Dziękuje za szybka odpowiedź.
Moniko chciałam zbadac pH ziemi już duzo wcześniej przed sianiem i sadzeniem, ale... niestety całe dwa sklepy ogrodnicze w moim miasteczku nie mogły go sprowadzić bo brakowało na magazynach ... :P Zapytam jutro w tych slkepach moze za ten czas juz dowieżli ... ;) Odżywkę mam jedną jak na razie na spróbowanie czy bedzie dobra... dzis juz nie sprawdze nazwy tego środka ale to wieloskładnikowy granulat do podsypania rh. Nie chciałam mu dużo tego sypac bo chciałam żeby sie "przyjał" więc zrobiłam to 3 razy w miesięcznych odstępach... jak przesadzałam to tylko podsypałam torf z ziemia i na tym koniec i ten granulat..
rose_marek dziękuje za rade, może faktycznie za głęboko został wkopany, ale skubany ma takie duze korzenie

a przy okazji straszliwie ciężki ;) Spróbuje jutro z męźem go wykopać i na nowo usytuować. rozumiem że jak drugi rh podobnie został wkopany z tym że juz z większą ilościa torfu to tez go tak wyciągnąć na powierzchnie?
co do srodków wybiorę się jutro do ogrodnika i się zakupi
a potem będzie już tylko lepiej... mam nadzieje
Mam kawałek ogródka a w nim różne rośliny dlatego taki mój brak wiedzy na różne tematy...
Pozdrawiam serdecznie i Dzięki jeszcze raz.
Odezwe się jak mi poszło to przesadzenie ;)