Ogródek TAJGI 2010
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek TAJGI 2010
Basiu ostróżki cudowne
. Moje od Ciebie też ładnie rosną . Może zebrałabyś nasiona z tych jaśniejszych . Moja jest w tym ciemniejszym kolorze .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
Ja właśnie w temacie bodziszków. Mój żałobny teraz nieciekawie wygląda i tak myślałam czy może go obciąć? Inne mają listki gęste i ładne. A ostróżki Basiu masz bajeczne. Ustawiam się po nasionka w kolejkę. 

- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
EwkaEs - Ewo, to miłe, że masz czas na specerek po moim ogródku. Wiele kwiatów szybko przekwita, bo sucho, ale dzisiaj od samego rana pada deszcz i wreszcie rosliny odżyją. Cowieczorne podlewanie nie wiele pomagało.
- TAJGA 2008
- 1000p
Ewapaw, lucy09 - dziewczyny nasiona ostróżek macie zaklepane.
Ewa zaznaczyłam tę jaśniutką i postaram się nie wymieszać nasion z innymi kolorami.
Lucynko, śmiało możesz podcinać bodziszki wszystkie, nawet żałobnego. Wypuści nowe listki i przynajmniej nie będzie sie rozsiewał, chyba że zależy Ci na nasionach :P
Ewa zaznaczyłam tę jaśniutką i postaram się nie wymieszać nasion z innymi kolorami.
Lucynko, śmiało możesz podcinać bodziszki wszystkie, nawet żałobnego. Wypuści nowe listki i przynajmniej nie będzie sie rozsiewał, chyba że zależy Ci na nasionach :P
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne ostróżki a mnie się najbardziej spodobała naparstnica...
do ostróżek wróciłam po latach i też jestem z nich zadowolona jedna mnie przerosła i to znacznie ,codziennie jej dokładnie się przyglądam ...
Twoje też takie dorodne...

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Basiu
ojjj ładne te ostróżki
A serduszka Dicentra King of Heart - CUDNA !!! iii jeszcze Ci kwitnie
Po mojej serduszce okazałej -dicentra burning hearts już dawno śladu nie ma, może dlatego, że ona zakwitła w mieszkaniu, potem długo przebywała na balkonie, a jak już przekwitła, po 15 maja, trafiła do ogrodu

A serduszka Dicentra King of Heart - CUDNA !!! iii jeszcze Ci kwitnie

Po mojej serduszce okazałej -dicentra burning hearts już dawno śladu nie ma, może dlatego, że ona zakwitła w mieszkaniu, potem długo przebywała na balkonie, a jak już przekwitła, po 15 maja, trafiła do ogrodu

- TAJGA 2008
- 1000p
Maryniuswoje ostróżki mam z nasion własnoręcznie wysianych, takie kolory mi wyszły. Bardzo chciałabym mieć jeszcze białą i różową. kiedyś nawet kupiłam gotowe, kwitnące i w dodatku pełne, ale niestety nie przezimowały. Natomiast z tymi moimi z siewu nie mam żadnych problemów, oprócz tego, że rosną jak głupie do samego nieba. Już dawno mnie przerosły.marpa pisze:Piękne ostróżki a mnie się najbardziej spodobała naparstnica...do ostróżek wróciłam po latach i też jestem z nich zadowolona jedna mnie przerosła i to znacznie ,codziennie jej dokładnie się przyglądam ...
Twoje też takie dorodne...
![]()

MOje już przekwitają, czekam na nasiona.
- TAJGA 2008
- 1000p
Halinko,Halina Kwak pisze:Basiu A serduszka Dicentra King of Heart - CUDNA !!! iii jeszcze Ci kwitnie.

Jakie piękne ostróżki...jakbyś miała nadmiar nasionek to ja chętnie:)
- oster
- 1000p
- Od: 9 mar 2011, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Basieńko, roślinki dojechały całe i w miarę zdrowe 
Zapomniałam pokazać Ci z mojej poprzedniej wyprawy do Ciebie wszystkie dary. A było tyle:

A to łupy dzisiejsze

Dzisiaj posadzę wszystko, co ma nagie korzenie, pozostałe roślinki rozplanuję i powsadzam jutro z rana.
Basieńko, raz jeszcze dzięki
Napisz, jakie wrażenia po konkursie tenorów.
Pozdrawiam serdecznie

Zapomniałam pokazać Ci z mojej poprzedniej wyprawy do Ciebie wszystkie dary. A było tyle:

A to łupy dzisiejsze

Dzisiaj posadzę wszystko, co ma nagie korzenie, pozostałe roślinki rozplanuję i powsadzam jutro z rana.
Basieńko, raz jeszcze dzięki

Napisz, jakie wrażenia po konkursie tenorów.
Pozdrawiam serdecznie
- TAJGA 2008
- 1000p
Wandziu, widzę, że rośliny dotarły w dobrej kondycji. Niech Ci zdrowo rosną.
Będę trzymała za nie kciuki, bo teraz idą do nas kilkudniowe upały.
Twoja kicia tak samo zainteresowana jak moja kiedy wracam z zakupami.
Z Turnieju Tenorów do domu wróciłam o godz. 02.00 w nocy. Tak długo to trwało. Nasłuchałam się pięknej muzyki na żywo, że nie wspomnę o wspaniałych głosach tenorów z wielu krajów świata. Każdy z tenorów zaśpiewał po dwie arie, jedną operową, drugą operetkową. Zwyciężył Hector Lopez z Meksyku, na którego ja również oddałam swoją różę. O zwycięstwie decydowała publiczność, wkładając róże do koszyka z numerem tenora. Wygrał ten, który otrzymał najwięcej róż.

Będę trzymała za nie kciuki, bo teraz idą do nas kilkudniowe upały.
Twoja kicia tak samo zainteresowana jak moja kiedy wracam z zakupami.

Z Turnieju Tenorów do domu wróciłam o godz. 02.00 w nocy. Tak długo to trwało. Nasłuchałam się pięknej muzyki na żywo, że nie wspomnę o wspaniałych głosach tenorów z wielu krajów świata. Każdy z tenorów zaśpiewał po dwie arie, jedną operową, drugą operetkową. Zwyciężył Hector Lopez z Meksyku, na którego ja również oddałam swoją różę. O zwycięstwie decydowała publiczność, wkładając róże do koszyka z numerem tenora. Wygrał ten, który otrzymał najwięcej róż.
- TAJGA 2008
- 1000p
Halinko masz zaklepane.haszka pisze:Jakie piękne ostróżki...jakbyś miała nadmiar nasionek to ja chętnie:)
Jeszcze za wcześnie na zbieranie nasion ostróżek. na razie zbieram z orlików, ale nie wszystkie dojrzały.
- TAJGA 2008
- 1000p
- TAJGA 2008
- 1000p
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Basiu liliowce przepiękne....ten na pierwszej fotce zjawiskowy....mnie moje liliowce jeszcze nie bardzo cieszą....są malutkie kępki, nie mają efektu, niektóre po jednym badylku kwiatowym....wiele jak zakwita okazuje się takimi najpopularniejszymi odmianami jakie już mam....mam nadzieję, ze dalej będzie lepiej
Na ciekawy efekt muszę poczekać jeszcze ze 2 latka...
Co do róży, to bardzo prawdopodobne, że to Nina

Co do róży, to bardzo prawdopodobne, że to Nina