Witam w ogrodzie u Aguniady

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady

Post »

Beja, dziękuję, że mnie odwiedzasz i jest mi miło ogromnie słysząć tak miłe słowa :) Clematisy zwariowały, ale mają dobre warunki w tym roku.. w ubiegłym stały w wodzie i bardzo chorowały...
Małgosiu, w leżącym dzbanie-amforze jest posadzona ciemno-bordowa pelargonia (pod kolor paznokci ;))
Agatko-Francesko - dziękuję! fajnie, że rozpoznałaś swojego Kardynała u mnie :) a oczko - no cóż, u mnie pod sznurek się nie da... mam za mało czasu na tak detaliczną pielęgnację, a z drugiej strony lubię u siebie busz i naturalne nasadzenia... podziwiam za to niezmiennie u innych forumowiczów ich uporządkowane ogrody! :)
Małgolinko - witaj kochana ;:196 bardzo się cieszę, że mnie odwiedzasz i ciągle czekam na Twój wątek :) miłego dnia również!
Marpo - dzień dobry!
Carterko - funkia jest ogromna... zakryła całą lampę i mam wrażenie, że ciagle, w oczach, rośnie!
Aagaaz - :oops: aż się zarumieniłam... wpadaj proszę jak najczęściej :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Az sobie przysiadlam 8-) Faktycznie nasadzenia przy tarasie masz pierwsza klasa ;:138 efekt jest powalajacy i pieknie to wszystko zgralas.
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aguś jak zwykle piękne zdjęcia pokazujesz, powojniki widzę szaleją na całego :heja a mnie bardzo zaciekawił ten dzban i w nim posadzone roślinki :shock: Mam prośbę możesz zrobić zbliżenie ;:224
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Witaj,
ja nieustająco zazdraszczam powojników, ciągle nie mogę doczekać się swoich :)
Wkleiłam wreszcie zakupy u siebie, także zajrzyj w wolnej chwili....
Hosty w tym roku szaleją też mam dwie olbrzymki, dwie nawet zaadoptowali sąsiedzi :)
Ciągle nie nadążam z czasem, w upale nie jestem w stanie pracować w ogrodzie i martwi mnie susza :(
Trawnik na tym mocno cierpi, mimo podlewania.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aguś mnie natomiast zainteresowała drabinka w glinianej donicy, co będzie się po niej piąć? Dużo dałabym za to, aby moje powojniki oszalały ;:108 ...a może moje robią sobie w tym roku przerwę i dopiero za rok pokażą na co je stać :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Powojniki - cud urody,wspaniałe,i kolor i to bogactwo kwitnienia :roll: :roll: :roll: ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---

Post »

dzien dobry!
Jule, dziękuję! może nie mam jakichś szczególnych okazów przy tarasie, ale podoba mi się to przenikanie różnych kolorów...
Boniu, dziękuję! zrobię w weekend zbliżenie dzbana, ale tam posadziłam tylko jedną, bordową pelargonię... nic szczególnego :)
Kasiu, ;:196 dziękuję za odwiedziny... bylam u Ciebie i widziałam wszystko :) ja też ostatnio trochę zaniedbuję ogród, chodzę po nim i wzrokiem sięgam ponad chwasty ;) jutro muszę nadrobić czas, niektóre rośliny wymagają przycięcia, pnące róże podczepienia do kratek, już nie wspominając o konieczności chwastowania... susza doskwiera już od tylu dni, że aż mi się nie chce wierzyć w zapowiadany na dzisiaj popołudniu deszcz w okolicach Wawy. Oby.
Iwonko, moje powojniki w ubiegłym roku nie rosły tak ładnie... uroda szła w liście, a kwiatów było niewiele, już nie wspominając że chorowały przez stanie w wodzie (ulewy)... w tym roku naprawdę odbiły, co szalenie mnie cieszy... w donicy glinianej drabinka służy właśnie powojnikowi, wyhodowanemu z nasionek przez Nutkę81, którym mnie obdarowała... powojnik jest bardzo delikatny, zobaczymy jak urośnie i czy bedzie mu dobrze.
Krysiu - miło mi, że znowu mnie odwiedziłaś... dzięki za dobre słowo pod adresem powojników... na razie nie pokazuję moich doniczkowych, bo szaleństwo jest na zewnątrz, ale od jesieni zacznę nadrabiać :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bo nie chodzi o jakies szczegolne chabazie, tylko o skomponowanie czegos a to nie jest takie hop-siup a Tobie sie udalo.
U mnie w nocy dosc mocno popadalo - nareszcie, tak ze do Ciebie tez powinno dojsc za niedlugo.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Dzięki za odwiedziny, mam coś u siebie for you :wink: :lol:
Właśnie coś z nieba u mnie spadło, ale to na razie nie nawadnia, niestety. Odkąd wysypałam wory z korą, obserwuje nikłą inwazję chwastów. Niestety jeszcze nie zdążyłam wysypać wszystkiego.
Wczoraj nawieźliśmy trawnik, płynnym nawozem, bo zaczynał wyglądać rozpaczliwie, więc ta pochmurna pogoda w sam raz.
:wit
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Aga, pisząc o tym, że u Ciebie jest nie "pod sznurek" miałam na myśli mnie więcej to co Jule - kompozycja wygląda idealnie, czyli NATURALNIE, jakby Natura sama sobie to ułożyła :). A w takiej kompozycji jest miejsce i dla "spontaniczności" ;). Duża sztuka ;:180
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, umawiamy się że uprzedzasz mnie na PW na którą stronę mam nie zaglądać :D
dzisiaj spadło 10 kropel deszczu i na więcej się nie zapowiada :(
zatrzymania inwazji chwastow szczerze zazdroszcze... u mnie nijak nie mogę (ani kora) ich zatrzymać...
Francesko - to jeden z najmilszych komplementów, które mogłam usłyszeć pod adresem mojego ogrodu... bardzo dziękuję za tak pochlebne słowa! ;:196

dla Was trochę słonecznych zdjęć:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Catalpa Nana dziwnie w tym roku wypuszcza liście...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-ag-a
---

Post »

i jeszcze kilka:

Obrazek

Obrazek
Limelight bedzie miała dużo kwiatów

Obrazek
Rudbeckia też

Obrazek
i będzie dużo lilii

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pięciornikom coś podjada płatki...

Obrazek

Obrazek
włosy ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Post »

Witam serdecznie przyszedłem z rewizytą... aż szkoda deptać takiego trawniczka ... ogród bajkowy taki zgrany spójny i po prostu miodzio...
aż szkoda z zabłoconymi buciorami włazić...
Michał...
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

o,ooo jak pięknie, jak sielankowo, jak szyszkowo, jak kwitnąco, jak zielono, jak cuuuuudnie ;Aguniu - słów w naszym języku mało (a innego nie znam :;230 )
x-ag-a
---

Post »

Muszu, jesteś nazbyt łaskawy w ocenie - mój ogród jeszcze młody i uczę się razem z nim... dziękuję za wizytę!
Krysiu, aż się zarumieniłam :oops: dzięki za tak miłe słowa! ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”