Moje domowe i balkonowe
- Anjja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje domowe i balkonowe
Eee tam. Nie odebrałam tego jako wtrącanie a raczej jak troskę i milo mi że interesuje Cię los moich roślinek 

Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
Pięknie tu u Ciebie.
Rośliny są duże i zadbane. Szczególnie spodobała mi się kliwia. 

- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Widać ,że troszke się wyciaga. Nie wiem wydaje mi sie,że przy małym swietle nie zakwitnie. Ja moją też nawozem wczesną wiosna podlewałam, a żeby pobudzić do puszczenia kwiatuszków i ma,ale ma tez bardzo jasne miejsce bo jest na oknie tzn,na klamce od okna sobie wisi ; ) Zajrzyj sobie do mojego watku dodawałam nawet kwiatuszki jak chcesz ;)
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję za odwiedziny Renato
Zeberko - śledzę na bieżąco Twój wątek i widziałam Twoją pięknie kwitnącą ceropegię
. Poprzedniczka tej mojej stała na korytarzu w starym mieszkaniu, tuż przy oknie i też ślicznie kwitła. Ta obecna musi sobie radzić tam, gdzie jest, bo moje parapetowce już dawno przerosły klamki
.

Zeberko - śledzę na bieżąco Twój wątek i widziałam Twoją pięknie kwitnącą ceropegię

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Nie Masz planów kabli w mieszkaniu? U mnie bez tego ani rusz. Bo non stop gzieś, coś wiercę, wieszam, ściągaam, gipsuję, maluję i z powrotem wiesza... I tak w koło Macieju....
Mnie się podoba Twoja ceropegia. Jest gęsta, a że wyciągnięta troszku, to chyba lepiej niż miałaby być przypalona przez

Mnie się podoba Twoja ceropegia. Jest gęsta, a że wyciągnięta troszku, to chyba lepiej niż miałaby być przypalona przez

- Wiktoria_W
Nie wiem, czy mamy plany kabli, chociaż zupełnie bym się nie zdziwiła, gdyby szły gdzieś indziej, niż na planach - ten budynek w ogóle dziwny jest
. Tak dla przykładu: włącznik światła przed klatką jest wewnątrz, więc kiedy już po ciemku znajdę właściwy klucz i namacam zamek i uda mi się dostać do środka, to zupełnie nie mam powodu świecić światła na zewnątrz; albo: podłogi w garażach są poniżej powierzchni bruku i kiedy pada, to woda wlewa się do garaży; albo: dopiero teraz zrobili odprowadzenie wody z tarasów, a do tej pory (przez jakieś 2-3 lata) woda po deszczu tam stała dopóki nie wyparowała, więc podłogi tarasowe, ściany mieszkań sąsiadujących z tarasami i ściany garaży pod nimi były namoknięte. Takie dziwy
! W związku z tym kable biegnące w dziwnych miejscach zupełnie nie zrobiłyby na mnie wrażenia
.
A żeby było choć trochę na temat. Znów znalazłam roślinkę i znów poproszę o pomoc - taka trochę podobna do rhipsalisa, ale pewności nie mam. Poza tym wygląda na strasznie zasuszoną - taka ma być?

A żeby było choć trochę na temat. Znów znalazłam roślinkę i znów poproszę o pomoc - taka trochę podobna do rhipsalisa, ale pewności nie mam. Poza tym wygląda na strasznie zasuszoną - taka ma być?

- zeberka4
To jakiś rhipsalis,ale strasznie zasuszony! Więcej wody mu trzeba dać! ; )
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Piękny tylko faktycznie straszliwie wysuszony
Ja bym go porządnie podlała, spryskała i do wora na kilka dni może odzyska turgor 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Hihi...w "niesamowitym" bloku Mieszkasz. U nas tez podobne dziwy są.
A rhipsalis - no gęsty, ale rzeczywiście prawie "ususzony". Mam nadzieję, że odżyje, po podlaniu i nawodnieniu
A rhipsalis - no gęsty, ale rzeczywiście prawie "ususzony". Mam nadzieję, że odżyje, po podlaniu i nawodnieniu

- Wiktoria_W
Dziękuję bardzo za rady
. Wiedziałam, że tu zawsze mogę liczyć na pomoc. Już się zabrałam za przerabianie go na roślinę bagienną
.

- zeberka4
Biedaczek na pewno odżyje, Trzeba troszkę o niego zadbać i wróci do poprawnej figury bo teraz ma niedowagę 

- Wiktoria_W
Zaczął reagować na wodę, choć muszę przyznać, że bardzo wolno mu to idzie. Mi się nigdzie nie spieszy, ale nie wiem, jak długo on wytrzyma w bagienku
.
Zupełnie przy tym upale nie mam siły pisać, ale pokażę Wam mój mini balkonik (nie ten właściwy, choć tamten też nie ma powalających rozmiarów
). Wsadziłam do skrzynek begonie zwisające kaskadowe w czterech (albo pięciu) kolorach. Na pewno miały być czerwone, białe, żółte i pomarańczowe (nie jestem pewna co do różowych). Oceńcie, bo mam wrażenie, że one nie tylko nie zwisające (choć wiszą w skrzynkach
), ani nie żółte, czy pomarańczowe
. Chyba na przyszłość przestanę się bawić w kupowanie bulw
.

Zupełnie przy tym upale nie mam siły pisać, ale pokażę Wam mój mini balkonik (nie ten właściwy, choć tamten też nie ma powalających rozmiarów

- Anjja
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Tak to jest z cebulkami i bulwami
Dobrze chociaz że begonie wyrosły
a balkonik bardzo ładny.

Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- Wiktoria_W
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Ładny kolorowy balkonik, ale kwiatki w takie upały nie maja łatwo, moje begonie to takie pijaki że hoho
.
Wiktorio zakupy super, a fikusik to olbrzym
, dmuchaj i chuchaj na niego, żeby listków nie zrzucił, on często bardzo lubi takie psikusy fundować.

Wiktorio zakupy super, a fikusik to olbrzym

pozdrawiam Ela * Moje zielone różności