Ogród Soczewki cz2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Soczewki cz2

Post »

Moniczka jak ty masz już dużo róż.Ale Mery Rose z szałwią nic nie przebija.Róża Degenhardt to róża okrywowa,jaka jest wysoka.Tawlinę dopiero posadziłam i nic o niej nie wiem i nie mam pojęcia o jej cięciu.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Georginia pisze:Tawlinę dopiero posadziłam i nic o niej nie wiem i nie mam pojęcia o jej cięciu.
To jest nas dwie. Spróbuję ją obciąć jak przekwitnie.

Nareszcie posadziłam powojniki kupione w Nowym Dworze. Będą zdobiły rabatę z hortensjami.
Zakupiłam dziś 3 tułacze, bo moje zeszłoroczne coś marnie wychodzą z ziemi. Pojawiają się ale coś czuję, że nie będę miała takiego pięknego dywanu jak w ubiegłe lato.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Poszukam coś o tawlinie,wiem tylko że ma rozłogi.Powojnik mój coś kiepsko wygląda,podejrzewam że jest chory na uwiąd.Muszę go podlać i opryskać.Pewnie też trzeba będzie go ściąć.Hortensje będą te co masz ,czy jeszcze coś dokupisz.A tułacza jeszcze mi przywiozłaś ;:14 chyba że na rozmnożenie i potem pojedzie znowu do Ciebie.Też o nim nic nie wiem.
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Alu a skąd ja mogę wiedzieć, czy hortensji nie dokupię. Dziś mówię nie a jutro zobaczę u kogoś i zapragnę też ją mieć . Sama wiesz jak to jest. Ciągle mi chodzi po głowie powiększenie -zrobienie rabaty wokół kaliny.Tułacz jak sama nazwa mówi tuła się czyli rozłazi się po całej rabacie. Nie miej wyrzutów sumienia, coś nie coś wyłazi. Szału nie ma ale cuda się zdarzają, więc mam nadzieję że trochę podgoni.
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monia, masz rewelacyjne ścieżki z kamienia - to moje marzenie, póki co niespełnione, niestety, bo zawsze jest coś pilniejszego. Czy to kamień polny?
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Soczewko, piękne róże, super szałwia prezentuje się wśród róż(też mam-ale jest malutka, wiosną posiałam ;:138 ;:138 ), no te kompozycje roślinne- i mnóstwo kamyków ;:224 Czyli to,co lubię. :)
Zawsze chętnie do Ciebie zaglądam,chociaż nie zawsze mam możliwość coś napisać. :oops:

;:196
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Soczewka pisze:
Degenhardt i Leonardo

Obrazek

Obrazek
Witaj Monia, piękne te twoje ostatnie fotki ;:138 Szałwia z różami komponuje się obłędnie.
Zastanawiam się czy Degenhart sie bardziej wybarwi. Na HMF ma mocniejszy kolor. Mój jeszcze nie kwitnie a rośnie obok czerwonych róż :roll:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p
Od: 21 sty 2011, o 20:50

Post »

Piękna ta szałwia. A ja nie mogę jej kupić normalnie w szkółce, bo nie ma w okolicy. Chyba zamówię na alle...
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

U mnie też Degenhard mocniej wybarwiony, ale to pewnie kwestia tego, że zdjęcie robione w mocnym słońcu :wit
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Moniko ścieżki robił m ze zwykłych otoczaków. Teraz bym chętnie zrezygnowała z tej przez środek ogrodu bo niewygodnie się po niej chodzi i niepotrzebnie dzieli ogród. Zauważyłam, że i tak chodzimy po trawie :;230
Aniu dziękuję ja dostałam trochę bzika na punkcie szałwii i oczywiście róż.
Dorotko Degenhard faktycznie ma w tym roku bardzo jasne kwiaty. W zeszłym był o wiele ciemniejszy. Nie wiem czy to nie wina zbyt intensywnego słoneczka. Czekam na następne kwiaty i jestem ciekawa jakie będą
Dorbi ja mam takie szczęście,że akurat w mojej okolicy są. Wiem, że na all sprzedaje grzegorz_byliny. Teraz w ofercie nie ma ale zadzwoń, może jeszcze trochę będzie miał w szkółce.
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p

Post »

Właśnie chyba u niego widziałam plus innych dużo ciekawych bylin.
A z czym byś łączyła szałwię. mam malutkie poletko, gdzie rośnie Hakuro na pniu, sosna oścista malutka na razie 15cm, liatra chyba biała, obok piwonie, które nie kwitna kolejny rok. Tak myślałam dwie szałwie z tyłu po bokach od liatry a z przodu co? cos jasniejszego. Rabata słoneczna do ok 14.00, potem przebija słonko przez rośliny i ogrodzenie
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Właśnie dziś zrobiłam zakupy u p. Grzegorza i wróciłam z wypchanym bagażnikiem. Oczywiście kolejne szałwie, żurawki, brunery, trawki , kocimiętki, hosta. Dużo tego ale już widzę, że mi zabraknie żurawek i będę jechała po następne.
Dziś miałam dostawę wielkich kamieni. Brat mojego m tak bezinteresownie wziął przyczepkę i przywiózł mi stertę dużych kamiorów. Teraz będe miała pole do popisu w umieszczaniu ich na rabatach ;:138
Dorbie ja szałwie w swoim szaleńczym zachwycie sadzę wszędzie. Sprawdziłam że świetnie wyglądają z różami. Mam je posadzone przy powojnikach , hortensjach i liatrach, na tle zółtych i cytrynowych krzewów, dziś znalazły także miejsce koło bukszpanów. Zastanawiam się jeszcze czy nie posadzić ich przed piwoniami. Przy hakuro też będą wyglądały dobrze.
Jutro jak znajdę czas ( bo walczę z rabatą) zrobię kilka fotek.
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

A więc czekamy, czekamy ;:65
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p

Post »

Czekamy na zdjęcia ;:138
Awatar użytkownika
lesioc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2008, o 10:20

Post »

Tak jest! Czekamy ;:108
Ja szczególnie na te z powojnikami, ale i z taką piwonią bym również zobaczył gdybyś się zdecydowała :)
Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”