Witam w ogrodzie u Aguniady
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady
Ognik zwykle wygląda paskudnie do końca kwietnia. Znoszę ten okropny widok i krzaczek zaczyna żyć. Kwitnie na gałązkach, które wydawały się martwe. Dół cały w kwiatach, a góra (zmarznięta
) szykuje się do kwitnienia.

witaj Agnieszko,
cieszę się, że wzrosła szansa na owoce u ognika; a gdybyś miała chwilę, to wpadnij do ogrodu Grażyny i Romka (jeśli jeszcze tam nie byłaś) i zobacz wspaniały okaz derenia kousa - cudo
a jeszcze większe cudo jesienią; oby Twój dobrze się zadomowił na nowym stanowisku i był równie piękny jak ten z ogrodu Romka. Tego Ci życzę.
cieszę się, że wzrosła szansa na owoce u ognika; a gdybyś miała chwilę, to wpadnij do ogrodu Grażyny i Romka (jeśli jeszcze tam nie byłaś) i zobacz wspaniały okaz derenia kousa - cudo

już się poprawiam, Francesco, oczywiscie masz rację w kwestii tawuły vs tawułek...
nie jestem pewna którą mam odmianę hortensji - zapewne to hydrangea macrophylla. Sama się zdziwiłam że ma już pączki kwiatowe...
Jule, ognik to zapewne Orange Glow...
Ewo, u mnie tak własnie zawsze się dzieje z ognikami...
Marcin, biegnę szukać wątku, który polecasz... nawet nie wiesz, jak się cieszę że udało mi się kupić Kousę i to w tak dobrej cenie... drżę, czy mu będzie u mnie dobrze, ale wybrałam mu osłonięte miejsce od południa... dzięki za polecenie wątku i tak miłe życzenia dla moje małej rośliny
nie jestem pewna którą mam odmianę hortensji - zapewne to hydrangea macrophylla. Sama się zdziwiłam że ma już pączki kwiatowe...
Jule, ognik to zapewne Orange Glow...
Ewo, u mnie tak własnie zawsze się dzieje z ognikami...
Marcin, biegnę szukać wątku, który polecasz... nawet nie wiesz, jak się cieszę że udało mi się kupić Kousę i to w tak dobrej cenie... drżę, czy mu będzie u mnie dobrze, ale wybrałam mu osłonięte miejsce od południa... dzięki za polecenie wątku i tak miłe życzenia dla moje małej rośliny

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przyszlam powalic sie z piers - tez mam Orange Glow i tez ma takie pedy
dopiero na wlasnej focie zauwazylam
na oczy cos mi padlo chyba ale jakos tak jest, ze u innych sie lepiej pewne rzeczy zauwaza 

Jule, nie przejmuj się... u mnie takie 'pomroczności' to standard... za dużo nazw/odmian mamy w pamięci st ad jej zaniki 

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Witaj, Agu
ostatnio nie mam czasu buszować po innych ogrodach, po swoim też zresztą też nie
Popodziwiałam fotki. I moją uwagę przykuła hortensja z kwiatem w rozmiarze mini
Czy one się powiększą?
U mnie też taki rozmiar i w ogóle chyba ze dwa . Strasznie kapryśne są te hortensje, jak kwitną jest cudnie, jak nie to, mam zielony placek w miejscu gdzie powinien być różowo - niebieski.
Właśnie wróciłam od siebie z ogrodu i od razu zaaplikowałam pantenol na plecy
Zagapiłam sie i teraz mam
Pozdrawiam.
ostatnio nie mam czasu buszować po innych ogrodach, po swoim też zresztą też nie

Popodziwiałam fotki. I moją uwagę przykuła hortensja z kwiatem w rozmiarze mini

U mnie też taki rozmiar i w ogóle chyba ze dwa . Strasznie kapryśne są te hortensje, jak kwitną jest cudnie, jak nie to, mam zielony placek w miejscu gdzie powinien być różowo - niebieski.
Właśnie wróciłam od siebie z ogrodu i od razu zaaplikowałam pantenol na plecy

Pozdrawiam.
- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczne fotki.. tawuła i hortensja się szykują widzę ..
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Aguś, ten pączek u hortensji zapowiada się pięknie
Nie mogę doczekać się rozkwitu mojej
Będzie niespodzianka ;) Co do ognika, to pięknie kwitnie, podoba mi się bardzo 

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<

Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
witam niedzielnie... ależ dziś upalnie, pięknie, letnio...
kwiaty hortensji na pewno będą większe niz te w pączkach... mam taką nadzieję, bo czemuż miałoby być inaczej ;)
kilka popołudniowych, skąpanych w słońcu, zdjęć:

udanej niedzieli!
kwiaty hortensji na pewno będą większe niz te w pączkach... mam taką nadzieję, bo czemuż miałoby być inaczej ;)
kilka popołudniowych, skąpanych w słońcu, zdjęć:

udanej niedzieli!
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
No slicznie jest u Ciebie
juz sobie wyobrazam ile pracy Was to kosztuje
a krzewuszka wyglada fantastycznie, bardzo lubie ten krzew 

witajcie... Stachu, krzewuszka wyjątkowo obficie zakwitła w tym roku... uwielbiam ją, bo kwiaty ma do samych mrozów...
Jule, dziękuję za miłe słowo
sama wiesz jak to jest... samo się nie zrobi... dziś mieliśmy przyjemność brodzić w oczku - w folii zrobiło się małe nacięcie od kamienia i uciekała woda... na szczęście udało się zidentyfikować miejsce i je zakleić łatką...
i jeszcze jeden news - urodziły się małe rybki, więc te zjedzone przez czaplę mają godnych następców
Jule, dziękuję za miłe słowo

i jeszcze jeden news - urodziły się małe rybki, więc te zjedzone przez czaplę mają godnych następców

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Wszystkie moje krzewuszki przemarzły w maju. Odbijają od korzeni, więc na pewno nie mogę się spodziewać obfitego kwitnienia. Wygląda na to, że obrzeże dobrze pełni swoją funkcję
M powziął pewien plan, który nie pozwoli mi na kupno tego ulatwienia-będę ganiać ze szpadlem
Ale plan M jest moim pomysłem, więc się cieszę że zostanie zrealizowany 

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie też piękna, słoneczna pogoda, a ja nadal czekam na deszcz
Nie chciało mi się nawet wyjść do ogrodu, aby nie patrzeć na "umęczone" rośliny. Coraz poważniej myślę o wymianie bylin na krzewy, bo patrząc na Twoje kolorowe zdjęcia... 

Ewo, nie do końca rozumiem - będziecie robili obrzeża? jakie?
Iwonko, ja też obserwuję po bylinach że kiepsko radzą sobie w upały... krzewy są znacznie wytrzymalsze, to fakt. Na Twoich zdjęciach byliny są w dobrej kondycji, ale domyślam się, że cierpią z powodu braku deszczu... u mnie też susza.
Iwonko, ja też obserwuję po bylinach że kiepsko radzą sobie w upały... krzewy są znacznie wytrzymalsze, to fakt. Na Twoich zdjęciach byliny są w dobrej kondycji, ale domyślam się, że cierpią z powodu braku deszczu... u mnie też susza.