Róże Jowity
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże Jowity
Ale fotek....
Zachwyciła mnie Felicite Permantier -gdzie można taką dostać,możesz o niej napisać coś więcej?

Zachwyciła mnie Felicite Permantier -gdzie można taką dostać,możesz o niej napisać coś więcej?
- tralaluszy
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
Jowito- czy mówisz o różach kupionych z firmy- gospodarstwo ogrodnicze MS- ? Bo zdaje się , że pisałaś o tym... Ja również kupiłam- i jedna to Mary Rose- a dwie następne to L.D Braithwaite- a miały być fioletowe angielskie... Czekam jeszcze na rozkwit dwu różowych angielskichamelia35 pisze:...kupiłam jeszcze takie dwie niespodzianki na wiosnę - wszystkie pod nazwą róża angielska - ciekawe, co mi się z nich wykluje

Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Nela - tak, to chodzi o te róże. Życzę Ci równie wspaniałych niespodzianek :P
Annes 77 - ja kupiłam ją ( Felicite P.) w Czechach. Mam ją dopiero pierwszy sezon ( z nasadzeń jesiennych ubiegłego roku). To, co mogę na razie powiedzieć, to zdziwienie, że dopiero kwitnie, gdy np. Alba Maxima i inne róże z tej grupy właśnie kończą. No i ma bardzo grubiutkie pączusie, więc chyba będzie miała pełno płatków. Poza tym o niej możesz poczytać tutaj:
http://www.roses.webhost.pl/2008/12/fel ... armentier/
Annes 77 - ja kupiłam ją ( Felicite P.) w Czechach. Mam ją dopiero pierwszy sezon ( z nasadzeń jesiennych ubiegłego roku). To, co mogę na razie powiedzieć, to zdziwienie, że dopiero kwitnie, gdy np. Alba Maxima i inne róże z tej grupy właśnie kończą. No i ma bardzo grubiutkie pączusie, więc chyba będzie miała pełno płatków. Poza tym o niej możesz poczytać tutaj:
http://www.roses.webhost.pl/2008/12/fel ... armentier/
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Amelio, piękne róże, zadbany ogród. Zakochałam sie od pierwszego spojrzenia w Felicite Permantier proszę napisz coś o niej. Jeżeli możesz to również gdzie można ją kupic. 

witaj, Majkomajka411 pisze:Witam Amelio, piękne róże, zadbany ogród. Zakochałam sie od pierwszego spojrzenia w Felicite Permantier proszę napisz coś o niej. Jeżeli możesz to również gdzie można ją kupic.

o Felicite Permantier pisałam jeden post wyżej ; też jestem niązachwycona; ponoć, to najniższa z róż Alba; zapach ma wyśmienity, mocny, kolor urzekający - lekki róż; kwiaty są nieco większe od Alby Maximy i pełniejsze
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję Amelio, tak sie nią zauroczyłam, ze już nic dla mnie nie istniało. Oj z Czech ja nie umie się z nimi dogadać.
Może ona jest gdzieś w niemieckiej szkółce.
Może ona jest gdzieś w niemieckiej szkółce.
-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Cudnie wybarwiona ta Nostalgia.Jestem pod wrażeniem.
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bo Nostalgia jest cudna 

-
- 100p
- Od: 11 lut 2010, o 11:54
Kupowałam Eden Rose i Tchaikovski z taką etykietą zeszłej wiosny. Pięknie się przyjęły, teraz to już spore krzaki i co najważniejsze zgodne odmianowo. Eden to mój zdecydowany różany faworyt, na czerwonego też mam ochotę.
Pozdrawiam Joanna