Jeszcze mam trochę fotekabeille pisze:Aga, prześliczne te wystawowe ogródki, wiele tych pomysłów do podpatrzenia. Wstawiaj jak najwiecej zdjęć
bo wszystko bardzo ciekawe.
Uściski
AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.3 - szkockie lato ;)
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.3 - szkockie lato ;)
-
x-d-a
Aguś, taki 'nowoczesny ogródek dla zapracowanych' widziałam na własne oczy nie tak dawno. I właściciele byli zachwyceni, że nic nie muszą w nim robić
Cała powierzcnia wielkości chusteczki do nosa wyłożona drewnem, w którym zrobiono dwie okrągłe dziury i posadzono w nich jakieś krzaczorki, które 'same rosną'. Dla mnie zgroza 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To bardziej taras dla zapracowanych 
- AgaNet

Dalu, Aga - no właśnie.... dla ogrodniczych dusz to zgroza, ale wiele osób bardzo lubi takie rozwiązania... i cieszą się że nie muszą nic robić...
Na szczęście dla zielono-zakręconych na tej wystawie ogrodniczej ten nowoczesny ogród był tylko jeden
I tłoku przy nim nie było ! Ludzie tłumnie odwiedzali i zachwycali się tymi bardziej tradycyjnymi ogrodami.
Na szczęście dla zielono-zakręconych na tej wystawie ogrodniczej ten nowoczesny ogród był tylko jeden
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ogród jak z babcinych opowieści 
- AgaNet

i garść zbliżeń na ciekawe połączenia:
wybaczcie, ale kompletnie wyleciała mi z głowy nazwa tego krzewu kwitnącego na różowo
nie zapisałam, bo wydawało misie że zapamiętam.
Niestety... a w zestawieniu z irysami wyglądał rewelacyjnie:

irys w towarzystwie naparstnicy

piękny okaz hortensji pnącej - a za nią wkomponowane w ogrodzenie domki dla owadów

wybaczcie, ale kompletnie wyleciała mi z głowy nazwa tego krzewu kwitnącego na różowo
Niestety... a w zestawieniu z irysami wyglądał rewelacyjnie:

irys w towarzystwie naparstnicy

piękny okaz hortensji pnącej - a za nią wkomponowane w ogrodzenie domki dla owadów

- katik
- 1000p

- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Aga zestawienie irys z naparstnicą bardzo fajne i ten meconops śliczny kiedy ja go zdobędę 
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wspaniała relacja z targów . Dziękuję Aguś , za możliwość obejrzenia ciekawych propozycji aranżacji .
Mnie ujął nostalgiczny ogródek " Babci " z domkiem jak z bajki . Podoba mi się też nowocześnie urządzony kącik z wiklinowym parawanem oraz z wzniesieniami .
A z iryskiem kompozycję urozmaica Kalmia .
A to do Katik - Kasi ; mekonops jest bardzo wymagający i trudny w uprawie . Nie jest taki drogi , ja dałam za niego 14 pln i zdechł
.
kasę mi zwrócono co prawda , bo sadzonka była podgnita . Więcej się nie brałam za eksperymentowanie z nim .
Mnie ujął nostalgiczny ogródek " Babci " z domkiem jak z bajki . Podoba mi się też nowocześnie urządzony kącik z wiklinowym parawanem oraz z wzniesieniami .
A z iryskiem kompozycję urozmaica Kalmia .
A to do Katik - Kasi ; mekonops jest bardzo wymagający i trudny w uprawie . Nie jest taki drogi , ja dałam za niego 14 pln i zdechł
kasę mi zwrócono co prawda , bo sadzonka była podgnita . Więcej się nie brałam za eksperymentowanie z nim .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
tydzień temu były obok mnie sterty takich. Wycięto stare drzewa podczas budowy drogi, też patrzyłam z zainteresowaniem na nie...pamelka pisze:Piękny korzeńtaki przygarnełąbym z chęcią
![]()
Agatko, a co jest z przodu na tym zdjęciu? Bardzo ciekawie to wszystko razem wygląda!
...zazdroszczę tych widoków!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- AgaNet

Katik - mekonops śliczny i nawet był w sprzedaży, ale jakoś się nie skusiłam bo słyszałam że bywa ciężko z uprawą
Jagoda - dzięki za podpowiedz, bo jak widać z pamięcią krucho ... na wystawie dominowały takie sielskie, wiejskie kompozycje
Jagoda - dzięki za podpowiedz, bo jak widać z pamięcią krucho ... na wystawie dominowały takie sielskie, wiejskie kompozycje
- AgaNet

Agata - to fragment który i moją uwagę przyciągnął
Bardzo mi sie spodobały połączenia hortensji z klonami ! A na tej fotce od góry z prawej klon, bardziej w lewo hortensja ogrodowa (różowa), poniżej bardziej na środku też hortensja - niestety nie wiem jaka - nie mogłam tutaj dojrzeć żadnej karteczki... przy tej hortensji rośnie jeszcze róża - widać to ujęcie na innej fotce.
Bardzo mi sie spodobały połączenia hortensji z klonami ! A na tej fotce od góry z prawej klon, bardziej w lewo hortensja ogrodowa (różowa), poniżej bardziej na środku też hortensja - niestety nie wiem jaka - nie mogłam tutaj dojrzeć żadnej karteczki... przy tej hortensji rośnie jeszcze róża - widać to ujęcie na innej fotce.
- AgaNet