Działeczka Ali

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działeczka Ali

Post »

Alu kalmia jest piękna a widoków w OB zazdraszczam.
Mam u siebie różę New Dawn jest to jedna z dwóch które posiadam ale jeszcze nie kwitnie o ile w ogóle zakwitnie. Ze dwa lata temu to był ogromny krzak, bardzo mi odpowiadała bo po przekwitnięciu opadały jej płatki.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu Jestem bardzo ciekawa jak to będzie z tym twoim pustynnikiem,a może zrobi ci niespodziankę i jednak zakwitnie :?: Krzew Mojżesza ci nie chce zakwitnąć?...postrasz go łopatą...czasami pomaga :;230 Juki są kapryśne,moja w u ubiegłym roku miała niesamowicie wielki kwiat a w tym roku przemarzła, wyglądała jakby złapała jakiegoś grzyba,teraz już wygląda całkiem dobrze ale ani śladu pąka :(
New Dawn na razie rozwija w szybkim tempie pąki i nie widzę,żeby zawiązywała nowe czy wypuszczała nowe odrosty...mam nadzieję,że powtarza kwitnienie :D będę ją monitorować i pokazywać jej postępy ;:7
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Jolu! A dlaczego sądzisz,że ci nie zakwitnie New Dawn? Długo ja masz? czy to taka kapryśnica ,napisz coś więcej o niej. Ja swoją kupiłam już z pąkami,które teraz po kolei szybko się rozwijają.Ciekawa jestem czy będzie się ładnie rozrastać i czy powtórzy kwitnienie?
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu cudownie widoki kwitnących rododendronów pokazałaś. :roll:
Róża New Dawn powtarza kwitnienie i pięknie pachnie, jest cudowna.
U mnie po przemarznięciu dopiero wykształaca pąki kwiatowe. :)
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Krzew Mojżesza u mnie był z malutkiej sadzonki i chyba na początku tak niezbyt szybko przyrasta tak że mam cicha nadzieję na przyszły rok a juki słyszałam ze u większości chorowały .New Dawn słyszałam że taka śmieciuszka gubi płatki .Mnie to aż tak nie przeszkadza :D
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Cudowne widoczki serwujesz nam Alinko ;:138 Piękne peonie drzewiaste i różyczka śliczna ;:63 Pustynnika posadziłam z trzy lata temu i gdzieś zniknął ,[kłącze przypomina ośmiornicę ] :?: Moje juki wiosną też wyglądały jakby jakiś grzyb je atakował :cry: Popryskałam grzybobójczym preparatem ;:108 Ciekawe jakie są teraz :?:
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Tajko Napatrzyłam się na te krzaczory RH,napatrzyłam aż żal mi było wracać :D
Dobrze wiedzieć,że New Dawn powtarza kwitnienie,bo faktycznie jest śliczna taka delikatna i zapach też ma taki.Czy tą swoją okrywasz na zimę czy nie? Ja wcześniej nie miałam pnących róż, dopiero w tym roku kupiłam kilka.
Gosiu To jak jest jeszcze młody to ma prawo nie kwitnąć,to go jeszcze nie strasz łopatą :D
Masz rację co do choroby jukk,ale u mojej sąsiadki działkowej wyglądały jeszcze gorzej,ścięła im liście do samej ziemi a mimo tego, na kilku ma pędy kwiatowe :wink:
Potwierdzam ;:108 New Dawn gubi płatki...pięknie nimi ściele dookoła :D
Witam cię Romeczko ;:196 Cieszę się,ze do mnie zajrzałaś.
Ja kupiłam pustynnika jesienią ( takie ośmiorniczki :D ) pełna obaw czy przezimuje,bo słyszałam o jego wrażliwości,ale na szczęście wszystkie 4 szt. :D rosną (jeden nawet ma dwa pędy) :heja
Teraz widzę,że źle je posadziłam,bo fajnie by wyglądały w grupie a ja je powtykałam w różne miejsca :( Ciekawe czy twoje juki zakwitną :?:
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Róże nn zapowiadają kwiaty.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Clematis Comtesse de Bouchand

Obrazek

i mój "stary" nn w pąkach
Obrazek

i upragnione paczki na młodych liliowcach
Obrazek
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Alu piękne pąki na różach ;:224 , ta żółta mi się najbardziej podoba w pąku, piękne powojniki ;:138, gratuluję pączka na liliowcu.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

:;230 :;230 piszesz, że New dawn pięknie się ściele. Właśnie za to opadanie płatków jest nie bardzo lubianą różą. Mnie również to nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie, ale jest nazywana wręcz śmieciuchem. Ona odradza się nawet po przemarznięciu, a przemarza rzadko. U mnie śmieci :) do samej zimy.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Alu, patrzę na Twoje zdjęcia i dochodzę do wniosku, że róże najładniej wyglądają w pąkach :lol:
Comtesse śliczna, a nn lada moment obsypie się kwiatami :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Asiu! Żółta różyczka dzisiaj już tak wygląda

Obrazek

Liliowce sprawiły mi niespodziankę,bo to nowe nabytki i nie wierzyłam,że zakwitną

Basiu! a to dzisiejsza fotka "śmieciuszki"

Obrazek

mnie też nie przeszkadza,niech sypie tymi płatkami nawet do grudnia :;230

Moniko Róże w pąkach są ładne to fakt,ale okazały krzew obsypany ogromną ilością kwiatów...zapiera dech :D takie cudo ma Tosia ;:108
Cieszę się z moich powojników,bo w tym roku ładnie zapowiada się kwitnienie :D

Dzisiaj pokazały się nowe kwiatki....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ta sosna to strojnisia... w ubiegłym roku ubrała się w tulipany, a w tym przyozdobiła trzykrotką :D

trochę wody dla ochłody.....

Obrazek

a tu coś dla spostrzegawczych....

Obrazek
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Aluś, a co to za ptaszyna w tym iglaku, taka wystraszona? Ale ogród masz piękny. Ja też mam ta Dawn przy pergoli koło oczka( ale mi to wyszło :;230 ). Śmieciuszka mówisz? To tak jak mery Rose też sypie płatkami. Dzięki za pochwałę mojej pergolowej. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Czy to sikoreczka sie tam schowała . Masz Alu śliczny podgląd . Różyce ślicznie zaczynają kwitnać a i lilie i liliowce również nie odstają w tyle Taka lilię czerwono białą kupowałam jak ona sie nazywa bo moja pamięć dość krótka :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Tosiu! Nie wiem co to za ptaszę,zauważyliśmy dzisiaj jakiś ruch w tym iglaku i okazało się,że to gniazdko.Musimy bardzo ostrożnie się zachowywać,by ich nie płoszyć,bo to przy samym wejściu do domku :wink: Podejrzewam,że to kopciuszek,bo sporo ich u nas na działce lata,trzeba poobserwować.
To Basia nazwała tak New Dawn -ja tylko powtarzam :D a twoja pergolowa jest zjawiskowa ( a mi się rymło) :;230 to jak nie chwalić :D

Jadziu! Nie wiem co to ptaszek,pisałam wyżej...faktycznie trochę żółtawy,może i sikorka ale to chyba pisklak.Muszę poobserwować,które to się tam osiedliły...
Cieszę się tymi swoimi pierwszymi kwiatkami,no nareszcie zaczynają,u ciebie prawie pełnia kwitnienia a u mnie tak słabo :wink: Ta lilia to azjatka LollyPop a ta druga to nie wiem co to za gatunek,mam je od dawna....może to martagony....
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”