Moje małe królestwo - piku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

hej Wiesiu! dzisiaj kupiłam nasionka posłonka i wielosiłu błękitnego :) ,ale w naszym sklepiku trudno o jakieś ciekawe nasionka :(
Wiesiu mam pytanko czy Ty nie zbierasz przypadkiem nasionek ze swoich roslinek,zauważyłam,że masz różową gaurę(ja mam tylko białą)pełnik,ostróżki i inne ciekawe roślinki ,czy nie zbierałaś nasionek z tych roślinek?
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesiu jutro zrobię nowe zdjęcia to pokaże bo byłam wczoraj nadziałce , ale aparat mi odmówił posłuszeństwa [akumulatorki] :oops: :twisted:

Bona a jakich nasionek poszukujesz :lol: :?:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
mia63
100p
100p
Od: 3 gru 2006, o 22:56

Post »

Pospacerowałam Wiesiu po Twoim ogrodeczku:)
Jestem zachwycona tymi widokami, masz reke do kwiatów ale tez do robienia zdjęć:-)
Pozdrawiam serdecznie
pozdrawiam serdecznie
Ula R
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Bożenko- nasion nigdy nie zbierałam, ale mogę to zrobić w tym roku, natomiast chętnie podzilę się sadzonkami, mogę Ci przesłać np. wielosił kwitnący na biało, ale gaurę mam, młodą i czytałam że nie powinno się jej dzielić więc spróbuję zebrać nasiona :P
Jolu- dość często wpadam do Twojego ogrodu, więc jak tylko wstawisz fotki na pewno będę je podziwiać :P
Ula- bardzo mi miło, że wpadłaś do mojego ogrodu, zapraszam na wiosnę będzie bardziej kolorowo :P
A dziś jeszcze moje przymierzające się do kwitnienia pierisy
Obrazek
Obrazek
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Tak patrzę, jak w waszych ogródkach kwitną juz pierwsze kwiaty i ...zazdroszczę :oops:
Posadziłam w ubiegłym roku kilka cebulek ranników, ale nie wygląda, żeby cokolwiek zamierzało wyjść z ziemi :(
A Twoje pierisy Wiesiu wyglądają wspaniale! Mam nadzieję, ze lekki mróz im nie zaszkodzi i będą pięknie kwitły. A Ty oczywiście nam to pokażesz, prawda? :D
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wiesiu przesyłanie sadzonek jest kłopotliwe,wolałabym więc nasionka,jeżeli nie zbierałaś teraz to może do jesieni(jak szczęśliwie doczekamy) coś dla mnie uzbierasz,jeżeli oczywiście to nie sprawi Ci kłopotu :D
Jolciajci najbardziej zależy mi na nasionkach bylin ,trochę nasionek kupiłam,trochę dostałam od babopielki(bożenki),poszukuję między innymi:omieg wschodni,ostróżka trwała,kocimiętka,astry marcinki,tojad,przylaszczki,miłka wiosennego,podobno funkie też można rozmnażać ze zbieranych nasionek,i innych
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izuniu- pierisy sa w podobnym stanie już całą zimę więc myślę żę nic im nie będzie, a kolejne przejawy wiosny oczywiście pokażę :P
Bożenko- jakie tylko będę mogła pozbierać nasionka to pozbieram, a małe sadzonki też można posyłać w kopertach więc nie jest to żaden problem :P
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wiem Wiesiu,ze można,ale wtedy list jest cięzki i na pewno drożej kosztuje,a ja przecież nie muszę mieć wszystkiego odrazu,swój ogródek dopiero będę zakładać :lol:
słyszałam też ,ze po nowym roku coś się pozmieniało odnośnie przesyłania większych listów...
Awatar użytkownika
alutka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 lut 2008, o 23:05

Post »

Rany... aż mi ciarki przechodzą po plecach, gdy oglądam Twoj ogródek i rosnące w nim cudności....
Marzę o czyms takim.... będę musiała bardzo się przyłożyć, żeby z mojego ugoru powstał ogródeczek na kształt Twojego.
Gratuluję i podziwiam!
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Wiesiu, przeszłam sobie przez Twój spory ogródek i dech mi zaparł skalniaczek i inne piekne roślinki dobrane ze smakiem, pieknie to prowdzisz, perisy ile mają pąków czy jakoś specjalnie je pielęgnujesz, całość super chodniczek też , układałąs go na piachu czy jest jakś zaprawa pod nim,
Pozdrawiam cieplutko bo strasznie zimno się zrobiło br........
:oops: :lol: :roll:
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wiesiu byłam dzisiaj na ogródku i moje ciemierniki troszkę podmarzły . Nie wszystkie , ale największa kępka ma spuszczone łebki ;:98 .
Ja nie wiem czemu ta zima wróciła bo ja jej nie zapraszałam ;:110 ;:14
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Wiesiu ogród piękny, wypięlęgnowany i nawet własnoręcznie ścieżka jest super. :lol:
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witam odwiedzających i dziękuję za ciepłe słowa :P
Alutka- to tylko trochę pracy i nawet się nie obejrzysz jak zobaczysz to czego ovczekujesz w swoim ogrodzie :P
Asiorku- pierisy po prostu posadziłam w dołku z ziemią wymieszaną z piaskiem i torfem i to wszystko, teraz już tylko sobie rosną, chodniczek układałam na gruzie zasypanym piaskiem, po ułożeniu kamieni szczeliny również zasypałam piaskiem :oops:
Jolu- nic się nie martw, ciemierniki sobie poradzą, na pewno podniosą się jak tylko puści mróz :P
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wiesiu mam taką nadzieję bo to moja największa kępka :lol:
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolu- moja największa kępka juz kilka razy kładła się i podnosiła, więc się nie przejmuj, wszystko będzie dobrze Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”