Elcia myślę że w tamtym rok były ku temu warunki maj cały lało i było zimno więc jak znalazł żeby zawiązały się nowe pączki choć u mnie nie kwitł mój staruszek .W tym roku miał kwiatki w lutym a teraz produkuje liście młody też zaczyna produkować liście
Moje grudniki szaleją tym razem w listeczkach to różowy rozbujał się na całego z jednego listka wypuszcza po trzy a nawet cztery młode .Nie wiem gdzie go pomieszczę już ledwo co mogę go upchnąć na szerokim parapecie
Justynko jak patrzę na zdjęcie różowego z pierwszej strony mojego wątku to wygląda na to że podwoił swoją objętość przez rok i jak tak dalej pójdzie to będę musiała go odmłodzić chyba czyli poobcinać żeby się zmieścił
Naszczep od nowa A sadzonki Odsprzedaj lub Rozdaj... Gdy grudniki są stare, to dość często od podłoża zasychają.
Ale jeszcze z rok go Potrzymaj, bo piękny jest.
Dzisiaj kupiłam paprotkę do towarzystwa dla beniamina Aliego tu rzut z góry
Ponieważ Ali rośnie w siłę ale w górnej partii a dół wyglądał mało ciekawie więc teraz tą przestrzeń będzie wypełniać paprotka fajnie razem się prezentują
Justynko masz taką, to proszę powiedz mi co i jak z nią czynić żeby rosła .Czy dużo wody czyli jak często podlewać, czy zraszać ,bo w półcieniu może rosnąć ? to wiem .
I zastanawiam się czy ja przesadzić do innej ziemi bo ta jakby nie ziemia i czy zostawić w doniczce czy dosadzić do beniaminka ? poradź