Małe - wielkie szczęście...
- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Małe - wielkie szczęście...
Czy na zdjęciu przy kamieniu jest przywrotnik?
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Skoro bociany chodzą, a nie latają, to niegroźne... ;)
Justynko, jeszcze raz dzięki za zielone piękności!
(już je uwieczniłam na zdjęciu, oczywiście - obym tylko znalazła czas, żeby je dziś posadzić!)
Justynko, jeszcze raz dzięki za zielone piękności!

(już je uwieczniłam na zdjęciu, oczywiście - obym tylko znalazła czas, żeby je dziś posadzić!)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Francesca dziękuję za komplementy w imieniu mojego zarośniętego nieprzyzwoicie ogródka. Dobrze, że tego na fotkach nie widać ( celowo nie pokazuję
)
Często widuję boćki, ale raczej pojedynczo
Z tymi truskawkami, to jest tak, że je lubię zbierać
nawet w ilościach hurtowych. Czasami pomagam zaprzyjaźnionej plantatorce i to wcale nie w celach zarobkowych. Jestem dziwna?
gatita Nie , nic nie chcę wam powiedzieć, oprócz tego, że taki tłum bocianów to mnie zadziwił. Dzieci lekko odchowane i niech tak zostanie
ewka63 Przywrotnik, właśnie zaczyna kwitnąć, mam jeszcze jeden w towarzystwie lawendy przy różach. Jest cudny, zawsze gromadzi kropelki wody na listkach.
Agato dziękuję za spotkanie i cudność roślinkową, dla mnie to odkrycie. Wcześniej ich nie znałam. I pachnie
Skoro bocianowo dzisiaj, to też bociek ( z Mazur) czarny.

Często widuję boćki, ale raczej pojedynczo

Z tymi truskawkami, to jest tak, że je lubię zbierać

gatita Nie , nic nie chcę wam powiedzieć, oprócz tego, że taki tłum bocianów to mnie zadziwił. Dzieci lekko odchowane i niech tak zostanie

ewka63 Przywrotnik, właśnie zaczyna kwitnąć, mam jeszcze jeden w towarzystwie lawendy przy różach. Jest cudny, zawsze gromadzi kropelki wody na listkach.
Agato dziękuję za spotkanie i cudność roślinkową, dla mnie to odkrycie. Wcześniej ich nie znałam. I pachnie

Skoro bocianowo dzisiaj, to też bociek ( z Mazur) czarny.

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Sure
Ten czarny bociek wygląda jak sztuczny!
Justynko, podasz jeszcze raz nazwy roślinek poza bodziszkiem i przywrotnikiem (bodziszek będzie różowy, tak)?

Justynko, podasz jeszcze raz nazwy roślinek poza bodziszkiem i przywrotnikiem (bodziszek będzie różowy, tak)?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- klarysa
Agato:
MIĘTA WONNA 'VARIEGATA' MENTHA SUAVEOLENS ( poznasz po zapachu)
bodziszek korzeniasty jest u mnie na s.17 (5 foto), różowy
goździk kropkowany ( trawiaste szarozielone listeczki, małe pączki) kwitnie amarantowo
przywrotnik ostroklapowy
dzwonek biały ( zielone podłużne listki, w rozetkach)
Zgadzam się co do bociana. W pierwszym momencie tez odniosłam takie wrażenie.
MIĘTA WONNA 'VARIEGATA' MENTHA SUAVEOLENS ( poznasz po zapachu)
bodziszek korzeniasty jest u mnie na s.17 (5 foto), różowy
goździk kropkowany ( trawiaste szarozielone listeczki, małe pączki) kwitnie amarantowo
przywrotnik ostroklapowy
dzwonek biały ( zielone podłużne listki, w rozetkach)
Zgadzam się co do bociana. W pierwszym momencie tez odniosłam takie wrażenie.
Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Sztucznym bocianom chyba nie zakładają obrączek
Nigdy w życiu nie widziałam czarnego bociana na żywo...jest piękny. Jak udało Ci się go podejść? Czasami chcę zrobić zdjęcie jakiemuś ptaszkowi w ogrodzie, ale wszystkie uciekają na mój widok 

- klarysa
Iwonko, zdjęcie pochodzi z Parku Dzikich Zwierząt w Kadzidłowie (Mazury). Byłam tam w ubiegłym roku. Zwierzęta są na wielkich wybiegach lub wolierach(?). Głównie te którym grozi wyginięcie i chronione. dzieciaki mają niesamowitą frajdę, dorośli też. To nie ma nic wspólnego z zoo.
U nas tez podobno są, ale nigdy nie udało mi się go widziec na wolności. Żurawie i bieliki, inne drapieżne zdarza się, ale mój aparat za słaby na takie foty
Na fajną fotkę zwierzaka trzeba miec trochę szczęścia i dużo cierpliwości. Na mój widok też zmykają nawet owady
U nas tez podobno są, ale nigdy nie udało mi się go widziec na wolności. Żurawie i bieliki, inne drapieżne zdarza się, ale mój aparat za słaby na takie foty

Na fajną fotkę zwierzaka trzeba miec trochę szczęścia i dużo cierpliwości. Na mój widok też zmykają nawet owady

Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja także często próbuje się podkraść do jakiegoś ptaszka lub owada i gdy już mam nacisnąc spust.. obiekt ucieka. Jedynie motyle się mnie nie boją i spokojnie zajmują się swoimi sprawami, podczas gdy ja je fotografuję
Czarny bociek siedzący na gnieździe sprawia wrażenie uśmiechniętego

Czarny bociek siedzący na gnieździe sprawia wrażenie uśmiechniętego

- klarysa
Witajcie
Po upalnym dniu, miły rześki wieczór.
Zdobycze. U Wentów- nie wiem co to za roslinka, ostrogowiec.Na targach ogrodniczych w Lubaniu - przetacznik

i

do tego jeszcze trawa piórkówka od samego "Trawiastego Guru", tytoń ozdobny -prezent od teściowej i M kupił jarzębinę pendula. Roślinki trochę wymeczone upałem. Żurawki mają nieco inna barwę , aparat przekłamuje.
A to już moje ogólne widoki. Po spotkaniu z Agata -Sure wiem, że trudno z tych "foto-puzzli" zbudować obraz ogrodu. Pokażę co nieco. Dziś od furtki.

Zdobycze. U Wentów- nie wiem co to za roslinka, ostrogowiec.Na targach ogrodniczych w Lubaniu - przetacznik

i

do tego jeszcze trawa piórkówka od samego "Trawiastego Guru", tytoń ozdobny -prezent od teściowej i M kupił jarzębinę pendula. Roślinki trochę wymeczone upałem. Żurawki mają nieco inna barwę , aparat przekłamuje.
A to już moje ogólne widoki. Po spotkaniu z Agata -Sure wiem, że trudno z tych "foto-puzzli" zbudować obraz ogrodu. Pokażę co nieco. Dziś od furtki.
Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...

- klarysa

Pokazałam jedną stronę wejścia do domu. Jest to południowo-wschodnia strona, więc intensywnie nasłoneczniona. Po drugiej stronie cienista rabata. Pokażę innym razem. Wejście do domu jeszcze otwarte, ale na lato plan zamknięcia wiatrołapu.
Mam nadzieję, ze teraz łatwiejsza będzie ta składanka. No i widac cały misz-masz.
Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...

- Sure
No i bardzo fajnie! 
zupełnie inaczej, jak jest widok na całość, łatwiej wyobrazić sobie, gdzie te wszystkie cuda rosną!

zupełnie inaczej, jak jest widok na całość, łatwiej wyobrazić sobie, gdzie te wszystkie cuda rosną!

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Super zakupy 
Bardzo ładnie u Ciebie ..

Bardzo ładnie u Ciebie ..
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Przekonałam się, że zdjęcia ogólne są konieczne. Sama wolę pojedyncze roślinki-robić, ogólne-oglądać. W końcu powinny to być nasze ogrody
Co to za krzaczek obok beczki z pelargonią?Klonik?