Będąc kilka razy w Tatrach zastanawiałam się, czemu tak wszyscy o tych tłumach ... byłam jednego roku 2 razy w wakacje - spokój, drugi rok dwa razy w wakacje... żadnych tłumów, myślę sobie kie licho? ... o czym oni mówią?? przecież nawet do Morskiego Oka luz.... .... dopiero potem załapałam... kiedy my wychodzimy w góry większość śpi - na szlakach pusto, kiedy schodziliśmy z wyższych partii, to poniżej schronisk też już pustawo, bo robiło się ciemno

W sierpniu też można podziwiać piękne kwiaty, strasznie podoba mi się ogród w dolinie pod Chatką Teriego, jest jeszcze parę innych miejsc równie pięknych, jeśli chodzi o kwiaty, ale faktycznie jest ich więcej po stronie słowackiej. Mimo to zawsze znajdzie się coś do podziwiania.
Dlaczego w drodze na Zawrat burza Ci nie straszna? Mnie właśnie spod Zawratu pogoniła kiedyś... A właśnie ... jeśli chodzi o Zawrat... jak mnie burza pogoniła, to nie udało mi się wejść od strony Murowańca, czy faktycznie jest to jakieś szczególnie trudne podejście jak piszą w necie? Byłam na Zawracie 2 razy ale tylko od 5 -tki.