Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Zablokowany
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Post »

Lucynkof- nie same sukcesy. Wczoraj pożegnałam się z moją Promeneą. Ugniły wszystkie psby, może kiedyś znów z nią spróbuję.

Mis20/Asiu- będzie niebieska to Asc. Princess mikasa blue ;) U Niektórych Forumowiczów kwitnie dwa razy w roku, dlatego, zamiast Vandy, ją kupiłam ;:224

Katarzynko575- możliwe, że coś w tych, naszych groźbach jest. Myślę, że delikatne przesuszenie i obniżenie temperatury ( przez 6 tygodniu stała w pomieszczeniu o temperaturze około +16stopni). Bardzo się cieszę, bo to mój pierwszy pędzik na Vandowatej orchidei ;:108 Może będzie w pełni kwitnienia podczas Twojego urlopu i ją Zobaczysz na żywo :D

Marku- tak, teraz czekamy na kwiatki :D

Kasiu74- bardzo, bardzo wyczekiwany ten pędzik był...Pozostały do pierwszego pędziku: masdevallie i jakiś sabotek. Ale, to może na jesienii się doczekam....

Joane- hihi..bo Wiesz, czytałam Twoje posty, to się przestraszyłam. Ty Masz więcej cierpliwości, bo dłużej Czekałaś na pierwszy pędzik... ;:224

Laura1806- dziękuję ;) A Spróbuj prośbą, skoro groźba nie działa...

Petra- tylko raz jej powiedziałam: "Kwitnij, bo inaczej czeka cię aukcja na... " :;230 I...posłuchała...

Miau- cieszę się, że coś niecoś Poszukałaś o naszych storczykach. Ja też się fotkom z przewodnika przyjrzałam i niektóre widziałam na wycieczkach górskich, ale nie pamiętam gdzie.
Dziękuję w imieniu pędzika.

A dziś była ostatnia sesja dwóch moich żółtków...Zasypię Was trawnikowymi fotkami:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko ale bym się ucieszyła jakbym mogła ją kwitnącą na żywo zobaczyć :D
No wiesz zasypię was zdjęciami i tylko 4 .Piękne żółtaski ;:63 ,cattleya podobna do mojej uparciuchy (nie chce puścić nowych korzonków zaczyna rosnąć nowy przyrost a korzeni niet )
anulkaczarna
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 28 maja 2011, o 10:24

Post »

Takimi slicznosciami mozesz nas zasypywac codziennie, tak cieplutko i milo się patrzy na te zoltaski ;:1
Pozdrawiam Ania

moje storczyki :)
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Justynko jaka piękna ,zielona trawa . Poleżałbym sobie na niej :;230 i wlepiał wzrok w Twe żółte piękności ;:111 otwierając ''papuchę'' z zachwytu.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Justynko, pięknie kwitną i ślicznie wyglądają na trawce ;:138 ;:138 ;:138
Szkoda Promenei, bardzo mi się ten storczyk podoba ;:145
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Justynko piękna sesja storczyków w plenerze. Wynosisz storczyki na dwór? Moje vandy obecnie są na dworze.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Katarzynko- zobaczymy, w jakim tempie pędzik będzie rósł. Oby...wolno ;:224

Anulko- pewnie bym zasypywała, ale żółtki przekwitają. Wnet będzie "biała" sesja z kwitnącym Equetrisem albą ;:108

Marwes/Marku- Musiałbyś mieć rentgena w oczach. Bo przez szyby nic nie widać, co jest w środku budynku. "odbija" się las... Zapraszam na leżenie w trawce, też uwielbiam, tylko nigdy czasu na to nie mam :;230 Parę Osób z forum już Widziało moją działeczkę "na żywo".

Lucynkof- mnie też. Zwłaszcza Xanthina, bo też jest żółtkiem... Ale są inne storczyki, którymi muszę się zająć, nie mogę rozpaczać nad jedną stratą.

Asiu- dziękuję w imieniu zdjęć storczykowych. Hmm..mam część storczyków na zewnątrz. Część w szklarence, a część w buddynku. Całą działkę mam w storczykach ;:224 :;230
parapetowce
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Justynko śliczna sesja trawnikowa Obrazek
Gratuluję pędzika na ascocendzie ;:138 ;:138 Na moją Vandzię to chyba jeszcze za wcześnie aby ją tak pobudzać do kwitnienia? Obrazek
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyjechała paczuszka (dzięki Joane) z Niemiec :D Fotki późną porą może będą ;:224
parapetowce
gejzerka

Post »

Justysiu, ma się tego nosa! Ale trafiłam, teraz będę ;:65 ;:65 ;:65 nie mogąc się doczekać widoku Twoich roślinek :D Szykuj zdjęcia szybciutko ;:3 :D
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50

Post »

Czekamy na zdjęcia :tan
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Justynko fotorelacja z nowo dostałymi ,proszę, czekamy ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arlet- na pewno się Doczekasz i Ty pędzika. Teraz jest czas na nie ;:108

Rysia- dziękuję... Jutro będzie wielkie moczenie storczyków na działce. Wszystkie będę przenosić do misek, miseczek, wiaderek i czego się jeszcze da ;:224

Gejzerko- bo Ty Masz wyczucie czasu... Hihi...bardzo szybko paczuszka przyjechała do mnie. A roślinki w świetnym stanie. Jestem zachwycona, zwłaszcza wielkością jednej z nich... Ale o tym za chwilkę ;) Zakup wart wydanych pieniążków ;:108

Goskle- dziś tylko jedna fotka na szybko. Nie miałam czasu na przesadzanie. Tylko napoiłam roślinki, a jutro będzie ich dokładny przegląd i przesadzanie :D

Kasiu- dla Ciebie wszystko... już wklejam fotkę poglądową.

Od lewej (moje chciejstwo sabotkowe, brakuje jeszcze tylko białego do kompletu ;:224 ) paph. henryanum ( od Schwertera, ma 3 rozetki. Potem wielgachna ( pierwszy raz w życiu widzialam tak rozrośniętą masdevallię) masd. Sheila mix (również od Schwertera), a po prawej stronie kolejna masd. Golden Tiegerxstrobelii ( od Innego Hodowcy chyba ;:224 niedawno Kasiunieczka32 Pokazywała jej kwiatuszek u Siebie; a ja nia już wcześniej się zachwyciłam i zamówiłam u Joane). Ta masd. jest mniejsza, bo kupiłyśmy ją na spółkę z Żabką_Monis:

Obrazek

Największe podziękowania za tę paczuszkę należą się naszej, forumowej Koleżance _ Joane To Ona Kupiła te roślinki dla mnie, Zajmowała się nimi przez długi czas, znosząc moje wyżalanie się na priwie o paczuszce i co chwilę o zmianach decyzji co do odmian ;:224 a potem pięknie je Zapakowała i Wysłała do mnie przez "Kuriera" ;:224 Asiu, dla Ciebie te oto truskaweczki, aż żal, że nie mogę Ci wysłać ich zapachu...

Obrazek

Dziękuję z całego ;:167 za tę paczuszkę, sprawiła mi ona ogromną radość :tan
parapetowce
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Justynko ogromna masdevalia ma piękne liście, lśniące ,zdrowe ,to nawet na fotce widać .Reszta pewnie też ale ta jest tak duża że przyćmiewa resztę ;:63 .Czyli towarzystwo jedzie na działeczkę czy już od razu na nią przyjechało ? Niech szybciutko się zaaklimatyzują i kwitną i cieszą nas nimi ;:196
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Strasznie lubię jak ktoś ma w końcu storczyki, o których marzył ;:138 ;:138 ;:138
Niech Ci pięknie rosną ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”