Mój kwiatowy azyl
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój kwiatowy azyl
Iwonko nie kuś, nie kuś. Troszkę daleko, ponad 700 km.
- magenta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Trzykrotka wirginijska śliczna , też mam, ale młodziutka, czy zakwitnie?
- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Kontakt:
Biały łubin mnie zauroczył. Do tego na ciemnym tle... Coś pięknego ...Jak pochodnia...
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie u Ciebie Iwonko.
Niemal czuję zapach tych wszystkich kwiatuszków. 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko, twój biały łubin cudnej urody. Właśnie biały podoba mi się najbardziej.
A trzykrotka? Cóż, u mnie rozpleniła się w zastraszający sposób. Rośnie dosłownie wszędzie. Muszę ją wycinać nożykiem i wyrzucam na kompost. Teraz nawet nieźle wyglądają te większe kępy, ale niedługo zaczną się rozkładać na wszystkie strony i stracą ładny wygląd.
A trzykrotka? Cóż, u mnie rozpleniła się w zastraszający sposób. Rośnie dosłownie wszędzie. Muszę ją wycinać nożykiem i wyrzucam na kompost. Teraz nawet nieźle wyglądają te większe kępy, ale niedługo zaczną się rozkładać na wszystkie strony i stracą ładny wygląd.
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37

Kolor taki szmaragdowy - wygląda wspaniale,a zdjęcia....................

Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
co do tego chrząszcz na kruszczycy to mnie raczej do gustu nie przypadnie , nader często mam do czynienia z larwami podobnych owadów co jest jeszcze jednym z powodów ściągania do ogrodu podgryzaczy ziemnych .....
łubin .....rośnie u sąsiad na ugorze , miałem taki pomysł aby o zawlec do siebie , ale brakło mi już czasu - mimo wszystko nie brak mu swoistego uroku , widziałem raz wielkie pole łubinu - efekt kapitalny - wszyscy się nim zachwycali
łubin .....rośnie u sąsiad na ugorze , miałem taki pomysł aby o zawlec do siebie , ale brakło mi już czasu - mimo wszystko nie brak mu swoistego uroku , widziałem raz wielkie pole łubinu - efekt kapitalny - wszyscy się nim zachwycali

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Iwonko orlik niesamowity
Ja jestem ostatnio zdecydowanie pod ich urokiem
A tego deszczyku troszeczkę zazdraszczam , u mnie patelnia. Nawet krzewuszka i jaśmin padają
Twoje widzę w świetnej formie 

- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Troszkę czasu zajęło mi prześledzenie ogrodowego wątku i wstyd mi strasznie, że przeoczyłam jego powstanie
ale przeczytałam wszystko od deski do deski i jestem pełna podziwu jaką niesamowitą metamorfozę przeszedł Twój ogród.
Masz tam jak w raju a dodatkowo potrafisz cudownie o nim opowiadać i dostrzegać makro - smaczki.
Wspaniale, że pokazujesz jego mieszkańców na tle bujnej zieleni. Zostaję fanką Twojego mikrokosmosu.
Pozdrawiam cieplutko.
ale przeczytałam wszystko od deski do deski i jestem pełna podziwu jaką niesamowitą metamorfozę przeszedł Twój ogród.
Masz tam jak w raju a dodatkowo potrafisz cudownie o nim opowiadać i dostrzegać makro - smaczki.
Wspaniale, że pokazujesz jego mieszkańców na tle bujnej zieleni. Zostaję fanką Twojego mikrokosmosu.
Iwonko, to Żeleźniak (Phlomis L.) - śliczna bylina, która zdobi ogród również zimową porą kiedy zaschnięte kwiatostany przyciągają wzrok równie mocno jak w porze kwitnienia.
Pozdrawiam cieplutko.
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Iwonko, na rabatkach mamy podobne zestawienia, tylko u mnie nie wszystkie jeszcze kwitna. Pięknie. Żelazniak fajnie wygląda w kepkach, nie mam, ale fotki widziałam, będzie pasował do twojego ogródka. Ja tez czekam na deszcz.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Iwonko u ciebie zawsze pięknie i kolorowo, co to za roślinka na przed ostatnim miejscu,śliczna
.

pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Przerwa w opadach deszczu nadal trwa, ale ja ciągle mam nadzieję, że to jeszcze nie koniec
Aniu, Justynko obiecuje, że jak już podleje moje grządki, to go przekieruję na północ. Niech zrosi Mazowsze i Kaszuby
Nareszcie została zidentyfikowana moja roślina NN . Dziękuje Asiu, że wpadłaś i pomogłaś
...nie wiesz jeszcze skąd ją mam
Elu kwiat o który pytasz, to orlik. Czyż nie wygląda eterycznie...

Aniu, Justynko obiecuje, że jak już podleje moje grządki, to go przekieruję na północ. Niech zrosi Mazowsze i Kaszuby

Nareszcie została zidentyfikowana moja roślina NN . Dziękuje Asiu, że wpadłaś i pomogłaś

Elu kwiat o który pytasz, to orlik. Czyż nie wygląda eterycznie...

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Iwonko, czaruj z tym deszczem, czaruj.
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...