Mój ogród - lawenda i coś jeszcze

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Anatol
100p
100p
Od: 25 sty 2010, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród - lawenda i coś jeszcze

Post »

Czy ten buk :wink: ma zawsze takie liście pomięte?
Pozdrawiam, Kamil
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anatol pisze:Czy ten buk :wink: ma zawsze takie liście pomięte?
Ten typ tak ma :D
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ulcia piękne te twoje piwonie ;:138 U mnie tylko te zwykłe babcine ale może się skuszę kiedyś i na taką ;:224
Awatar użytkownika
Sabcia
200p
200p
Od: 17 kwie 2011, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny ogród :D A zdjęcie z pierwszej strony, z tulipanami mam na tapecie pulpitu :tan
pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

witaj!
miałam drobne zaległości, ale nadrobiłam ;) Czosnki i tricolor super!
Pozdrawiam serdecznie, miłego wieczorka!
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Witaj Ulu,
Czosnki masz genialne, moje się gdzieś wykruszyły i na wiosnę muszę dosadzić. Ale... na fotce z czosnkami zauważyłam wiklinowy płot :D Tuje fajnie widać na jego tle.
:wit
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

i ja tu byłam ... podreptałam, powąchałam i spodziwiem patrzyłam na te cudowności kwitnące u Ciebie ;:138
miłej atmosfery na spotkaniu...podobno jesteśmy z jednej dzielnicy ...ja tylko teraz juz nie zaliczam się do niej ... :;230
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Oooo na takiego buczka Tricolor to ja miałam dziś smaczek ale trochę marny był i się powstrzymałam... :?
Jednak na mojej liście jest zaraz za Purpurea Pendula ;:224
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

znowu zbyt długo milczałam, ale to trochę Wasza wina, tyle teraz dzieje się w Waszych ogrodach, piwonie już kończą kwitnienie

Obrazek

Obrazek

Georginia - :wit piwonie krzewiaste radzę przesadzić bardzo wczesną wiosną kiedy już ziemia nie jest zamarznięta, a roślina nie zaczęła jeszcze wegetacji, moja zniosła przesadzanie bardzo dobrze a wiosną przesadzę tę białą też w półcień, bo na słońcu bardzo szybko przekwita

elsi - pytałaś czy przesadzałam tuje, można powiedzieć że przesadzałam, kupiłam je i były kopane z gruntu, napracowaliśmy się przy sadzeniu bo były wielkie i ciężkie, musieliśmy zastąpić uschnięty cały rząd chyba około 40 sztuk, a podagrycznik mogę Ci podrzucić pod inną nazwą :;230 :;230 ładnie kwitnie, na szczęście wiem jak się nazywa

Andrzeju - tuje były przesadzane, czytaj powyżej - trzymają się dobrze, młode odrosty wypuściły z dużym opóźnieniem ale jak je zobaczyłam to już jestem spokojna że przeżyją, a co puściłeś po jałowcu? przyjdę zobaczyć ;:65

Tajka - czy Ty pryskasz swoje tuje? ja muszę popryskać tylko najpierw poczytam bo pojęcia nie mam, przedtem nigdy żywotników nie pryskałam i źle się to skończyło

Pamelka - Jolu to mój pierwszy buk ale jestem bardzo zadowolona bo kolor pięknie się komponuje z zielenią, szczególnie z podagrycznikiem :;230 zaczynam dodawać trochę koloru do mojego ogrodu

Amba, AniaDS - wydaje mi się że buki można przycinać zachowując duży pień, ja teraz przycięłam dużego jesiona, przycinam też klon bo był olbrzymi. Warto się skusić bo naprawdę ładnie się wybarwia, myślę że znajdziecie dla niego miejsce, różowe róże ładnie by się komponowały :)
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zaczyna kwitnąć mój busz, Luise Odier w objęciach goździków i Augusta Luiza w doniczce, zapachy ;:224

Obrazek

Obrazek

gosia07 - piwonie krzewiaste warte są żeby je mieć ale kwitną stanowczo za krótko, dlatego pociągnęło mnie w stronę róż i szykuję się na dalsze zakupy jesienią

Sabcia - witaj, u mnie jesteś chyba po raz pierwszy, ale czuję się wyróżniona ;:224 moje tulipany masz na tapecie? ale mi się zrobiło milutko, odwiedzę dzisiaj Twój ogród

magenta - tak mam posadzoną roślinność że tam gdzie mam ładne widoki rosną stare drzewa i wszystko zasłaniają a to czego nie chciałabym widzieć muszę zasłaniać matami, ale rzeczywiście maty źle nie wyglądają i dosyć naturalnie. Czosnków nie ruszam odkąd posadziłam i jakoś sobie radzą, bardzo je lubię i ciągle czuję niedosyt, chyba jeszcze dokupię :wink:

lora - witaj sąsiadko, cieszę się że do mnie zawitałaś i zapraszam, teraz goździki pięknie pachną i za to je lubię

Fragola, no tak zaraz sobie sprawdziłam co to jest Purpurea Pendula - no ale jak to wszystko pomieścić? i to ładne i to ładne
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

Witaj!!!
Wiesz... Zrobiłam sobie przegląd Twojego ogrodu jeszcze raz od pierwszej strony i już wiem!!!
2 hortensje krzewiaste "Anabelle", między nimi "Fothergilla major". Po lewej stronie jaśminowiec wonny "Aureus", bo on lubi wapń.
Obok krzewów po prawej, nieco z przodu przetacznik długolistny z ostrogowcem, a z przodu oczywiście lawenda.
Napisz mi co myślisz o tym zestawie (dodam, że te krzewy już mam, czekają w doniczkach na posadzenie, więc próbuję je gdzieś posadzić...
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale mi dałaś zadanie, myślisz że potrafię Ci doradzić? Piękne wybrałaś rośliny więc na pewno będą ładnie wyglądały. Hortensje i fortegilla będą miały podobną wielkość jak urosną, fortegilla ma być w środku w rzędzie? czy jaśmin nie zasłoni hortensji? a może podziel te krzewy na dwie rabaty? Przetacznik i ostrogowiec mają podobny pokrój, zastąpiłabym ostrogowiec liliowcem albo rozchodnikiem okazałym a lawenda jak najbardziej :)
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Santia :wit skąd jesteś? czy założysz wątek? miło byłoby pooglądać zdjęcia z Twojego ogrodu
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Ula, podagrycznika nie chcę,
ale mogę wymienić się poziomkówką indyjską za pragnię syberyjską :;230

Poszłaś w róże, bardzo ? powyżej 50, czy 100 ? :roll:
A co myślisz o hortensjach krzewiastych i bukietowych??
Goździki brodate potrafią zrobić kolor na rabacie, prawda? :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elsi - cześć siostrzyczko ;:196 róże to nie była miłość do szaleństwa a raczej wyrachowanie, teraz niektóre zdobywają powoli moje serce, taka Heidi Klum albo Leonardo Da Vinci, pięknie się zapowiadają ;:224 Kupiłam ok 70 sztuk, ale gdzie one są? A wiesz że myślałam o hortensji, ale raczej bukietowej, chciałabym żeby była biała do końca kwitnienia, polecisz mi coś?

zdjecie fatalne, robione komórką w nocy ale chciałam pokazać jak zaszalały moje Augusty w pierwszym roku, robią wszystko żeby się podobać i pachną pięknie

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”