Małe - wielkie szczęście...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Małe - wielkie szczęście...

Post »

Justynko pierwsza pokazana przez Ciebie roślina, to miecznica wąskolistna. Bardzo podoba mi się zdjęcie z modrzewiem...takie tajemnicze...jakby za nim była mgła, a to pewnie ściana budynku ;:63 Powiedz mi, czy begonia jest wyhodowana przez Ciebie?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ale pięknie u Ciebie ;:138 Bardzo lubię takie krajobrazy.... mozna uruchomić w głowie wirtualny spacer i pochodzic po Twoim raju :tan
Masz fantastycznie zagospodarowny ogród, wszystko pieknie skomponowane i genialnie zaaranzowane ;:180 Wszystko do siebie pasuje !!!!
Zakupy fantastyczne pierwsza roslinka to miecznica a na takie przetaczniki choruje.... mam inne ,ale juz przekwitły
Wklejaj wiecej fotek ;:108 uwielbiam Twój kawał świata ;:180
Miłej nocki!!!!!!
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko, piękne zdjęcia :D
Gratuluję udanych zakupów ;:138 Jacek P ma dużą kolekcję przetaczników :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Dziękuję za wizytę i miłe słowa.;:196
Bardzo się cieszę, ze mój kawałek świata tez się komuś jeszcze podoba. Mimo,ze nie jest jakiś widowiskowy i zaaranżowany raczej w konwencji "radosna twórczość". :;230
To część przed domem, przy wejściu, jest jeszcze to za domem. Zdecydowanie większa i tam spędzamy większość czasu.
Dużo jeszcze pracy nas czeka, ale wszystko kosztuje. Pomalutku też damy radę. :D

Moniu. Dziękuję. Poszukam p. Jacka albo :D po mamiary. Mam jeszcze 2 inne-niebieskie i różowe. Już szykują się.

Danuś maleństwo, ale podzielne ;:108 Pokaż twoje. Moje sie szykują, to może zrobię wykopki, jeśli okaże się, że takich nie masz.
Miecznica piekna. Kwiatki jak z dziecięcych rysunków :D Cieszę się, ze ci sie u mnie podoba. ;:196

Iwonko Modrzew taki pokręcony, był prezentem na nowy dom i jeszcze kilka innych roślinek z nim. Przez 5 lat troche urósł. Daje cień maleństwom. teraz jest już regularnie cięty . Ściana budynku, niestety wielka, trochę też światła z zachodzącego słońca przebija. A ten czerwony kwiatek to nie begonia, ale dalia. W ubiegłym roku była miniaturką, w tym troche podrosła, ale ma fajne kwiaty. Nie podobne do dalii. Sama ją podgoniłam.

ewamaj66 Ogólne, trudniejsze, bo na nich widać, to co czasem chcielibyśmy ukryć albo zmienić. :oops: Zbliżeniami można troche pomanipulowac ;:108 Każdy chyba tok ma. :?: Ale w końcu mój ogródek to nie reprezentacyjny, ale wiejski przydomowy.
Ewo, klonik. Dzisiaj zakwitł. To M-owy krzaczek, ma jeszcze jeden, ale kolor? Chyba żółty, ale pewna nie jestem.

aagaaz Dziękuję. Niestety przy zakupach roślinkowych wyłącza mi sie myślenie ;:14 A potem kombinuję, co ja z tym zrobie.

Agato Przekonałas mnie, chociaż nie wszystko do pokazania. Twoja brukentalia juz zamieszkała pod fioletowym rh.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Ja napisałam begonia ;:223 No przecież myślałam dalia...wszystko przez te upały :lol: To jednak ściana? nie mgła? ale i tak super fotka ;:63
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Swojemu klonikowi chyba zaszkodziłam :oops: Przesadziłam go w czasie kwitnienia do większej donicy i trochę się zbuntował. Na szczęście pojawiają sie nowe pąki kwiatowe, ale przed realizacją mojego planu był dosłownie obsypany kwiatami. Na razie nie mam co fotografować :evil: Zgadzam się z Tobą, że czasem na zdjęciach w szerokim ujęciu pojawiają się niechciane elementy :D Dopiero się uczę, więc mnóstwo zdjęć ląduje w archiwum dla potomności, bo do pokazania sie nie nadają z powodu dziwnych rzeczy w tle :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zakwitło kilka nowych kwiatków.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Ewo-klonik rozpoczyna i chyba bedzie obsypany kwiatami, ma masę pąków. Z drugim gorzej. Musze go obejrzec. Tez maja małe doniczki, ale nie będę ruszać, a już mnie korciło. Uczymy sie na błędach, chyba każdy tak ma, dopiero widac to na fotografii, a wcześniej nie zwracało sie na to uwagi. Tez wolę pokazywac szersze ujęcia po akcjach porządkowych :wink: .

Iwono ściana z tradycyjnym kolorem tynku, a ze dosyc duża-takie wrażenie. Ładna ta dalia. Miałam jeszcze taka białą, ale nie przeżyła. Nie mam ich dużo, bo problem z przechowaniem. W tym roku spróbuję na strychu.

Róża piękna, ale czy ona bedzie Winschester Catedrale? Na razie nie wydaje się, zeby kwiaty miały być pełne, no i nie jest biała. ;:132
Natomiast iodziszek niespodziewanie ma pełne kwiatki, kupiony w ciemno. :tan

I jeszcze widoki ogólne. po obu stronach wejścia i rabatka "przyklejona" do wiatrołapu.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Slicznie to wyglada ;:138 ta zielen z tym fioletem - no miodzio, bardzo lubie takie zestawienia tz zielen i jeden kolor 8-) i malutkie czerwone tez sie zalapalo na fote.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Justyno, dzięki za "widoki ogólne" i resztę zdjęć. A takie fajne kamienie, to skąd masz? Swoją działkę kupiłam razem z kamieniami, tylko mam ich mniej, niestety..
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule małe czerwone to kuklik. Ma strażacką czerwień :;230 W połączeniu z fioletem :?: To właśnie przykład radosnej twórczości.

Agato kamienie ściagamy z róznych dziwnych miejsc :oops: Wożę je w swoim malutkim samochodzie ;:223 mam jeszcze trochę do odebrania, bo zostały sie po kopaniu wodociągu, ale jakoś nie mogę się wybrac, a zapotrzebowanie jest.
Widoki ogólne, zebyś widziała, ze mam sąsiadów :wink:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj :D. Pochwale się. Różyca, która 2 tygodnie wystawiała moją cierpliwość i nerwy na próbę, raczyła pokazać się w całej krasie ( jednym kwiatem, ale jakim). ;:224

Obrazek ObrazekObrazek

Już wiem, ze nie jest Winchester Cathedrale :( , ale pieknością na pewno.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękny kolor klonika :D Mój raczej różowy. Zrobię zdjęcie, gdy ponownie pokryje się kwiatami :D Chyba źle go przycięłam, bo wygląda jak płaczący, a w zamyśle miałam szczotkę (chodzi o pokrój :D ). W dodatku żle wsadziłam doniczkę w ziemię, pochylił się, a nic już oprócz nawożenia i podlewania nie chcę mu robić. To nie jest jego szczęśliwy rok :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo klonik czerwono-pomarańczowy i dosyć okazały. Prawdę mówiąc jakoś specjalnie o niego nie dbamy. Zimuje w pokoju. Gubi wtedy listki. Ja bym go obciachała, ale M. nie przepada za sekatorem :wink:
Twoje doświadczenia potwierdzaja regułkę, ze lepsze jest wrogiem dobrego :wink: Na pewno doczekasz się kwiatów, kloniki szybko sie regenerują.
Mogę spróbowac ukorzenić wierzchołek, tylko przypomnij mi proszę po 23 czerwca ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję, ale nie chcę Cię kłopotać :D Mój klonik w końcu stanie sie drzewkiem-jakimś, może płaczącym :;230 Na pewno obsypie się kwiatami, bo ma mnóstwo pąków. Zaglądałam do Georginii-jej Winchester Cathedral jest śnieżnobiała. U Ciebie nastąpiła przepiękna pomyłka sprzedawcy :)
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie tego nie wiem, na etykiecie jest napis biała i taka chciałam, ale w necie znalazłam też kilka różowych tez tak podpisanych. Poszukam w różycach. ;:132
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”