyżej wplączą się w oczka siatki.
Michał, o ile wyrośnie Natomiast z szałwii nigdy nie zbierałam nasion, bo obcinam kwiatostany na drugie kwitnienie.
Firletka się kończy, ale dzwonek dopiero zaczyna. Na opakowaniu była informacja, że to karpacki pełny. Na karpacki za duży, a pełny... to widać.
Krysiu, hortensję dostałam od szwagierki pod nazwą:"Taka ładna", 4 sadzonki. Jedna trafiła do doniczki, a druga do ogrodu. Ta druga żyje, ale co to za życie... Doniczkowa mnie cieszy
Justyna-czyżbyś była pokrewną duszą? Ja raczej zasuszę niż przeleję
Michał to zwykła skalnica, mam tego mnóstwo. Woli półcień i to wszystko, czego potrzebuje, by tak kwitnąć
Nie podpisałam, że to rojnik pajęczynowaty
Ja wiem, ze to male biale to szalwia ale jak zobaczylam ostrozki a nie bylam pewna czy ta jedna na focie, to biala czy niebieskawa - wiec zapytalam wujka google czy biale istnieja, powiedzial ze istnieja, to wpadlam w zadume hihi ze taki ladny chabaz przeoczylam w poszukiwaniach czegos kwitnacego wysokiego. Padlo na biale mieczyki i floksa olbrzymiego ale jak wygospodaruje kawalek, to sobie zapodam ostrozke.
Jule, ta pierwsza bladoniebieska, stąd może pomyłka. Posiadam białą, ale jeszcze nie kwitnie albo całkiem przepadła. Ostróżki polecam, bo są bezproblemowe, a jeśli przytniesz do ziemi po przekwitnięciu-masz drugie kwitnienie
Zbliżenie szałwii, która też powtarza
Niesamowity las ostróżek Uwielbiam te byliny i nie mogę doczekać się, kiedy u mnie w końcu zakwitną W tej chwili są na etapie zawiązywania pąków, więc kiedy zakwitną, to ty pewnie będziesz pokazywać chryzantemy Ewo mam takie same dzwoneczki i nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie mają ochotę zawładnąć całym ogródkiem
Iwona-to ja jestem opóźniona w stosunku do reszty świata To po prostu dwuletnie kępy, które łapią wreszcie wiatr w żagle. Nigdy nie zdecydowałam, czy bardziej lubię ostróżki, czy naparstnice
Zakwitł jaśmin, sadzonka sprzed trzech lat z odrostu
M kupił w zeszłym roku berberys Admiration. Teraz grasuje pod nim kret, a koty zamiast go złapać, załatwiają się w piaseczek
Mialam kiedys kota i sznauca czyli psa na szczury ale mialam tez myszy polne w gazonie na tarasie gdzie roze i bluszcz byly wsadzone .... i wszyscy zyli w zgodnej komitywie