Ogród Azy cz2.
Re: Ogród Azy cz2.
Oj, Azo to się wyminęłyśmy, bo ja już w domu;( A jak z pogodą u Ciebie? Wypadało się?
- Aza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu-Wał z jakich kamieni i kiedy Ci się one trafiły to wiem.Piaskowiec górski (arenaria montana) to roślina z goździkowatych, okrywowa czy skalniakowa tworząca takie zwarte "poduchy" białych kwiatów.Kwitnie na pewno w sierpniu,a zdaje się wcześniej w maju.Chciałam kupić,ale w dwu ogrodnictwach,nadto w OBI i w Castoramie nie mieli.
A ja dziś po raz pierwszy piaskowca oglądałam w ogrodniczym
Kwitnie na biało i bardzo dekoracyjny 

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
Zapisuję się do wątku, żeby odwiedzać częściej taki piękny ogród i podziwiać niesamowite górskie widoki.

Zapisuję się do wątku, żeby odwiedzać częściej taki piękny ogród i podziwiać niesamowite górskie widoki.
- Aza
Wybierałam się dziś na Czerwone Wierchy, lecz deszcz przegonił mnie z tego miejsca.

Od paru dni w Zakopanem jest straszna (dla mnie i psów ) pogoda, parno, mokro, co najmniej jedna burza, ale mogą być trzy.
Dobrze rosną hosty, uznałam, że można je pokazać.

Od paru dni w Zakopanem jest straszna (dla mnie i psów ) pogoda, parno, mokro, co najmniej jedna burza, ale mogą być trzy.

Dobrze rosną hosty, uznałam, że można je pokazać.

OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
U Ciebie jak zwykle pięknie i jak mało kto nie narzekasz na suszę
Dlatego i rośnie wszystko jak na drożdżach....
W ogrodzie cudownie, ale bardziej zazdroszczę Ci chodzenia po górach oczywiście...
Mam już zaklepane Tatry na sierpień
niestety tylko 10 dni, więc potem latam po tych górach codziennie z jęzorem do pasa, bo przecież trzeba się nacieszyć na rok... dlatego właśnie zazdroszczę Ci tego, że idziesz kiedy masz chęć i pogoda pozwoli nie zdzierając nóg...

W ogrodzie cudownie, ale bardziej zazdroszczę Ci chodzenia po górach oczywiście...

- Aza
W sierpniu to już kwiatów nie będzie za to będzi straszny tłum turystów, teraz natomiast jest strasznie burzowo, dziś juz postanowiłam że daruję sobie Czerwone wierchy, zbyt duże ryzyko , i na następny wypad wybiorę sie na Zawrat, tam burza nie straszna tylko mniej kwiatków.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Aza
W ogrodzie kwitną jeszcze białe lilaki i piwonie majowe, ale najwięcej jest wieczornika panieńskiego.

OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Uwielbiam Twoje zdjęcia
. Już sama nie wiem czy skupiać się na tym, co widać na pierwszym czy na drugim planie.

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu-widzę,że masz nową wazę na postumencie!Psy jej nie przewracają?Ja z uwagi na czterołapego grasującego(głównie za większą potrzebą) w Podwórkowym wybrałam szeroką misę jako bardziej stabilną i umieściłam ją na skrzynce drewnianej.Wieczerników panieńskich rzeczywiście u Ciebie obfitość w tym roku,mam nadzieję,że i u mnie się namnożą.Piaskowiec górski nasionka udało mi się nabyć i teraz namawiam braciszków,żeby u siebie zrobili mi rozsadnik,a byliną się podzielę.Te burze,to chyba na całym południu kraju,grożą,przelatują,z dużej chmury mały deszcz NIESTETY!Wczoraj w śródmieściu nie padało,a w innych dzielnicach tak.Dziś też duchota,ostre słońce.
- Aza
To jest bardzo stabilne, a chyba koty w tym nie będą urzędować ostatecznie ma wyladowac na daszku nad werandą. U mnie jest piekielnie mikro i dośc cieplo chwasty szaleja , szaleja.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Aza
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy