Jacku, a chciałes właśnie multiflorę? ...
Ta niebieska kostrzewa rosnie bardzo duża. U mnie jeszcze nie jest taka wielka.
Lepnica wysiewa mi sie w duzych ilościach, tylko nie rozróżniam siewek, bo mam dwie. A jaka to jest nadmorska?
Inkarvillę najlepiej wysiej, a na zimę okryj liśćmi. Na drugi rok powinna być mocniejsza, ale jeszcze warto ją okryć. Mnie nie zawsze nasiona wschodzą, ale inkarvilla wschodziła bardzo ładnie
Neli, oglądałam J.C. u Gosi - miał te wałeczki, ale oglądałam też na HMF i tam nie wszędzie były. Trzeba też wziąć pod uwagę, że to pierwsze kwiaty na róży z patyczka, więc krzaczek bardzo młodziutki

Myślę, że to jednak jest J.C. Nie pamiętam już od kogo, ale chyba od Oliwki dostałam patyczek i go osnaczyłam zgodnie z tym, co napisała właścicielka róży.
Maxima to chyba jedna z najsilniejszych róż. Tłamsi tę biedną różową i włazi na Francois de J.
Jak wsadziłaś grube pędy do ziemi, to one mają jeszcze w sobie zapasy, z których puszczają listki, ale korzeni na pewno jeszcze nie. Czekaj jednak, może o korzenie puszczą
to zgłoszę się po jedną ;)
Aniu, "takie" to tylko Alba Maxima i Francois de J.
Witaj
Dyskrecjo 
Miło mi, że dyskretnie podglądałaś mój ogródek ;) ale jeszcze milej, że się odezwałaś

Maximę mam juz sporo lat, dostałam odrost od sąsiadki. To żelazna róża, nigdy nie przemarza.
Jestem przekonana, że w górach będzie równie okazała, musisz tylko trochę poczekać
Grazynko, nic nie szkodzi, każdemu się zdarza