Ogródek An-ki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek An-ki

Post »

Przysiadam na chwile w kąciku kawowym.U nas takie upał,że wyjście na dwór to jak do pieca
Róża piękna, lubię takie ;:108 pomyłki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Aniu i ja się wpisuje do nowego wątku ..trochę późno ,ale byłam zajęta robieniem zdjęć w twoim ogródku... :;230
Dzisiaj miałam niewątpliwą przyjemność uwieczniać na swoim aparacie niektóre krzaki różane Ani,a najpiękniejsza ...to Souvenir du Dr Jamain,jak zwykle aparat przekłamuje kolory .. :roll:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Leverkusen
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aniu, zawsze wiedziałam, że masz piękne róże, ale Eden R. jest wyjątkowy :shock: ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Aniu ta 3 od końca co to za odmiana? podobna do mojej NN, a ta souvenir... boska!
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Alionuszko -dziękuję za sesję zdjęciową moich różyczek.Masz rację Dr.Jamain jest o wiele piękniejszy w realu-bardziej burgundowo-śliwkowy i aksamitny.(pierwsz 3 zdjęcia to Dr.Jamain,dwa następne to Fresia z czerwonymi nn,następne to Ch.de Gaulle,potem Chippendale i pnąca Leverkusen)

Adrian witaj!![/b Róża w kolorze lawendy to Charles de Gaulle,kupiona przez Jadzię.Pięknie rośnie(w półcieniu) i wydała pierwsze kwiaty.

Moniu cieszę się,że podoba Ci się" Giardino-Eden"-dla mnie to też zniewalająca róża.Liście błyszczące.zdrowe(w zeszłym roku prawie wszystkie były chore na czarną plamistość oprócz tej piękności)Kwiaty w kolorze jaki widać na zdjęciach-pistacja i brudny róż z przebłyskami wanilii.

Kogro
taka medalistka-złoty medal w Baden i brązowy w Baden Baden niechby spróbowała nie powtarzać kwitnienia.Wg.Rose Tantau ma dorosnąć docelowo do3-4 metrów.

Pamelko ja też często nie zostawiam śladu,bo przecież nie będziemy ciągle to samo powtarzać.
Wystarczy co jakiś czas.Z drugiej strony to jednak miło widzieć choćby ikonkę z uśmiechniętą buzią.Ja się chyba poprawię :lol:
Aszko u nas też upały ale przeplatane burzami i deszczem i to nawet ulewnym(trochę boję się o różę bo zapowiadają siarczyste opady)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit I ja melduję się w nowym wątku :D
Kawowy zakątek super, bardzo romantyczny, te delikatne ażurowe mebelki wspaniale podkreślają ten klimat :D Już nie mogę doczekać się widoku tego miejsca obtulonego kwiatami róż :D
Twoje różyce tak pięknie juz ukwiecone, u mnie dopiero nieśmiało pękają pojedyncze kwiaty....ale przecież jeszcze kwitną Rh....musi być kolejność zachowana :D
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

oliwka pisze:Bardzo romantyczny zakątek, pasuje do róż :wink:
Przypomina mi zdjęcia z Mojego Pięknego Ogrodu :D
Oliwko to już wielki komplement-dziękuję.
Kwiaty Giardiny są bardzo napakowane i w przeciwieństwie do róż Austina,nie zwieszają główek tylko są sztywno przytwierdzone.Leje a one z ciężaru wody nic sobie nie robią.

Elu,Jadziu-właśnie,koniec z myślami o mrówkach i innych paskudach.Teraz pora delektować się każdą różycą i zasypiać z ich zapachem. :lol:

Roza 333,Haszka witam Was bardzo serdecznie i zapraszam.Ja też za chwilkę odwiedzę Wasze ogródki.
Zostawcie furteczki otwarte :lol:

Kasik ,Basia -mam nadzieję,że kabelek do aparatu już dojdzie i GF i inne będą wklejone.

Aga ja właśnie z ostatniego kwitnącego Rh ogłowiłam zwiędłe kwiaty( :;230 mam ich aż 3 szt).

W tym kąciku kawowym już kwitną pnące Vltawa,Piruette i Ghislaine a z drugiej strony nieśmiało Chaplin;s i całym bukietem Abraham Darby(ma około60cm-zeszłoroczna sadzonka)

Basiu swoją drogą to może tak wypad (jak zwykle w czwórkę) do nas?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Faktycznie cudnie się prezentuje.
Jak będziesz cięła to wciśnij w ziemię patyczki, może coś się ukorzeni. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Też musiałam zajrzeć i się zameldować, aby nie przegapić Twoich ulubienic... :wit
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu Nela zrobiła piękną pokazówkę twoich róż, a Dr Jamain cudowny, gdzie go kupiłaś.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Danusiu- to serbska dostawa (ja myślałam,że jesienią 2009 ale Nela sprawdzila i to było wiosną 2010r)
Nie rokowałam jej przeżycia i dlatego posadziłam w takim kącie skąd ją mało widać.Jednak już nie będę jej przesadzała.

Grażynko tak jak radzisz-patole do ziemi.Może się ukorzeni.

Gabrysiu dobrze,że Gagawi i Nela pokazują moje róże bo wątek byłby nudny bez zdjęć.
Poczta dostarczyła kabelek przed chwilą i mogę już sama wstawiać pięknotki.
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

an-ka pisze:Halinko zapraszam,zapraszam.Właśnie stworzyłam kącik pod pergolą (4 róże pnące i 5 rabatówek)gdzie można posiedzieć,delektować się tym co kto lubi i podziwiać róże.

Obrazek
Anuś w takim zakątku to i przy pokrzywie warto posiedzieć.
Pięknie i elegancko ;:138 ;:138

Przez Twoje zakupy znów otworzyłam notes ;:223 ;:223
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana Empuzko to dobrze,bo pociesza mnie fakt,że każda z nas nie może obojętnie patrzeć na takie piękności.
Ja to nie tylko zapisuję ale zaraz(jeśli się da) to realizuję.Miłego tygodnia życzę(no nie tylko) :D

Basjak
-no to obiecana Ghislaine-w tym roku niemożliwie wielka i obsypana kwieciem.Najpiękniej (niestety)wygląda za płotem ale i w ogródku też jest jej dużo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po drugiej stronie płotu przewiesza się aż do samej ziemi.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
jarko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 17:26

Post »

Pięknie Anka, pięknie. A Dr Jamain to marzenie.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jarko marzenia są po to by je spełniać-i tego Tobie serdecznie życzę.

Na dobranoc coś lawendowego:

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”