Majkowy zielony dom i .....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Majkowy zielony dom i .....

Post »

Oooooo, pachnie Ci już ten wiciokrzew... a mnie ktoś obiecał sadzoneczkę... i nie wiem kto.... muszę zajrzeć do wcześniejszych wątków i sprawdzić.....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie było mnie kilka dni a tu tylu gości odwiedziło mój ogród :shock: Dziękuję wszystkim za poświęcony czas bo pewnie i dla Was doba jest stanowczo za krótka. ;:180

Tosia właśnie te odległości zajmują najwięcej czasu a jak do tego mam sklerozę to muszę chodzić tam i z powrotem. Oczko powoli postępuje ale w natłoku zajęć to powoli jest jeszcze bardziej wolniejsze. :;230
Ania jeżeli to jest Casanova to ja się bardzo cieszę, idealnie by mi pasowała do towarzystwa Westerlanda
Tu cały przebieg rozwoju jedynego kwiatka

Obrazek

Basia ten odcień różu to może być zależny od fazy rozwoju pąka, nasłonecznienia no i aparat nie oddaje idealnie koloru. Te różyce na tle zielonych ścian to jest to co ;:167
Ania byłabym szczęśliwa jakby to była Casanova.
Majka ta róża została rozpoznana w zeszłym roku bo przedtem była nn. Pachnie obłędnie, opis kwiatu się zgadza idealnie, czasami zdarzają się takie białe paski ale myślę że to są mechaniczne uszkodzenia przy ręcznej likwidacji mszyc. Nowy pączek

Obrazek

Ona rośnie nie za wysoko, może jakieś 70cm i nigdy nie miała za dużo kwiatów na raz ale bardzo szybko wypuszcza następne.
To jest pierwszy kwiat który rozkwitł 5 czerwca a wczoraj wyglądał tak

Obrazek

i jak na jej możliwości to długo się utrzymuje.
Mariola ja takie widoki ;:167
Wanda dziękuję za informację, już wiem z czym go posadzić żeby ładnie wyglądał.
Asia moje też i do tego są wytrzymałe i cudnie pachną. Tylko mam jeden problem bo w tym miejscu pachnie ogólnie różami i żeby wywąchać konkretną różę to muszę wsadzić nos do kwiatka a te nowe maluchy wymagają pokłonu jak przed prawdziwą królową. :;230
Majka ;:180
Ala nic się nie stało, nie przejmuj się tak bardzo, świata i tak nie zbawisz. A może będziesz tym stosującym chemię polecać środki ekologiczne np EMy ale one to pewnie nie są dostępne jeszcze w zwykłych sklepach. Nie wiem czy moja wiedza jest większa od Twojej, ja staram się zgłębiać to co mnie interesuje i szukam informacji na różne sposoby.
Stachu piękna ale szkoda że tylko raz kwitnie, jeden pokaz na caly rok musi wystarczyć.
Jadzia patyczka tego wiciokrzewu brała ode mnie Halinka Kwak, sama jestem ciekawa czy coś jaj z tego wyszło. Ja usiłowałam ukorzenić odkład ale jak do tej pory mi się jeszcze nie udało ale ciągle próbuję.
Czerwone to jak ;:167 ;:167 ;:167
Ciągle na moich areałach łażę tam i z powrotem czasami z głupich powodów, wciąż coś przesadzam i przekopuję, wybieram kamienie z ziemi /bo mi taką przywieźli/, a już trzeba obcinać przekwitłe kwiaty i wciąż jest robota więc czuję się przynajmniej o 10 lat starzej. :;230
Jagusia pachnie i to jeszcze jak, i róże pachną, i goździki i właściwie wszystko, jedna wielka perfumeria.

Wszystkim gościom ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Majeczko, tak pięknie i spokojnie jest w Twoim zielonym zakątku. Cudowna czerwona róż nad furteczką. Jak to sie robi, że na zdjęciu umieszczasz swój podpis i jeszcze nazwę róży ? Podpowidzałaś mi co do mojej czerwonej róży, moja też Papa M. Pachnie obłędnie i też ma białą żyłkę na płatku. Ja kupiłam jako czerwoną pnącą, ciekawe czy urośnie ponad te 70 cm.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozkwitają kolejne róże a i kwitnące są coraz ładniejsze.

Obrazek podkładka a jaka śliczna i jak długo kwitnie

Obrazek

Obrazek i ma takie śliczne kwiatuszki

Obrazek pachnąca nn i po dzisiejszym dniu myślę że to Koszuty

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek a ta śmieci naokoło

Obrazek

Obrazek czerwona nn

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek i w końcu rozkwitła
;:3
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czy ta podkładka to multiflora" :?: pytam bo mam dostać i jestem ciekawa jak będzie wyglądać
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Majeczko przecudne te twoje róże kochana,aż dech zapiera w piersi od widoku i zapachu ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aszka nie mam pojęcia, nawet nie pamiętam jaka róża zmarzła a właśnie ona odbiła z korzeni, najpierw chciałam ją wykopać ale jakoś zeszło a jak zakwitła to nie miałam sumienia bo była ładna i z roku na rok coraz ładniejsza. Ale tak porównując ją z multiflorą to chyba ona. :D
Lucyna dzięki, zapach jest zniewalający i nie wiadomo która mocniej pachnie. ;:108
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Śliczna podkładka i reszta historycznych, a Souvenir jest po prostu boooski ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAJKA a ja z tych piekności mam dopiero patyczki i nawet fajnie sie pną do góry . Ciekawe czy również i kwiat pokażą . Wsadzany we wrześniu patyczek kwiaciarnianej [oczywiście czerwonej ] ma już pączek . RDR też ładnie się pnie do góry . Piękna ta podkładkowa róża chociaż za takim typem róż nie przepadam to t mi się podoba
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu przed chwilą byłam u Ciebie i chwaliłam patyczki. :;230
Asiu z tych historycznych to najbardziej przypadł mi do serca właśnie Souvenir, ;:167 jestem ciekawa jak długo będzie trzymał kwiat. :?
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

;:196 dziękuje...
U mnie Polarstern i 1 Eden Rose przemarzł i wybiły podkładki.W sobotę je przesadziłam w inne miejsce i może okazać się,że też coś takiego będę miała ;:138 Dzisiaj albo jutro dostanę Multiflorę to sobie porównam liście .
Kiedyś podkładka zagłuszyła pnącą i mam teraz naprawdę potężny krzew Caniny.I wcale mnie to nie martwi ;:3
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Maju, niesamowite masz róże, wszystkie, bez wyjatku. Pospacerowałm sobie u Ciebie i jakos tak słoneczniej mi sie na sercu zrobiło ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko, wszystkie bladoróżowe są piękne. Och jak bym i ja chciała je mieć. Tylko miejsca na nie nie mam zbyt dużo.
;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 Majka, wszystkie pięknie kwitną. Powoli przekonuję się do róż i coraz bardziej mi się podobają. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Piękne masz te róże :shock: nawet nie wiem które podoba mi się najbardziej :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”