Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5
Izuniu, po pergoli pnie się jeden clematis?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Wspaniale wygląda powojnik na łuku
Iza-ja w sprawie technicznej, bratowa mnie nastraszyła, że teraz będą targi rolne-czy ja mogę liczyć na wystawców roślin ozdobnych? Zamierzam dokupić trochę pnączy i róż, a nie świnek czy kurczaków 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
dzwoneczek naprawdę przepięknej urody, nie mam reki do dzwonków jedynie trzymają się u mnie brzoskwiniolistne, a możesz pokazać więcej tej hortensji, jak wygląda krzak?
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Piękny ogród
Połowy nazw kwiatów nie znam
ale co tam, najważniejsze że są i można pooglądać, nazwa do szczęścia nie potrzebna
Pięknego masz klematisa, i mam pytanko, Twój już tak pięknie kwitnie, a mój ma dopiero ze 30 cm i ani jednego pąka, czy przyczyną może być to iż kupiłam goi posadziłam dopiero na jesieni? Następnego roku będzie szybciej rósł???

Połowy nazw kwiatów nie znam

Pięknego masz klematisa, i mam pytanko, Twój już tak pięknie kwitnie, a mój ma dopiero ze 30 cm i ani jednego pąka, czy przyczyną może być to iż kupiłam goi posadziłam dopiero na jesieni? Następnego roku będzie szybciej rósł???

- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Ewa na pewno będą rośliny ozdobne.ewamaj66 pisze:Wspaniale wygląda powojnik na łukuIza-ja w sprawie technicznej, bratowa mnie nastraszyła, że teraz będą targi rolne-czy ja mogę liczyć na wystawców roślin ozdobnych? Zamierzam dokupić trochę pnączy i róż, a nie świnek czy kurczaków

Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
Izo ta ostatnia foteczka to maczek kalifornijski czyli eszolcja ??
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izo faktycznie chodzi mi o sasanki.
U mnie też kilka hortensji ogrodowych ma pączki kwiatowe.
Co roku przycinamy je nad pierwsza parą liści tuż przy ziemi - kwitną obficie i mają ogromne różowe kwiaty. Nigdy nie udało mi się uzyskać niebieskiego koloru mimo zakwaszania wszelkiego rodzaju nowinkami ze sklepów ogrodniczych.
U mnie też kilka hortensji ogrodowych ma pączki kwiatowe.
Co roku przycinamy je nad pierwsza parą liści tuż przy ziemi - kwitną obficie i mają ogromne różowe kwiaty. Nigdy nie udało mi się uzyskać niebieskiego koloru mimo zakwaszania wszelkiego rodzaju nowinkami ze sklepów ogrodniczych.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Izuniu o rany
........ależ Ci kwitną liliowce
......przeogromne kępy z masą kwiatów....cudo....i ten clematis- przepiękny....
Dzwonek kropkowany wspaniały....no i te goździki prześliczne i cała masa....jestem zauroczona....
Ależ się nazachwycałam
ale naprawdę jest czym 

Dzwonek kropkowany wspaniały....no i te goździki prześliczne i cała masa....jestem zauroczona....
Ależ się nazachwycałam

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Izo,niesamowity ten dzwonek kropkowany.Masz mase roslin,których w ogóle nie znam,aż wstyd.Czy to białe to ismena już?/pewnie się zbłażniłam tym pytaniem 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izo, chciałabym dołączyć do pytań o to, czy przy pergolce rośnie tylko jedna sztuka klematisa. Jest wyjątkowo bujny i aż mi się nie chce wierzyć, że to tylko jeden.
POza tym zwróciłam uwagę na białego iryska holenderskiego. Jesienią kupiłam paczuszkę irysków mix. na obrazku były różne, w tym również białe. I chcoiaż w sumie cebulek było 20, to niestety nie zakwitł na biało ani jeden. Mam tylko żólte, niebieskie i zółto-brązowe. A właśnie białe są najpiękniejsze. Taka to już jest złośliwość. Gdybym polowałą na zółtego, pewnie byłyby same białe
POza tym zwróciłam uwagę na białego iryska holenderskiego. Jesienią kupiłam paczuszkę irysków mix. na obrazku były różne, w tym również białe. I chcoiaż w sumie cebulek było 20, to niestety nie zakwitł na biało ani jeden. Mam tylko żólte, niebieskie i zółto-brązowe. A właśnie białe są najpiękniejsze. Taka to już jest złośliwość. Gdybym polowałą na zółtego, pewnie byłyby same białe

Witaj
.....Cudne goździki już czuje ich zapach.....mieczyki botaniczne śliczne..delikatne i do tego jak czytam nie trzeba wykopywać.

Izuś jest na czym oko zawiesić, tyle ciekawych kwitnących...Ten clematis faktycznie bomba
Pewnie już gdzieś pisałaś jaki to jest, ale proszę przypomnij
Duże kępy irysów fajnie się prezentują, ja lubię takie okazałe, rozrośnięte rośliny.
Moja hortensja ma też ma pąki..po raz pierwszy od trzech lat..

Moja hortensja ma też ma pąki..po raz pierwszy od trzech lat..
- Ketmia
- Od: 23 cze 2006, o 10:57
Ten dzwonek jest nie z tej ziemi
Taki lampion?

- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Izo - wszystko piękne - i dzwonek i Iryski .. ale ten skalniak - Mistrzostwo
Pięknie to uchwyciłaś .... gratulacje

Pięknie to uchwyciłaś .... gratulacje

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Dzwonek kropkowany wysiałam dwa lata temu i teraz szykuje się do kwitnięcia. Czekam niecierpliwie na kolor-miał być różowy
Całkiem wysoka roślina.