Razem , czy osobno , jakie to ma znaczenie , ważne , że wiadomo o co chodzi
działka w Jeżewie Bory Tucholskie- część II
- Jagodka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: działka w Jeżewie Bory Tucholskie- część II
Pamelko , znając przekorną naturę Zbyszka , kto wie , co miał na myśli
. Hosta może się ostała , tylko ujęcie już nie będzie to samo .
.
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- ZbigniewG

- Od: 3 cze 2010, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu Jagódka prawdę mówi jest ich kilka tylko już w innym miejscu a orlika zawsze można wysiać lub kupić na kwitnieniu
Jagódko "strzyka" z rana -to znaczy że jeszcze żyjesz
zwłaszcza jak poprzedniego dnia było więcej pływania , a że marudzę - któż nie jest bez wad
róża oczywiście Abraham
mała (0,5m) a tak ładnie "napakowana" - historii tej znajomości nie bardzo pamiętam

Jagódko "strzyka" z rana -to znaczy że jeszcze żyjesz
mała (0,5m) a tak ładnie "napakowana" - historii tej znajomości nie bardzo pamiętam

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Zbyszku piękna ta ostróżka mam też taką , jeszcze tylko białe nie nie zakwitły .
- ZbigniewG

Genia może się Danusi podbuduję jak o nią zadbam (to znaczy nie przekopię
)bo cały zestaw o podwójnych kwiatach dwa lata temu pooooszedł w ... może to pozostałość
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Napatrzyłem się na Twoje Zbyszku funkie i zaraz muszę swoim zdjęcia popstrykać, ze wstydem jednak muszę przyznać że w ogóle nie znam ich imion. Jest tu na forum wątek, w którym rozpoznają nazwy, taka zagadkowa zgadywanka, ale sam wstydzę się tam coś wstawić do rozpoznania, muszę według tam wstawianych zdjęć spróbować ponazywać swoje i opisać na etykietach, bo nazwy strasznie wypadają mi z głowy. Piękna ta ostróżka, czy masz z ostróżkami jakieś większe doświadczenie?, mamy kilka i właśnie teraz ich liście dotknęła jakaś choroba, podejrzewam mączniak, nie wiem czy użyć jakiegoś środka? czy może to samo minie?
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
- ZbigniewG

Geniu czy
za przekopanie ostróżek czy żebym wybił sobie z głowy opcje podbudowania się u M
Tomku pryskaj i to czym prędzej bo mączniaki (właściwy i rzekomy) szaleją
co do funki to dość długo opierałem się nazewnictwu ale że przy zakupie młode rośliny są bardzo do siebie podobne więc musiałem zrobić inwentarkę ( częściowo na tym hostowym wątku) by nie robić dubletów
parę fotek przy zachodzącym słoneczku

Tomku pryskaj i to czym prędzej bo mączniaki (właściwy i rzekomy) szaleją
co do funki to dość długo opierałem się nazewnictwu ale że przy zakupie młode rośliny są bardzo do siebie podobne więc musiałem zrobić inwentarkę ( częściowo na tym hostowym wątku) by nie robić dubletów
parę fotek przy zachodzącym słoneczku

- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
- e-genia

Oczywiście żebyś sobie z głowy przekopywanie z ostróżekZbigniewG pisze:Geniu czyza przekopanie ostróżek czy żebym wybił sobie z głowy opcje podbudowania się u Danusi
Genia
- ZbigniewG

- e-genia

Bardzo się cieszę , jak zakwitną zrób zdjęcia .ZbigniewG pisze:Genia wszystkie liliowce od Ciebie mają pąki :
Genia
-
babi52

- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Zbyszku smakowałam Danusi i Twój ogród przez trzy wieczory i były to pełne uroku wieczory
.
Ile tam pracy włożyliście jestem w stanie docenić gdyż sama stworzyłam i przez 14 lat uprawiałam ogród na podleśnych piaseczkach.
Nie będę achać i ochać bo to oczywiste ze cudnie tam u Was.Bardzo odpowiada mi styl tego ogrodu jego smaczki - tu kamień tam belka, konarek. Różnica poziomów- bardzo ciekawie.Chciwym okiem podglądałam wszystkie murki, schodki, chodniczki jako że jestem w trakcie urządzania nowego ogrodu w nowym miejscu i tworzenie takich rzeczy przede mną.
Piękne kolekcje dorodnych roślinek, krzewów, drzew.Widać ze jesteście zielonoręczni
i rośliny pod Waszą opieką czują się i rosną świetnie.
Gratuluję uroczego miejsca na ziemi.
W pierwszej części wątku jest zdjęcie, które mnie zachwyciło, mówi wszystko o tym ogrodzie i ludziach, którzy go stworzyli. To zdjęcie obrazuje zagrabioną ścieżkę po przebudowie skarpy a na niej odciśnięte ślady stóp ogrodnika. Cudne i jakże wymowne.
Danusi pogratuluj pracowitego męża ( nawet jak gubi roślinki)- wiadomo górale naród twardy, pracowity i pięknych kompozycji roślinnych.
Mam do Ciebie setki pytań ale serwować je będę po trochu abyś z krzykiem nie uciekł.
1. Wytłumacz mi zasady cięcia hortensji paniculata.Na stanie mam 2- Whinki coś tam i Limelight. jesienią dojdzie Annabella i to co uda mi się upolować.
2. Dla intensywniejszego zaróżowienia przebarwiających się na różowo hortensji podrzucasz im wapno
. Czy może to być dolomit? Jak często, kiedy i ile na krzew?
Kaśka
Ile tam pracy włożyliście jestem w stanie docenić gdyż sama stworzyłam i przez 14 lat uprawiałam ogród na podleśnych piaseczkach.
Nie będę achać i ochać bo to oczywiste ze cudnie tam u Was.Bardzo odpowiada mi styl tego ogrodu jego smaczki - tu kamień tam belka, konarek. Różnica poziomów- bardzo ciekawie.Chciwym okiem podglądałam wszystkie murki, schodki, chodniczki jako że jestem w trakcie urządzania nowego ogrodu w nowym miejscu i tworzenie takich rzeczy przede mną.
Piękne kolekcje dorodnych roślinek, krzewów, drzew.Widać ze jesteście zielonoręczni
Gratuluję uroczego miejsca na ziemi.
W pierwszej części wątku jest zdjęcie, które mnie zachwyciło, mówi wszystko o tym ogrodzie i ludziach, którzy go stworzyli. To zdjęcie obrazuje zagrabioną ścieżkę po przebudowie skarpy a na niej odciśnięte ślady stóp ogrodnika. Cudne i jakże wymowne.
Danusi pogratuluj pracowitego męża ( nawet jak gubi roślinki)- wiadomo górale naród twardy, pracowity i pięknych kompozycji roślinnych.
Mam do Ciebie setki pytań ale serwować je będę po trochu abyś z krzykiem nie uciekł.
1. Wytłumacz mi zasady cięcia hortensji paniculata.Na stanie mam 2- Whinki coś tam i Limelight. jesienią dojdzie Annabella i to co uda mi się upolować.
2. Dla intensywniejszego zaróżowienia przebarwiających się na różowo hortensji podrzucasz im wapno
- ZbigniewG

Geniu fotki oczywiście że będą
Kasiu cieszę się że to i owo spodobało Ci się w naszym ogrodzie
właściwie to raczej działka obsadzona roślinami a że miejscami coś wyszło to największa zasługa mojej M
Mój eksperyment z wapnem(dolomitem, kredą) to efekt audycji radiowej - dotyczy bardzo kwaśnych gleb
odrobinka wskazana dla lepszego przyswajania składników pokarmowych i wybarwienia
cięcie najlepiej sprawdzić w necie i to w kilku miejscach zdania fachowców są podzielone a i poszczególne bukietowa też tnie się inaczej np Great Star
"góral " tylko z zamiłowania pochodzimy z Dolnego Śląska
Kasiu cieszę się że to i owo spodobało Ci się w naszym ogrodzie
Mój eksperyment z wapnem(dolomitem, kredą) to efekt audycji radiowej - dotyczy bardzo kwaśnych gleb
odrobinka wskazana dla lepszego przyswajania składników pokarmowych i wybarwienia
cięcie najlepiej sprawdzić w necie i to w kilku miejscach zdania fachowców są podzielone a i poszczególne bukietowa też tnie się inaczej np Great Star
"góral " tylko z zamiłowania pochodzimy z Dolnego Śląska
- ZbigniewG